Az operaénekest Alföldi Róbert kérte fel az Ármány és szerelem című darab egyik szerepére. Vásáry információi szerint Tabáni István mellett ő a másik legtöbbet foglalkoztatott szereplő a Csillag születik második szériájából, de ennek tudatában sem érzi úgy, hogy versenyeznie kelljen bárkivel is.

Alföldi Róbert, Nemzeti Színház igazgatója személyesen kérte fel Vásáry Andrét, hogy szerepeljen az általa rendezett Schiller darabban, az Ármány és szerelemben. A Csillag születik döntőse az udvari marsallt, Von Kalbot fogja alakítani, és olyan művészekkel lép egy színpadra, mint például Kulka János, Básti Juli és Molnár Piroska.

Az operaénekesnek kellemes meglepetés, hogy nemcsak a szakma fogadta örömmel, hogyan az átlag emberek is nagyon pozitívan viszonyulnak hozzá, és nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztály is. „Én arra számítottam, hogy ők nem fognak, ezzel szemben számtalanszor megállítanak, gratulálnak, integetnek, mosolyognak. Én szemtől-szembe csak pozitív véleményekkel találkozom” – mesélte a Velvetnek.

Vásáry úgy érzi, nagy vágyát, hogy ezt a műfajt megismertesse a közönséggel, elérte, és mindamellett, hogy a színpadon is sikert arasson az új cél az, hogy egy nagyon jó lemezt készítsenek el az Universal Music közreműködésével. „És persze az, hogy az album által a rólam kialakult kép kicsit árnyalódjon. Hogy lássák, hogy ez a crossover stílus is tud közönségbarát lenni, és olyan dolog, ami szélesebb tömegekhez szól” – tette hozzá, és kiderült, ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen Tabáni István mellett ő az egyik legfoglalkoztatottabb előadó a Csillag születik második szériájából.

Bár sokszor úgy tűnik, az énekes nehezen viseli a negatív kritikát, Vásáry azt vallja, hogy aki egy televíziós tehetségkutató versenyre jelentkezik, annak bírnia kell a rohamot és az érdeklődést. „Tisztában vagyok vele, hogy ez egy idő után alább fog hagyni, de szerintem én most nagyon jól kezelem. Próbálok mindenre jól reagálni, és megfelelően viszonyulni a helyzethez. A negatív észrevételekkel azért nem foglalkozom, mert én nem olvasok fórumokat és kommenteket.”

Állítása szerint talán éppen ezért nem kapott még pofont sem átvitt, sem fizikai értelemben. Végezetül kiderült, hogy az operaénekes szerint nincs értelme vetélytársnak tartania bárkit is, mert úgyis a közönség dönt. „Azzal semmit nem érnék el, csak azt, hogy önmagamat mérgezném vagy stresszelném. A közönség majd eldönti, hogy kinek megy el a rendezvényére, és kinek veszi meg a CD-jét” – magyarázta, de hozzáfűzte, hogy Magyarországon annyira gyerekcipőben jár még a crossover stílus, hogy valójában nem is lenne kivel versenyeznie.