Bár Peller Mariannak és Horváth Évának nem azért kellett távoznia a Reggeliből, mert Kovalcsik Ildikó visszatért a szülési szabadságról, Lilu sajnálja kolléganőit, főleg, hogy tudja, mindketten nagyon szerették a műsort. Májustól Lilu csak körülbelül havonta öt napot tölt majd a beszélgetős műsorban, úgy gondolja, ez kilenc hónapos fiát, Árva Dávid Rubent sem fogja visszavetni a fejlődésben.

Májustól Erdélyi Mónika és Lilu veszi át Horváth Éva egykori szépségkirálynő és Peller Mariann helyét az RTL Klub Reggelijében – tudatta a hírt a csatorna április elején. Kovalcsik Ildikó Lilu a Velvetnek elmondta, nem visszatérésnek következménye a műsorvezetők távozása, neki fix helye volt a műsorban. „Onnan csak szülési szabadságra mentem el, majd visszatértem, vagyis nem a helyükre mentem, de pontosan átérzem, hogy milyen lehet, amikor valakinek megszűnik a munkahelye, ráadásul tudom, hogy mind a két lány nagyon szerette a Reggelit. Nyilván nekem is volt rossz érzésem, sokat gondoltam rájuk, sokat gondoltam arra, hogy ez nehéz lehet nekik.”

Az agya felfrissül a munkától

Bár a 33 éves műsorvezető fia már kilenc hónapos, Lilu még szoptatja, de mint mondta, a koránkelés nem okoz gondot a gyerek etetésében, neki pedig még jót is fog tenni, hogy újra dolgozhat. „Most már háromnegyed ötkor kel fel először, úgyhogy indulás előtt megetetem, és utána megyek dolgozni, majd fél 11 körül már otthon is leszek, így nem hiszem, hogy ezt nagyon meg fogja érezni, azt az időt úgyis átalussza” – jegyezte meg a műsorvezető, kiemelve, havonta mindössze körülbelül öt alkalommal fog feltűnni a képernyőn. „Nem gondolom, hogy ez hátráltatná a fejlődésben, ráadásul nekem is jót tesz, hogy valami mást is csinálhatok. Ettől, bár lehet, hogy fáradtabb leszek, az agyam felfrissül.”

Miután Lilu kifejtette, nem visszatérése okozta kolléganői vesztét, kíváncsiak voltunk arra, a vezetőség vagy ő döntött a szülési szabadság befejezése mellett. Erre a következő, diplomatikus választ kaptuk: „Szerencsére szinkronban vagyunk a vezetőséggel.” Kovalcsik Ildikó még nem tudja, kivel vezeti majd az RTL Klub reggeli beszélgetős műsorát, de az biztos, hogy nem Erdélyi Mónika lesz a partnere. Ha választhatna, Szujó Zoltánnal kérdezné a vendégeket. „Szujó Zolit jól ismerem, és nagyon szeretek vele dolgozni, nagyon jó tévésnek tartom. Csonka Andrással is szeretek dolgozni, de vele más miatt jó. Valójában viszont Zoli az, akivel igazán kiegészítjük egymást.”

A gyerek felszabadító érzés

A Reggeli vezetése mellett Lilu férfiruha üzletével is foglalkozik, de mint elmondta, ebben sokat segít neki férje, és az üzletvezetők. A gyerek körüli teendőkben édesanyja, valamint férje, Árva László segíti, és bár a gyerekes anyák hajlamosak besokallni a szülők jó tanácsaitól, az ő esetükben még nem volt példa erre. Kovalcsik Ildikótól azt is megtudtuk, azért várt eddig a gyerekvállalással, mert attól tartott, rengeteg dologról le kell mondania miatta, ám utólag rájött, ez nem így van. „Eddig arról szólt az élet, hogy mi a jó kettőnknek, mi hova akarunk menni, mik a mi vágyaink. Most mindent úgy tervezünk, hogy Dávidnak jó legyen. Azt gondoltam, hogy ez egy kötöttség lesz, de ha tudtam volna, hogy ez ilyen felszabadító érzés, akkor jóval hamarabb jött volna.” Lilu és férje még két gyereket szeretne, a következőt körülbelül egy év múlva tervezik, jelenleg ugyanis kizárólag elsőszülött fiukra szeretnének koncentrálni.

Bár terhességének bejelentésekor Lilu úgy nyilatkozott, férjével őszre várják fiukat, gyermeke augusztus hatodikán született. Később kiderült, a műsorvezető szándékosan vezette félre a sajtót. Akkor nem indokolta, miért döntött így, most megtette. „Ennek egyetlen célja volt. A terhesség vége felé annyira élveztem, hogy csak mi vagyunk hárman, a párom, én és a fiam, hogy nem vágytam arra, hogy hívogassanak, arról kérdezgessenek, megindult-e már a szülés. Azt szerettem volna, Dávid szépen, békében érkezzen meg, amit majd később bejelentünk. Békés időszak volt, örülök, hogy így csináltam, ez egy nagyon intim, magamba fordulós időszak volt” – mondta Lilu, megjegyezve, férjének nem volt rá igénye, hogy szülés közben megörökítse őt.