Az MTV Icon idén a Hungáriával indított. Fenyő Miklós szerint az ő zenéjük kikerülhetetlen Magyarországon, Szikora pedig úgy gondolja a rock and roll szexi. A jampec életérzés összefoglalására annyit kellett várnunk, hogy csodálkoztunk azon is, hogy egyáltalán született rá válasz.

Tavaly is csodás volt MTV Icon, reméljük idén is gazdagodhatunk ilyen kijelentésekkel: az LGT egy kozmikus baleste eredménye. A siófoki Coke Club úgy néz ki, tényleg a magyar könnyűzene irodalmi műhelye, és olyan emberek katyvasza, akik amúgy a büdös életbe nem futnának össze egy műanyag strandon.

Sok parfüm, kevés válasz

Fenyő Miklós és kollégái fél kilenc után nem sokkal megjelentek Siófokon. Az érkezésük egy másik dimenzióba repítette a földi halandókat, ruházatuk és Krasznaja Moszkva illatuk két igen fontos érzékszervet büntetett. A retinasokkot még túléltük, de az illat, ami körbelengte őket, kitörölhetetlen.

A fellépők - Zséda kivételével – nem a megszokott áhítattal beszéltek az éppen Iconná váló csapatról, talán annak köszönhetően, hogy Jackson halálhíre elszippantotta a kozmikus együttérzést és szeretetet az élőktől. De még így is maradt pár jampi, aki kitörő lelkesedéssel beszélt arról az életérzésről, ami ehhez a zenéhez köthető. Megtudtuk, hogy valójában a nyitottság és a vidámság az a központi érzelmi vezérfonal, ami a rock and rollt halhatatlanná teszi. Társas zene, az ember nem egyedül mozog rá, és ha hallgatja, elszáll a bú.

Mi döntsük el ki a legvonzóbb

Bár munkatársaink nem egy általános iskolában kezdték tanulmányaikat, mégis fel tudták idézni magukban azt a gyerekkori emléket, amikor tanítójuk a Két jampec állított a boltba be kezdetű nótát visszavonhatatlanul beléjük égette. Pokorny Liának csak rémlett valami, Fenyő Miklós néha beszállt, és mint kiderült Kowalskyt sajnos elkerülték a jampi nők, és a bölcsőjét sem ringatták ilyen zenét imádó asszonyok.

Szikora Róberttől, amikor azt kérdeztük: egy jó jampec manapság honnét szerzi be a ruháját, azt a választ kaptuk, ő tudja hol lehet ilyet venni, de úgyis egy jó szabó kell hozzá, hogy átalakítsa, ezért inkább nem mond semmit. Szerencsére abban sem foglalt állást, a Hungáriában ki volt a legszexibb, bár azt elmondta, a rock and roll nagyon szexi műfaj, egyébként pedig nézzünk körül és döntsük el magunk. Nem tudtunk.