A most már inkább DJ-ként ismert Metzker Viktória Magyarországon ugyan már nagyon ritkán lép fel, ellentétben a külföldi klubokkal. Legutóbb Ausztráliában járt, ahol az emberek még tudják, hogyan kell szórakozni. Külhoni karrierje kezdetén eleinte nem volt könnyű dolga, hiszen külföldön nagyon sok a topless női DJ, és a közönségnek kellett egy kis idő, amíg megszokta, hogy ő bizony nem vetkőzik fellépés közben. Az egykori playmate csupasz bájait egyébként férfimagazinok címlapjain sem láthatjuk majd viszont, ugyanis életének ezt a szakaszát lezárta. Persze más jellegű fotózások szóba jöhetnek, például, ha egy ruhakollekció népszerűsítéséről van szó.

Metzker Viktória az utóbbi egy évben szinte az egész világot bejárta munkájának köszönhetően; legutóbb például Ausztráliába látogatott el, ahol egy nyárindító fesztiválon, majd három klubban is fellépett. Bár nagyon jó érzés volt a fagyos Magyarországot kis időre lecserélni a forró tengerpartra, az utazás kissé fárasztó volt, hiszen huszonnyolc órás volt a repülőút. „Első nap Ausztrália egyik leghíresebb szörfparadicsomában, Gold Coast városában léptem fel. Alig lehetett megmozdulni az utcán, annyian voltak” – nyilatkozta Metzker Viktória, aki a munka mellett arra is szakított időt, hogy lemenjen a tengerpartra.

Természetesen képek is készültek a körútról, és a sorozatból egyértelműen az lett a szerkesztőség kedvence, amin egy ittas fiatalember hever a hotel padlóján. „Amikor első este fél tizenkettő körül elindultunk dolgozni, és kiléptünk a szobánk ajtaján, megláttuk ezt a fiút. Eddig még nem igazán volt példa arra, hogy a szállásom előtt feküdjön egy ember, aki kicsit túl korán kezdett el alapozni a bulira. Természetesen mindenki csinált vele egy képet” – mesélte Metzker Viktória.

Önfeledt szórakozás

A legnagyobb élményt persze így is a fellépések jelentették számára. „Az egyik este még a szettem után is ott maradtam a buliban, és igencsak meglepődtem, amikor még fél ötkor is telt ház volt. Külföldön sok helyen tapasztaltam már hasonlót, de sehol nem szórakoztak az emberek ilyen önfeledten. Magyarországon pedig  teljesen más a helyzet. Itthon az emberek lemennek, buliznak, beszélgetnek egy kicsit, táncolás helyett álldogálnak, majd viszonylag korán – mondjuk hajnali három körül – hazaindulnak” – nyilatkozta Metzker Viktória, aki egyébként áprilisig teljesen be van táblázva, és minden hétvégén fellép valamilyen külföldi helyszínen.

Nemrég pedig kiderült, hogy szívesen látják viszont abban az ibizai klubban, ahol már tavaly nyáron is játszott. „Ez nagyon fontos mérföldkőnek számít az életemben, hiszen egy neves klubról van szó, és ha minden igaz, akkor a nyári szezonban minden, vagy minden második szerdán fel fogok lépni, míg máskor akár két-három hónap is eltelik két fellépés között. A terveink közt szerepel egyébként egy brazíliai és egy ázsiai körút is.”

Magyarországon már alig lép fel

Az egykori playmate ennek ellenére egyelőre nem tervezi, hogy huzamosabb időre kiköltözne külföldre, hiszen barátját minden ide köti, és számára is nehéz lenne elszakadnia a családjától. Ami a munkát illeti, már áprilisig be van táblázva, de a hazai közönségnek csak egyszer lesz alkalma élőben látni őt. „Áprilisig bezárólag csak egy magyarországi munkám lesz; egy nőnapi bulin kell majd fellépnem. Nem zavar, hogy ilyen ritkán lépek fel itthon, hiszen korábban egy budapesti klubban voltam rezidens DJ, és vidékre is sokat jártam. Amióta azonban már nem játszom a fővárosi szórakozóhelyen, azóta szinte csak külföldre hívnak, ahol egyébként jobbak a bulik, egy teljesen más világról beszélhetünk. Általában egyébként olyan helyeken lépek fel, ahol világsztárok játszanak, így ez garancia a számomra.”

Ő nem vetkőzik

Persze a kezdet nem volt valami könnyű, ami részben annak köszönhető, hogy Magyarország határain kívül nagyon sok olyan női lemezlovas van, aki topless játszik a közönség előtt. „Előfordult, hogy félórával, háromnegyed órával a szettem kezdése után mindenki elkezdett fotózni, és abban reménykedtek, hogy levetkőzöm. Történt mindez annak ellenére, hogy nem topless DJ-ként hirdettek, hanem playmate-ként, vagy az év felfedezettjeként utaltak rám. Az elején ez nagyon zavart, el is gondolkoztam azon, hogy esetleg nem csinálom tovább. Végül egyre több helyre hívtak vissza, és a közönség is megszokta, hogy én nem tartozok azok közé a női lemezlovasok közé, akik vetkőznek. Szerencsére az idő igazolta, hogy jó döntést hoztam.

Már nem pózol férfimagazinokban

A 2007-as év playmate-je egyébként nem csak a bulikon nem hajlandó vetkőzni, hanem a férfimagazinok felkéréseit is rendre is elutasítja, mivel úgy véli, hogy ebben a szakmában egy idő után már nem illik erotikus munkákat elvállalni, másrészt korábban már minden igényesebb kiadványban szerepelt, sőt, a Playboy több külföldi számának is szerepelt már a címlapján. Metzker Viktória egyébként nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a hirtelen jött hírnévnek igazából nincsen köze mostani szakmájához, hiszen már a playmate-választás előtt is DJ akart lenni, és mielőtt három éve diszkózni kezdett volna, egy évet csak a gyakorlással töltött. Hozzátette, hogy most már a szakmabeliek is kezdik egyre jobban elismerni, amit egyébként tavaly egy év felfedezettjének járó díjjal is megpróbáltak kifejezésre juttatni, és a vetkőzéstől való elhatárolódás nem jelenti azt, hogy ne lenne büszke arra, hogy anno őt választották meg év playmate-jének.

Reklámarc lett

Bár láthatóan nagyon be van táblázva, a napokban sikerült időt szakítani arra, hogy részt vegyen egy fotózáson, mivel ő lett az egyik hazai ruházati márka, a Misso új reklámarca. „A cég vezetője jó barátnőm, és már régóta beszélünk arról, hogy csinálnunk kellene valamit közösen, csak eddig soha nem jött össze. Mivel a legújabb kollekció olyan ruhákból áll majd, amik kifejezetten partiviseletnek számítanak, így úgy gondolta, hogy nem egy modellt kér fel a fotózáshoz, hanem egy olyasvalakit, akitől sokkal hitelesebb lesz a kampány" - nyilatkozta a DJ , aki azonnal rábólintott a koncepcióra.

Nem lenne hiteles ruhatervezőként

Bár Metzker Viktória szívesen adta arcát ehhez a kampányhoz, ruhatervezéssel semmiképpen nem foglalkozna „Soha nem jutott eszembe, hogy ruhákat tervezzek, bár korábban jelentkeztem a Képzőművészeti Egyetemre, és az egyéves előkészítőn többek között ezzel is foglalkoztam. Úgy gondolom, hogy csak az fogjon bele a divattervezésbe, akinek van ilyen irányú képzettsége. Ezért nem adom a nevem egyetlen kollekcióhoz sem, csak az arcom, hiszen az így hiteles."