Az exmegasztárosnak egyelőre senki nem ír dalokat, havi egyszer lép fel és szeretne videoklipet. A kihívások kihívása pedig a Funny Girl főszerepe lenne, mert Barbra Streisand olyan, mint ő: érzelemgazdag, lírai előadó.

Szíj Melinda ritkán merészkedik a fővárosba, de a TV2 évadzáró partiján még ő is megjelent. A kétgyermekes anyuka havonta csak egyszer koncertezik, és jelenleg az jelenti neki a legnagyobb örömöt, hogy végre megjelenhetett első albuma. „Nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen sokan megvásárolták a lemezem, ebben a nehéz gazdasági helyzetben tényleg mindenkinek csak megköszönni tudom, hogy anyagilag áldozott rá” – kezdte a Velvetnek a Megasztár ötödik szériájának felfedezettje, akihez a visszhangok csak a hivatalos oldalról jutnak el, mivel nem nagyon szokása szörfözni az interneten.

Csak hétvégére vállal fellépéseket

Szíj Melinda nem tart fenn lakást Budapesten, inkább hazautazik, még a lemeze készítésekor is sikerült  megoldania, hogy éjszakára haza tudjon menni gyerekeihez. „Lemezkészítéskor többször kellett jönni Budapestre, de most minden rendben van. Amikor kötelesség van, eljön az ember. Hétköznap nem is vállalok fellépést, csak hétvégén szerepelek, akkor viszont mindent elvállalok, ami jön."

Szerencsére az exmegasztárosnak nem megterhelő az emberek figyelme, a negatív kritika ráadásul egyáltalán nem éri el, az utca emberétől pedig eddig csak szeretet kapott. „Ha az emberek odajönnek, öröm van a szívemben. Gyakran megállítanak, ez még mindig így van, és nagyon jó érzés a szívemnek. Számomra sosem jelenthet terhet az autogram vagy fotózkodás. Előfordult, hogy egy egy órás fellépés után két órás autogramosztás következett, és nem éreztem megterhelőnek, annyira jót tesz a lelkemnek. Szükségem van rá.”

Ráírták a Funny Girl főszerepét

A nagyigmándi traktorgyár munkatársa a közeljövőben nem forgat videoklipet, bár szeretne, mert biztos benne, hogy az is óriási kihívás lenne a számára. Azt is megtudtuk tőle, egyelőre nem nagyon sertepertélnek körülötte a dalszerzők, ezért is kerültek feldolgozások a lemezére. „Ha jönne, azt szívesen venném, mert jó lenne, ha valaki meg tudná érteni a lelkemet és mentalitásomat” – mondta Szíj, akinek Barbra Streisand az egyik kedvenc énekesnője, mivel meglátása szerint olyan, mint ő: érzelemgazdag, lírai előadó. „Musicalben szereplés is nagy vágyam lenne, de még nem jött ilyen irányú megkeresés. Színpadon a Funny Girlt nagyon eljátszanám, az testreszabott szerep lenne.”

William Wyler 1968-as musicalje egy fiatal, jó hangú színésznőről szól, aki megvalósítja az álmait. Szíj Melindának a dalok előadása mellett a szerep jelentené a kihívások kihívását. „A szerepbe is belebújnék, megmérettetném magam ebben, mindig is ez állt közel hozzám. Játszani egy másik dolog, de azt is megpróbálnám” – lamentált az énekes, aki verseket mostanában nem ír, mert az az időszak már lefutott, a művek be is kerültek a lemezborítóba.

Okult, tapasztalt, megerősödött

Minden idők legmagyarabb celebje úgy érzi, hogy még óvakodnia kell a túlzott figyeltemtől, bár már próbál a saját maga ura lenni. „Okultam, tapasztaltam, megerősödtem valamilyen szinten. Próbálom úgy szervezni, hogy Péterre ne legyen már szükség, mert el kell jöjjön az a pillanat, hogy megálljon az ember a lábán. Most a gyerekeimre támaszkodom, akik élik kiegyensúlyozott életüket.”

„Majd Csorna mellé megyünk üdülni, mert azt szeretik a gyerekek” – mesélte, a hírnevet hozó Megasztárnak pedig a szeretetet köszöni a leginkább. „Ha ezt vesszük, nem vártam többet a Megasztártól. Szakmaiság, karrier tekintetében sem lehetek elégedetlen egy lemezzel a hátam mögött, de különösebb illúzióim azért nincsenek.”