Csak néhány hónapra, átmeneti megoldásként költözött menedzseréhez a Csillag születik felfedezettje, másfél év lett belőle. Brasch Bence most hasonló tervekkel költözött össze három középiskolai pajtásával, akik az énekessel ellentétben már edzettek az önálló életben. Végigkövettük, ahogyan Brasch Bence felszámolja az életét menedzserénél, és bepakol az új albérletbe, ahol már nemcsak vécét pucolnia, takarítania kell majd, hanem mosnia is, ám a fémszörnyet még nem szelídítette meg. Videó.

Mérsékelt elvárásokkal és ugyanilyen lelkesedéssel hajtogatta össze és pakolta el ruháit a sporttáskákba Brasch Bence, a Csillag születik felfedezettje, aki élete talán második vagy harmadik legizgalmasabb akcióját hajtotta végre hétfőn: elköltözött a budapesti lakásból, amit menedzsere osztott meg vele az elmúlt másfél évben. „Úgy volt, hogy amikor feljönnek majd a gimnáziumi osztálytársaim, akkor összeköltözünk, de időközben ők koliba kerültek vagy az egyik ismerősükhöz, és csak most, amikor elköltözött tőlük az egyik srác, adódott lehetőség az összeköltözésre” – vázolta Brasch Bence a Velvetnek, hogy miért húzódott el másfél évig az átmeneti időszak.

Majdnem kollégium

A Csillag születik felfedezettjének még sohasem kellett huzamosabb ideig három, vele egykorú fiúval laknia, így tapasztalat híján csak bízik benne, hogy nem lesznek fennakadások. „Úgy fogom fel, hogy ez is egyfajta élettapasztalat, meg ennyi idősen jó, hogy ezt megélem, mindig is kíváncsi voltam a koleszlétre, de talán ez még jobb is annál” – értékelte a kialakult helyzetet, majd leszögezte, az ő életformája biztosan nem fog kedvezni a groupie-knak, mert nem bulizik, és rajongókat sem visz haza.

Lakótársainak mindenesetre aligha lesz nehéz dolguk vele, Brasch Bence ugyanis alig van otthon; vagy az Operettszínházban próbál, vagy ugyanott tanul, esetleg énekórán van, kötelező programjainak tesz eleget, na meg fellép. Ha éppen mégsem, akkor sem bulizik, hanem például strandot keres, amivel általában nincs szerencséje. Úgyhogy az izgalomfaktort nemhogy elérte, de jócskán túl is szárnyalta a költözés. Brasch Bencének Karácson Tamás, művésznevén Fluor segített cipekedni, mert volt mit, a bőröndökön és sporttáskákon túl egy ágy is érkezett a szülői házból, Mosonmagyaróvárról.

Főz, mos, takarít, ha kell

A fekvőhelyet hárman próbálták összerakni, egy 5-10 perces át – és befordítás után sikerült is, de itt még nem értek véget a megpróbáltatások, mert mint kiderült, az ágyazás sem ment zökkenőmentesen. Fluor szerint egyébként az önálló élet csak a kezdetekkor nehéz, bár neki és lakótársának, SP-nek a tennivalóit jelentősen lecsökkenti a takarítónőjük.

A személyzeten Brasch Bence is elgondolkodott, bár bevallása szerint mindent megcsinál, amit kell. „Nem derogál semmi, mindent megcsinálok magam után. Még a vécétisztítás sem okoz különösebb problémát, főleg úgy, hogy én is használom, és akkor már inkább egy olyanra ülök le, ami tiszta. Mosni még nem tudok, főzni pedig nem nagyon szoktam, ha mégis, akkor inkább mirelit kajákat vagy zacskós leveseket” – mondta az énekes, aki alapvetően önfenntartó, ezen a télen esett meg vele hosszú idő után először, hogy pénzt kellett kérnie otthonról.