A sztriptíz-világbajnok most nem csak ítészként, hanem fellépőként is részt vesz a zürichi World Pole Sport and Fitness elnevezésű versenyen. Az eseményen a Csillag születikből ismert Kollár Betty képviselte volna Magyarországot, de a rúdtáncos egy komoly csuklósérülés miatt visszalépett. Pirner egyébként saját zsebből fizeti az utakat és a továbbképzést, mert itthon még nem divat ilyen jellegű sportot finanszírozni - bár a showtáncos szerint egyre nyitottabbak és elfogadóbbak az emberek velük szemben.

Második alkalommal kérték fel Pirner Almát, hogy a rúdtánc világbajnokságon zsűrizzen. A showtáncos a tavalyi jamaicai verseny után az október 2-i zürichi World Pole Sport and Fitness nevezetű rendezvényen fogja pontozni a fellépőket, az eseményt egy elődöntő előzi majd meg egy nappal korábban.

„Ezzel a nemzetközi bírói testülettel már több rúdtánc versenyt is zsűriztünk közösen, például a tavalyi Miss Poledance Hungaryt, német és angol versenyeket, illetve az idei Miss Poledance Hungary-t is együtt fogjuk szeptember 18-án” – mesélte a Velvetnek Pirner, aki nem csak ítészkedni fog idén, hanem külön műsorral is készül a közönségnek. Magyarországot a Csillag születikből ismert Kollár Betty, a tavalyi bajnok képviselte volna, de a rúdtáncosnak egy komoly csuklósérülés miatt vissza kellett lépnie. „Jövő évben az idei győztes képviseli majd hazánkat, illetve reménykedünk, hogy Betty is visszatér még nemzetközi porondra a gyógyulása után” – tette hozzá Pirner.

Kiderült, hogy Magyarországon még nem divat ilyen sporteseményt szponzorálni, ezért a világbajnok sztriptíztáncos saját maga fizeti az összes ilyen jellegű utat, továbbképzést. „Pedig a verseny világszínvonalú, és rendkívül jó reklám lenne ez egy szponzornak, hiszen rendeget náció képviselteti magát és a média jelenléte is nagyon magas.”

A vb-n egyébként általában az adott országok bajnokai, vagy dobogós helyezettjei indulnak, ez a kvalifikáció egy nemzetközi versenyre. Alkalomadtán videofelvételeket is bekérhetnek a rendezők, ahol megnézik, eléggé színvonalas-e a produkció egy világbajnokságon való fellépéshez, illetve elődöntők is meg szokták előzni, mint például idén.

„Leginkább presztízsversenyek ezek a vb-k, az elismertség a legnagyobb díj, illetve egy világbajnoki cím elnyerése után a fellépő gázsija sokkal magasabb, nem beszélve arról, hogy több felkérésre számíthat” – magyarázta Pirner. „Aki trénerként is dolgozik, sokkal népszerűbbek az órái, és magasabb óradíjjal számolhat. Ezen kívül általában tárgyi felajánlások szoktak lenni, utazások, stb.”

A showtáncos úgy érzei, nagy utat tettek meg az elmúlt hat évben, amióta rúdtánc és pole-fitness oktatással foglalkoznak Magyarországon. „Bár nem volt diadalmenet, de rengeteg ember véleményét átformáltuk már, nyitottabbak lettek, elfogadóbbak, az is ezt bizonyítja, hogy már hat helyen vagyunk jelen Magyarországon, és ősztől még hét nagyvárosban lesznek elérhetőek óratípusaink. Tizenöt főből álló csapatunk éjt nappallá téve dolgozik ezen."