Hiába a Lovebox társkeresős ámokfutás, komoly kapcsolata azóta sincs Garami Gábornak. A Danubius műsorvezetője ennek ellenére cseppet sem csalódott, sőt, kifejezetten élvezi a szabadságot, és véleménye szerint a sok kritikusa mellett sok irigye is van. A rádiós azon kevés celebek közé tartozik, akik nyíltan, tabuk nélkül beszélnek a szexről, így kiderült az is, hogy már nem a gruppenszex a legfontosabb.

„Elég régóta komoly kapcsolat híján vagyok és ezt a röptében a legyet kifejezést is simán bevállalom” – utal Garami Gábor annak a cikknek a címére, ami egy internetes társkeresőn való lebukása kapcsán íródott a Velveten. A Danubius műsorvezetője másfelől kicsit értetlenül áll a dolgok előtt, amikor mindenki azzal megy hozzá, hogy de jó neki, mert egyedül van, és mindezt megteheti. „Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy ha neked nem jó, amiben vagy, akkor miért nem azt teszed, amit te szeretnél?"

Ez egy élhető élet

"Én azért vagyok ebben, mert én ebben szeretek lenni. Megpróbálok azzal együtt, hogy ilyen életmódom van, nem elvenni attól, akivel vagyok, hanem adni neki. 40 évesen már nem csak arról szól egy együttlét, hogy gyorsan legyünk túl a testi részen, hanem ha ebben nincs némi érzelem, akkor én nem tudom csinálni. Sokaktól tapasztalom, hogy ugyanilyen életre vágynak, és sok lánnyal beszélgettem, akikkel együtt voltam, akik azt mondják, hogy ezt az életet szeretik, nem ítélik el magukat emiatt, és nem gondolják, hogy ez nem egy élhető élet.

Nyilván ezért engem nagyon sokan kritizálnak, vagy irigykednek – ennek nagyon sok oldala lehet –, de én pontosan azért élek így, mert nekem így jó, és megpróbálok ezzel az életmódommal senkit nem bántani.” Garami elmondása szerint ezt mindenkivel őszintén közli a randevú vagy ismerkedés alkalmával, így javarészt elkerüli a kínos, ajtócsapkodással járó hisztériákat. „Ettől függetlenül, ha valakinek van kedve, találkozhatunk, tölthetünk időt együtt, és amennyiben ez neki is jó, több időt is. Ha nem, akkor nem”.

Kinőtt a többszemélyes szexből

Hozzáteszi, még az is előfordulhat, hogy ő is képes lesz megkedvelni valakit, és ő lesz az, aki igényelni fogja a további randikat. Hogy ez hány alkalmat jelent, azt nála soha nem lehet tudni, de némiképp támpont lehet a tény, hogy a műsorvezetőnek a leghosszabb kapcsolata egy évig tartott, amikor 33-34 éves volt. „De akkor együtt is éltünk” – fűzi hozzá gyorsan. A románcnak viszont vége szakadt, Garami ugyanis utazni szeretett volna, a párja pedig már gyerekre vágyott. „Nem gondolom, hogy az ember szándékosan tervezi, hogy na, most készen állok rá és szeretnék családot. Ha a megfelelő partner jön és ő is érett rá, akkor ez működni fog. Gyereket akkor én még nem akartam, és most sem érzem igazán felkészültnek magam rá” – magyarázza a szakítás okát. „Azt látom, hogy az emberek összeállnak, aztán elválnak. Megcsalják egymást, és össze-vissza hazudoznak. Ennek sincs túl sok értelme.”

Garami úgy érzi, hogy ami érdekelte, azt már kipróbálta. „És semmi olyan elvadult dolog nem érdekel, amit az emberek titkolnának” – teszi hozzá. „Nem vagyok az a fajta, aki nem merne erről beszélni nyíltan bárhol.” Ezzel minden bizonnyal már mindenki tisztában van, hiszen az sem véletlen, hogy a Kész átverés show-ban testhezálló csapdaként két rámenős csajt vetettek be ellene a szerkesztők, legutóbb pedig az Erotika kiállításra szervezték be műsorvezetőnek. A rádiós nem tagadja, hogy ami a kamerák előtt nem jött össze, azon már túl van: „A többszemélyes szexet kipróbáltam, de igazából – és most ez furcsán hangozhat – ezekből már kinőttem, már nem feltétlenül ez a legfontosabb.”

Profi csaja is volt

A kérdést persze nem mellőzhettük, hogy potenciális áldozatának ugyan mit kell produkálnia az ágyban. „A szex területén nincs elvárásom. Két embernek egyrészt a magánügye, hogy mit tesz meg, másrészt az intelligenciájukon múlik, hogy mit tesznek meg egymással” – válaszolja, aztán kiderült az is, hogy volt már olyan csaja, akit akár profinak is lehet nevezni: „A közvélemény elítéli azokat a lányokat, akik táncolnak vagy a szexiparban dolgoznak. Nekem volt már olyan barátnőm, aki ezzel foglalkozott és engem nem igazán zavart”.

Internetes ámokfutása alatt az önmagát csibésznek tartó Garami több végkövetkeztetést is levont: „Legfőképpen azt, hogy ott az emberek nagy része nem őszinte. Aki az internetre regisztrál, annak egy része valami mögé bújik. Szeretne idősebb, fiatalabb, soványabb, kövérebb lenni. Nem a valódi énjét vállalja fel, épp ezért nem valódi emberek ismerkednek össze. Volt jó és rossz tapasztalatom is: nyilván, ha rossz volt, felálltam az asztaltól és megmondtam neki, hogy kár volt hazudni, mert ezzel leginkább önmagát vágja át, nem engem.”

Az igazi szerelem

Aztán a zenére terelődött a szó, már a hangszíne változásból le lehetett vágni, hogy van nagyobb szerelme a csajozásnál. Sőt, a műsorvezető bevallotta, hogy még mindig azért van egyedül, pár nélkül, mert a zenélés mindenek előtt van. „Gyakorlatilag mindig ezen jár az agyam, és amikor csak lehet, hangszerek között, zenészek között vagyok, zenekarral dolgozom. Ezért is nem merek családot vállalni, mert egy zenésznek mindig este vannak a koncertjei – nehéz a kettőt összeegyeztetni. Persze mindig vannak ellenpéldák, hogy az XY világsztárnak tökéletesen működik a családi élete, nekem most még nem hiányzik a család igazán.”