Horváth Éva lett önök szerint 2010 legjobban öltözött magyar híressége, Operabálon viselt ruhájának köszönhetően. A több hónapot Kolumbiában töltő műsorvezetőnőt nemcsak stílusáról, hanem külföldi élményeiről is kikérdeztük: annak ellenére visszavágyik Kolumbiába, hogy egyszer túszul ejtették a stábot, villám csapott beléjük és nem volt melegvíz. Személyiségformáló élmény volt számára az út, már csak azért is, mert senki nem figyel görcsösen az öltözködésére.

„Nem volt semmi kényelmetlenségünk Kolumbiában, sőt, most kicsit úgy éreztem, mintha én egy rossz dimenzióban élném az életem. Ott megvolt a helyünk, ahol laktunk, éltünk, megvolt a napirendünk, be voltunk rendezkedve. Több mint 2 hónapig kint dolgoztunk, teljesen belaktuk a hotelt” – nyilatkoztaa Velvetnek Horváth Éva. A műsorvezetőnő csak pár napja tért haza az Éden Hotel 2 hónapos forgatásról, Dél-Amerikából, ahol az sem zavarta, hogy alig volt melegvíz és, hogy többször veszélybe került a Viasat 3 stábja – például túszul ejtették őket egy magánbirtokon.

„Miután kifizettük a számlát, nem volt semmi gond. A kolumbiai emberek nagyon békések, egyáltalán nem igaz a róluk kialakult kép, hogy veszélyes lenne ott. Mondjuk, igazi dél-amerikai hangulat van, élénkek, de semmi negatív érzés, félelem nem volt bennünk soha” – mondta a műsorvezetőnő.

A kollégáknak szikrázott az ujja

„A legmeredekebb élményünk abszolút az volt, amikor majdnem belénk csapott a villám, tőlünk 10 méterre ért földet. Én pont a sminkszobában ültem, nem láttam semmit, csak egy hatalmas fénycsóvát, meg egy oltári nagy durranást, olyan volt, mintha egy meteorit zuhant volna mellénk. A vezérlőben a kollégáknak szikrázott az ujja, én meg gyorsan felugrottam egy székre, még véletlenül se érjek semmihez, ami fémes” – tette hozzá a Hotel Éden műsorvezetője, aki a párás melegen kívül a lazaságot élvezte legjobban Kolumbiában, azt, hogy egyáltalán nem kell adnia a külsőségekre – a forgatás miatti gyakori hajmosáson kívül.

„Nagyon tetszett Kolumbiában, hogy nem kell semmi, csak egy flip-flop és némi tiszta ruha, ennyi pont elég. Ez volt benne a legszuperebb, és nagyon hasznos, tanulságos is lehet, ha az ember levetkőzi a külsőségeket” – mondta a műsorvezetőnő. „Nagyon sokat tanultam az útból, két napja vagyok itthon, két hónap elmaradását próbálom pótolni, iszonyatos jet-lagem van… Még el kell telnie néhány hétnek, hogy átgondoljam, mi történt velem” – tette hozzá Horváth, akinek itthoni életéből fürdőkádja és napi 2-3 olasz kávéja hiányzott legjobban: a kolumbiai kávét ugyanis ihatatlan volt számára.

Ha más nem, legalább én legyek színes

Az egykori szépségkirálynőnek csak a forgatáson kellett kiöltöznie, munkaruhatárát Lakatos Márkkal válogatták össze az utolsó pillanatban – mivel akkor dőlt el, ki vezeti a műsort –, de olyan ruhákat kerestek, melyek megfelelnek stílusának: „csajos, nőies, tarka” darabokat válogattak az exszépségkirálynő saját bevallása szerint, akit önök 2010 legjobban öltözött magyar celebének választottak.

„32 éves koromra már úgy gondolom, kialakult a saját stílusom. Szeretem a színeket, ha választani kell egy türkiz vagy egy fekete közt, én biztos az élénket választom. Szeretek színes ruhákat venni télen is, ha más nem, legalább én legyek színes” – nyilatkozta Horváth Éva, aki szerint egy használható alapruhatár kialakításához nem kell sok minden: „Kell két jó cipő télire, egy barna és egy fekete, hozzá két táska és máris jól öltözöttek vagyunk. Most már könnyű helyzetben vagyunk, óriási a paletta, rengeteg üzlet van, tudunk olyan ruhákat vásárolni, melyek jól kombinálhatók egymással. És mindenki merjen a színekkel játszani!” – tanácsolja 2010 legjobban öltözött magyar celebe.