Az X-Faktor énekesét választották az Év Legsármosabb férfijának a Glamour magazin olvasói, amin nagyon meglepődött, mert azt gondolta, csak szakmai díjat kaphat. Takács Nikolas szerint a sárm valamiféle kisugárzást jelenthet, és nagyon sokat köszönhet neki, például, hogy eddig mindig meg tudta szerezni magának azt, akire vágyott.

„Mindenkinek mást jelent a sárm” – kereste fejben a definíciót az X-Faktor énekese, akit Kállay-Saunders Andrásnál, Kolovratnik Krisztiánnál, Király Viktornál és Fehér Balázsnál, a The Carbonfools frontemberénél is sármosabbnak gondoltak a Glamour magazin olvasói, így lett ő 2011 legsármosabb férfija. „Ha rólam van szó, és azt mondják, hogy sármos vagyok, akkor szerintem arra gondolnak, hogy pozitív kisugárzásom van a színpadon. Szerintem azáltal vagyok sármos a lányok szemében, amit képviselek, amilyen ember vagyok. De a sárm valamiféle kisugárzást jelenthet” – töltötte meg válaszával aznapi közhelytárunkat Takács Nikolas, majd elmondta, egyáltalán nem számított arra, hogy megnyeri ezt a díjat.

Nem hitte, hogy szakmai díjon kívül mást is nyerhet

„Pont azért lepett meg, mert nem hittem, hogy a zenei elismerésen kívül más díjra is jelölhetnek, de természetesen nagyon örülök neki” – köszönte meg rajongóinak a szavazatokat. Az énekes úgy gondolja, a kisugárzást – és így a sármot – nagyban befolyásolja a hangulata, mert ha jókedve van, sokkal többen nézik meg. „Sokszor volt olyan, amikor még nem voltam ismert, hogy mentem az utcán, magam alatt voltam, senki nem vett észre, pedig akkor is kalap volt rajtam. Ezt is észrevehették volna, de nem” – magyarázta.

Az Év Legsármosabb Férfiját rendületlenül bombázzák levelekkel, ajándékokkal rajongói, amit nagyon értékel. Azt is megtudtuk, hogy azokat az írásokat kedveli a leginkább, amik nem a külsejét, hanem a munkásságát dicsérik. „Egyre több olyan levél jön, amiben azt írják, hogy általam visszanyerték az önbizalmukat, és még próbálják megvalósítani azt a dolgot, amiről úgy gondolták, hogy nem fog összejönni. Mert miért ne jönne össze? Én vagyok az élő példa arra, hogy ha az ember megálmodja magának, akkor egyszer eléri, amire vágyik.”

"Nem vagyok Brad Pitt"

Az énekes nem tudta, hogy tavaly Kovács Áront, előtte pedig Talmácsi Gábort választották az év legsármosabb férfijának a magazin olvasói, de amikor ezt megjegyeztük, csak annyit mondott, ebből is látszik, hogy a sárm nem a külsőségeken múlik. „Nem vagyok Brad Pitt, szerintem Talmácsi Gábor sem az, Kovács Áron sem az, de mégis úgy gondolják azok az emberek, akik szavaznak, hogy van bennünk valami plusz, amit ők éreznek és látnak bennünk.”

A sármnak mindenesetre csak előnyei vannak, mondta Takács Nikolas, majd említett is egyet, például, hogy eddig – egy kivétellel - mindig megszerezte magának azt, akit akart. „Nem hiszek a fix szövegekben, taktikám sincs. Mivel jazzt tanultam, ezért talán ott is rám ragadt, hogy improvizálni kell, nem pedig előadni egy betanult szöveget, mert az nem ér semmit. Mindig spontánul jönnek a dolgok, az a legjobb szerintem.”