A Barátok közt Tildája az FHM-es bikinis fotói óta több alkalommal is kapott felkérést fotózásra, de most nem érzi úgy, hogy ennek itt lenne az ideje. A sorozatba átmenetileg visszatért színésznőnek csak ősszel lesz ideje pihenni, addig ugyanis állandó- és utazószínházakban játszik, amikor pedig nem a színpadon van, rádiózik, mert nem mondják neki, hogy borzasztó, amit csinál.

Szabó Erikát a Barátok közt-rajongók nagy része valószínűleg csak Tildaként ismeri, de mint megtudtuk, ez nem zavarja a színésznőt. Szerinte ugyanis teljesen természetes, hogy azonosítják a karakterrel, aki egyébként tulajdonságait tekintve teljesen más, mint ő. „Ha vadidegen emberek jönnek velem szembe az utcán, akkor az ő számukra inkább Tilda vagyok. A barátaimban vagy a kollégáimban azonban egy idő után már fel sem merül, hogy Tildaként azonosítsanak" – számolt be tapasztalatairól a Velvetnek Szabó Erika, aki most egy kicsit újra visszatért a sorozatba, de mellette számtalan egyéb dologgal is foglalkozik.

Továbblépett

„A Barátok köztön kívül a Budaörsi Játékszínben, a Körúti Színházban és egy utazótársulattal lépek fel, valamint a Rádió Dabasnál is dolgozom" – sorolta fel jelenlegi munkáit a színésznő. „Azelőtt is rádióztam már, hogy kiírtak volna a sorozatból, de akkor egészen más struktúrában tevékenykedtem. Korábban egy egyórás műsort szerkesztettem, és az egészen másfajta munka volt, mint a jelenlegi, amikor egy komplett, négyórás műsorsávot csinálok. Mind szakmailag, mind technikailag más dolgokra van szükség" – elemezte a rádiózást Szabó Erika, aki január óta gyakorolja új posztját, így elmondása szerint még bőven van miért izgulnia annak ellenére, hogy a visszajelzések pozitívak, ugyanis „nyilván nem azért csinálom, mert azt mondják, hogy 'úristen, ez borzasztó'".

A Barátok közt Tildájától azt is megtudtuk, lehetnek ugyan sorozatszerepei, vagy épp rádiózhat is, akkor is a színház számára az örök szerelem. „Mindegyik tevékenység fontos számomra, mind teljesen más. A forgatások közben is jól érzem magam, főleg, hogy hat évig dolgoztam a sorozatban. Az, hogy valami mást csinálok, egyfajta továbblépés" – mondta Szabó, aki akkor is ezt a mondatot használta, amikor megtudta, kiírták a sorozatból.

A 24 éves színésznő évek óta ugyanabban a hónapban jár nyaralni, a Barátok közt forgatási szünete ugyanis mindig augusztusra esett. Most azonban, hogy közben más munkákat is elvállalt, csak ősszel tud pihenni, de hogy hol, az még megbeszélés tárgyát képezi. Nem úgy, mint a horvátországi 3-4 napos nyaralás, amit a sorozatbeli kollégákkal szerveztek.

Nincs baja a testével, de nem vetkőzik

Szabó Erikánál a vetkőzésre is rákérdeztünk korábbi, FHM-es bikinis képei és sorozatbeli emlékezetes jelenete után. Bár a színésznő akkor szívesen vállalta a felkérést, nem tervezi, hogy mostanában újra levetkőzne egy magazinnak, pedig többen is felajánlották, szívesen kiteszik a címlapra. „Nem azért nem vállaltam el, mert zavarna, hogy esetleg a testem alapján ítélnek meg, hiszen az is az adottságaim közé tartozik" – mondta a Velvetnek Szabó Erika, majd szakmai szempontokat is bevont a szemléltetésbe.

„Fotózás szempontjából nem mindegy, hogy milyen karaktert játszom a sorozatban vagy a színházban, hiszen nem biztos, hogy a karakterem – amivel azonosítanak – engedi, hogy levetkőzzek egy magazinnak. Tildától nem áll messze az ilyen, így beleférne, de ezt most nem érzem fontosnak" – tette hozzá, majd megjegyezte, véletlenül sincs szó arról, hogy elítélné az ilyen jellegű képeket, vagy párja nem engedi, hogy magazinoknak vetkőzzön, tíz évvel idősebb író párjával ugyanis nagy köztük az összhang.

Miért nem vetkőzik Szabó Erika?

„A páromról nem sokat lehet tudni, mert ő nem a médiában dolgozik, legalábbis nem olyan értelemben, mint én, így nem közszereplő. Érthető, hogy szeretne kimaradni az engem övező nyilvánosságból, amit igyekszem is tiszteletben tartani, például nem viszem magammal partikra, nem várom el, hogy velem szerepeljen" – számolt be magánéletének néhány mozzanatáról Szabó Erika, aki bár már négy éve jár Salinger Richárd íróval, gyereket még nem terveznek.