Azurák boldogan foglalja el Havas helyét

2007.09.06. 16:07
Miután Havas Henriket tegnap letiltották a TV2 képernyőjéről, ma Jakupcseknek kellett beugrania a Mokkába helyettesíteni őt. Hétfőtől viszont Azurák Csabát láthatjuk a reggeli műsorban, aki illeszkedik a csatorna hosszú távú céljaihoz és szellemiségéhez. Azurák elárulta, hogy boldogan foglalja el Havas helyét, mert imádja a politikát.

Havas Henriket száműzték a TV2 soraiból, miután tegnap végleg betelt a pohár. A TV2 vezérigazgatója, Várdy Zoltán közleménye alapján "Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai" miatt, melyek "nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez." A csatorna széles műsorválasztékába és az ezeken keresztül kikristályosodó szellemiségébe - tehát a "Pokoli tévétorony", a "Tények" és a "Monk, a flúgos nyomozó" mellé - Havas már nem fért bele.

Lóránt Gergely, a TV2 kommunikációs igazgatója a Velvet kérdésére megerősítette a hírt, miszerint a Mokka új műsorvezetője hétfőtől Azurák Csaba lesz.

Azuráknak nagy örömet jelent, hogy rá esett a választás. Kérdésünkre elárulta, hogy a Mokkában elsősorban nem a szórakoztató részt lesz hivatott vinni, hanem inkább a közéleti-politikai vonalat. Ezzel kapcsolatban már jócskán van tapasztalata, hiszen a Naplóban, és a Jó estét Magyarországban is kipróbálhatta már magát. "Azon kevés fiatal újságírókhoz tartozom, akik szeretik a politikát." Úgy gondolja, Liptai Claudiával és Jakupcsek Gabriellával is könnyű lesz majd együtt dolgoznia, hiszen mint elmondta "különböző műsorokban már találkoztam minkettőjükkel, és munkán kívül is ismerem őket, szerintem semmi gond nem lesz ezzel."

Óhatatlanul felmerül a kérdés, hogyan fogadják majd Havas rajongói, hogy már nem kedvenc műsorvezetőjük köszönti őket reggelente a képernyőn. "Már rutinos vagyok az újraformálásban, hiszen annak idején Svábytól vettem át a Napló műsorvezetői szerepét, de eszembe nem jut, hogy Havast valamilyen módon helyettesíteni próbáljam. Havas Henriknek nyilván megvan a maga habitusa, szakmai múltja és stílusa. Huszonöt év van közöttünk, más nyelvet beszélünk, másképp látjuk a világot. Nem utánozni szeretném, nem Havas Henrik utóda szeretnék lenni, hanem Azurák Csaba."