A Romantic frontembere a két ünnep között látogatott el a salgótarjáni postára, hogy befizesse csekkeit, ám amikor a parkolóban elkezdte kiszámolni a szükséges összeget, egy férfi lépett oda hozzá azzal az indokkal, hogy szeretne autogramot kérni. Gáspár Győző rákészült az aláírásra, miközben a magát rajongónak álcázó férfi kikapta a kezéből a pénzt és megütötte, majd amikor Gáspár utánaszaladt volna, a támadó belerúgott egyet. A roma showman nem tett feljelentést, és kórházban sem járt, de állítja, minden szava igaz.

A Napi Ász értesülései szerint Gáspár Győzőt megverték és kirabolták karácsony után, amit a Romantic frontembere a Velvetnek is megerősített. Megtudtuk, a showman barátja, Nádasdi Gábor társaságában indult a salgótarjáni postára december végén, hogy befizesse hátra maradt csekkeit. „Nem szeretem átvinni a tartozást a következő évre, ezért mentem a postára. Sajnos Salgótarján egy ilyen város, sok a szegény ember, betaláltak” – mondta a Velvetnek Gáspár Győző, akit támadója több mint százezer forinttal rövidített meg.

Kikapták a kezéből a pénzt és megverték

„Kiszálltam az autómból, majd a hátsó ülésről kivettem a csekkeket, miközben a barátom, Nádasdi Gabi bement egy édességboltba vásárolni. Elkezdtem kiszámolni a befizetéshez szükséges pénzt, amikor odajött hozzám valaki, hogy adjak neki autogramot. Amikor adni akartam, kikapta a kezemből a pénzt, és megütött. Utána akartam indulni, ő meg jól megrúgott” – idézte fel a történteket Gáspár, aki állítja, a rátámadó férfinak volt egy társa, aki messzebbről figyelte az eseményeket. A showman kiemelte, rablója nem roma származású, a férfit többször is látta már Salgótarjában, mégsem tett feljelentést, mert nem látja értelmét.

„Amikor 2006 novemberében kiszedtek az autómból Budapesten, és jól megvertek, semmit sem értem a feljelentéssel, nem büntették meg az illetőt.” Gáspár Győző hozzátette, nem az fájt neki, hogy kirabolták, hanem az, hogy mindez a szülővárosában történt vele. „Nem szeretnek, soha nem fogadtak el minket, de ez egy ilyen város, szeretek itt élni. Itt születtem, itt él a családom. Szomorú, hogy ez történt, de ha valakit boldoggá tesz az a 110 ezer forint körüli összeg, hát legyen. Az Isten majd vissza fogja adni ötszörösen, ha szeret engem.”

Csak moziztak

Hozzátette, az is nagyon rosszul esett neki, hogy a verés közben összegyűlő tömegből senki sem sietett a segítségére. „Volt, aki az egész jelenetet felvette mobiltelefonra, de senki sem jött oda hozzám. Ott volt egy tanárnő is, aki még az általános iskolában tanította Evelynt, de a többiekhez hasonlóan ő is csak mozizott.” A roma showmannek a mai napig fájdalmai vannak a támadás során szerzett sérülésektől, aminek nyomai a lábán és a karján is fellelhetők. Gáspár ugyan tervezte, hogy az elszenvedett kínok után kórházba megy, de sietnie kellett a Vacsoracsata forgatására, így nem volt rá ideje.

Gáspár Győzőt arról is megkérdeztük, miért nem védekezett, amikor rátámadtak. „Nem vagyok sem sportoló, sem bokszoló, nem tudok védekezni. Másrészt úgy gondolom, egy közszereplő ne védekezzen és ne verekedjen. Egy közszereplő nem üssön, inkább őt üssék. Nem akartam cirkuszt, mert utána biztosan az szerepelt volna a hírekben, hogy én verekedtem, és ezzel szégyent hoztam a városra. Én nem hoztam kellemetlen helyzetbe a városomat, nem úgy, mint az a fiú néhány héttel ezelőtt” – utalt Gáspár hetekkel ezelőtti machetés gyilkosságra.

A Romantic frontemberét már korábban is érte inzultus. 2006 novemberében egy fellépésről tartott hazafelé csapatával, amikor útközben megállt Újpesten. Miután kiszállt a kocsiból, egy nagydarab férfi autogramot kért tőle, de Gáspár fáradtságra hivatkozva megtagadta tőle. Miután a showman elindult az autójával, az egyik piros lámpánál keresztbe állt előtte egy fekete Mercedes, amiben a már látott férfi ült a társával. A támadók előbb cigányozva szidták a Romantic frontemberét, majd feltépték az ajtót és ütni kezdték. Végül a Gáspárt verő férfit kiszorították az autóból, de az magával vitte a showman mobiltelefonját.  A férfi a bíróság előtt beismerte a verést, de azt tagadta, hogy elvette Gáspár telefonját.

Ne habozzon, küldje el!

Gáspár Győző állítja, több fotó és videófelvétel készült a verés alatt/után. Ha Önnek van ilyen, ne habozzon, küldje el nekünk a velvet@mail.index.hu e-mail címre.