A kétgyermekes műsorvezető még nem készült fel arra, hogy fiai egyszer kamaszodni fognak, de szerinte nem lesz nehéz feladata, hiszen viszonylag korán szült, így nem olyan nagy a korkülönbség, és munkája miatt behatóan ismeri a tinédzserek világát. Egyúttal reméli, hogy gyermekei őszinték lesznek hozzá, hiszen a szintén tapasztalatlan barátok nem mindig adnak jó tanácsot. Új kedveséről mindenesetre még nem mesélt nekik, az ikrek egyelőre anya egyik barátjaként ismerik a férfit, akivel egyébként nagyon jól kijönnek.

„Nagyon sok olyan hatás éri a mai kamaszokat, amivel nem mindig tudnak mit kezdeni. Túlságosan hamar találkoznak olyan dolgokkal, amikkel később is ráérne. Igazából már nincs olyan igazi gyerekkoruk, mint mondjuk nekünk volt régen. Amit még általános problémának látok: egy rohanó világban élünk, mindenki stresszel, a szülők nem foglalkoznak annyit a gyermekeikkel, amennyit kellene” – nyilatkozta Ada, akivel a Nivea új, tinédzsereknek szóló termékcsaládjának bemutatóján találkoztunk.

A VIVA Tv műsorvezetője hozzátette, természetesen nagyon sok minden ugyanúgy működik, mint az ő kamaszkorában: „Nyilván ők is ugyanúgy lázadnak, bandáznak a haverjaikkal, mint mi tíz évvel ezelőtt, és persze ők sem feltétlenül rajonganak a szüleikért. Olyan szempontból viszont sokat változott a helyzetük, hogy azóta elterjedt az internetes csetelés, a fórumok, majd jöttek a közösségi oldalak. Ez nagy részét kiteszi az életüknek, a mobiltelefonról és a számítógépes játékokról nem is beszélve.”

Fontos az őszinteség

Hogy pontosan hogyan fogja felkészíteni két fiát erre a nehéz és kalandos időszakra, azt egyelőre még nem tudja, de úgy érzi, hogy többek közt munkája segíteni fog ebben. „Nincsenek konkrét terveim, de annak köszönhetően, hogy a munkám révén kapcsolatban vagyok a fiatalokkal, és viszonylag korán szültem, talán könnyebb lesz. Arra törekszem, hogy merjenek majd mindent elmondani, ne kelljen titkolózniuk, mert általában abból vannak gondok, hogy a gyerek inkább a barátaival beszéli meg a gondjait, akiknek szintén nincsen tapasztalatuk. Szóval legyenek őszinték, és merjenek mindent elmondani. Nyilván lesznek olyan dolgok, amiknek nem fogok örülni, de talán akkor is jobb ez így” – nyilatkozta Ada.

Az igazi tinikor kezdete

Ráadásul fiatalabb testvére révén is fel tud készülni arra, hogy mivel kell majd megbirkóznia pár éven belül „Bár az öcsém még csak tízéves, anyukám szerint már elkezdődött az igazi tinikor. Folyamatosan jönnek jelek: saját mobiltelefon kell neki, ha nincsenek is együtt a barátaival, az interneten keresztül játszanak egymással” – mesélte a kétgyermekes VJ, aki hozzátette, arra még nem volt példa, hogy testvére tőle kérjen tanácsot, de ez talán annak is köszönhető, hogy szüleivel Angliában él, így nem találkoznak túl sűrűn.

Külföldön sok tapasztalatot szerzett

Tizenévesként egyébként ő is több évet élt külföldön: „Akkor lettem tizenegy, amikor kiköltöztünk Angliába, de a gimnáziumot már itthon kezdtem el. Nyaranként mindig itthon voltam, és a nagyobb ünnepeket is Magyarországon töltöttük. Olyan szempontból volt nehéz ez az időszak, hogy évente más iskolába kellett járnom. Mindenesetre nagyon sok tapasztalatot szereztem; nyilván könnyebben tudok alkalmazkodni, nyitottabb vagyok, és persze a nyelvtudásom szempontjából is előnyökkel járt. Egy hátránya volt: a tanulás. Angliában egy teljesen hétköznapi általános iskolába jártam, és azért az oktatás ott nem volt annyira erős, így gimnáziumban emiatt voltak problémáim” – nosztalgiázott Ada, aki itthoni barátaival folyamatosan tartotta a kapcsolatot, igaz, akkor még leveleket írtak egymásnak e-mailek helyett.

Csak egy barát

A VIVA Tv műsorvezetőjének életében nemrég egy újabb változás történt, Ada ugyanis egyik ismerőse oldalán újra megtalálta a boldogságot. Két kisfia egyelőre nem tudja, hogy édesanyjuk életében egy új férfi van. „A fiúk, mint egy barátot ismerik, nem mutatjuk ki, hogy pontosan milyen kapcsolat van köztünk. Számukra ez a helyzet azért nem furcsa, mert nagyon sok ismerősöm jár fel hozzánk, akik jönnek velünk, ha megyünk valahova. Szóval jól megvannak együtt” – nyilatkozta Ada, aki elmondta, mivel kedvese volt férjével, Timóval ellentétben nem egy ismert ember, ezért bizonyos dolgokra jobban odafigyel. „Ha egy olyan rendezvényre vagyok hivatalos, ahol tudom, hogy fotósok is lesznek, akkor oda egyedül megyek. Régen ez nyilván nem jött szóba.”