A leginkább nagy szájáról ismert asszony elbukta perét Hajdú Péterrel szemben, amit azért indított, mert Hajdú szörnyetegnek nevezte őt. Az elsőfokú bíróság nem jogerősen megállapította, hogy a libamentésével jó hírt szerzett Hajdú Péter mindössze szélsőségesen nyilvánított véleményt, ám a véleménynyilvánítás szabadságát nem lépte túl. Geronazzo még nem biztos benne, hogy fellebbeznek, ám azóta neki is kőkemény véleménye van Hajdúról. Szerinte az Esti Frizbi műsorvezetője egy férfiatlan gnóm, ráadásul még tanulatlan is.

Geronazzo Mária megosztja a társadalmat, gyakran negatív értékítélet párosul hozzá, foglalta össze gondolatait a tárgyalás során Mester Csaba, Hajdú Péter ügyvédje. Mester azt is hozzátette, Geronazzo kinézetének köszönhetően lett az, aki, így vállalnia kell ennek következményeit. A nagyszájú asszony tavaly perelte be az Esti Frizbi műsorvezetőjét, mert az egyik adásban szörnyetegnek nevezte őt úgy, hogy Geronazzo jelen sem volt. Az első tárgyalás alkalmával meghallgatták az ötven feletti asszonyt, aki elmondta, szépnek tartja magát, és sérelmezi Hajdú kijelentését. A sok mindent bevállaló Geronazzo további 500000 forintra tartott volna igényt, ám a keresetét kedden elutasították.

Nem jön be Hajdúnak

„Csalódtam az igazságszolgáltatásban, mert ha az megengedett, hogy engem szörnynek nevezzenek, akkor gyakorlatilag bármit szabad, és ezek után következmények nélkül használhatják rám ezt a kifejezést. Az egész történet úgy indult, hogy Hajdú Péter az Esti Frizbiben beszélgetett Krasznai doktorral és Szűcs Judittal, ahol teljesen beazonosítható módon kifejtette, hogy nemrég látott a Fókuszban egy szörnyet, és hogy ilyen ronda nőt még sosem látott. Persze aztán jót röhögött magán. Később engem is meghívott a műsorba, ahol eredetileg a könyvemről beszélgettünk volna, ám továbbra is a kinézetemet firtatta” – mondta a Velvetnek Geronazzo Mária, aki – vélhetően nem terhességből adódó – reggeli rosszulléte miatt nem jelent meg a tárgyaláson, ahogyan Hajdú Péter sem tartotta érdemesnek megjelenni.

A szétplasztikázott asszonyt Pálvölgyi Miklós képviselte, aki ügyfeléhez hasonlóan nem tudja, fognak-e fellebbezni az ítélet ellen. „Meg van a lehetősége a fellebbezésnek, de Pataki bíró úr nagyon nagy tekintélynek örvendő bíró, úgyhogy alaposan meg fogjuk fontolni” – mondta lapunknak Geronazzo ügyvédje. Pálvölgyi hozzátette, Hajdú Péter véleményének bizonyos aspektusaival volt gondjuk. „Tartalmilag nincs semmi baj Hajdú Péter véleményével, hiszen róla is sokféle ember mond sokfélét, és mindenkinek lehet véleménye, főleg, ha közszereplőről van szó. Mi ebben a perben azt vitattuk – ami az elsőfokú bírósággal nem csengett össze -, hogy Hajdú Péter kijelentése milyen formában hangzott el. Én úgy látom az ítélet szóbeli indoklásából, hogy a bíróság is elítéli ezt a magatartást, de nem jogilag, hanem erkölcsileg, és ugye a jog és az erkölcs sokszor nem fonódik össze”- tette hozzá.

Férfiatlan gnóm

Az elsőfokú bíróság nemcsak elutasította a keresetet, de a perköltség megfizetésére is kötelezték Geronazzót, ami - Mester Csaba 25000 forint + áfa óradíját tekintve – a 200000 forint plusz áfát is eléri. A nagyszájú asszony továbbra is úgy érzi, igazságtalan az ítélet. „Szerintem tiszteletlenség így beszélnie rólam, hiszen közel 52 évemmel akár az anyja is lehetnék, de ő ezt nem érzi. Nem is értem, miért van szükség arra, hogy másokról ítélkezzen, főleg úgy, hogy előtte mindössze háromszor találkoztunk, ez pedig nem nevezhető ismeretségnek” – mondta. –„De persze ezek után nekem is megvan a véleményem róla. Azon túl, hogy szerintem egy tanulatlan, buta valaki, még egy férfiatlan gnóm is. Bár persze én is találkozom negatív kritikával, de még mindig több férfi szeretne velem lenni, mint vele nő. És előbb-utóbb én is elő fogok állni valamivel, mert nekem is vannak bizonyított információim róla” – helyezte kilátásba lehetőségeit a nem épp visszafogott életstílusáról ismert Geronazzo. A nagyszájú asszony szívesen használta a tanulatlan kifejezést Hajdú Péter esetében, ahogyan korábban Albert Györgyi is. A szókimondásáról ismert műsorvezető akkor elmondta lapunknak, neki bezzeg két diplomája van, és három nyelven beszél, ráadásul a legnézettebb műsorokat gyártja.

A média kegyetlen

Hajdú Péter ügyvédje, Mester Csaba egyébként többek között egy Story magazinban megjelent cikkel példálózott, ahol Geronazzo saját lánya nevezi borzalmasnak az anyját. A nagyszájú médiaszemélyiség szerint az a nyilatkozat is hibádzik, így már nem is engedi a médiát lánya közelébe. „A Hajdú Péterék által bemutatott cikkben valótlanságokat állítanak rólam, akkor még nem tudtam, hogyan működik a média. A lányom nevével megjelent nyilatkozat sem helyes, ő csupán azt mondta, nagyon zavarja, hogy úton-útfélen beszólnak nekem” – véleményezte Geronazzo a róla megjelent cikket.

Pataki Árpád bíró egyébként a szóbeli indoklásnál hozzátette, személyes véleménye szerint egy férfinak illetlenség ilyen szavakkal illetnie egy nőt, legyen szó bármiről, ám az erkölcs és a joggyakorlat merőben más. Pataki bíró fontosnak tartotta megjegyezni, hogy döntése nagyon ingadozott, ám mivel Geronazzo Mária saját maga építette fel a külsejét, vállalnia kell a vele járó negatív véleményeket is, bármennyire legyenek azok szélsőségesek.