A celebfodrász negyedik éve szerepel a Nemzeti Vágtán, idén is indul, bár lova még nincs. Kikérdeztük az idei hajtrendekről is: a lényeg, hogy mindenki az arcához megfelelő frizurát válasszon és ne legyen igénytelen.

„Lélekben már nagyon készülök, fizikailag még nem nagyon, mert még lókeresésben vagyok. Az első vágtára Rónai Gabi adott nekem pólólovat, vele beszéltem már, ha ez összejön, akkor valószínű, hogy idén is pólólovam lesz” – mondta a Velvetnek Hajas, akinek eddig tavaly sikerült először hibátlanul végigvágtatni a Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtán: először Sasvári Sándor miatt bukott (akivel azóta sem beszélnek), másodszor a kengyelt nem találta, azért kellett leugrania a lóról.

Pedig gyakorlott lovas

„A startnál kiesett a kengyelből a lábam, fél körig keresgéltem és onnantól kezdve egy lábbal lovagoltam. Amikor a lovat meg kellett a végén fogni, nem tudtam kitámasztani, féltem, hogy leesek, ezért hirtelen úgy döntöttem, inkább ugrok”. Hajas mindezek ellenére gyakorlott lovas, 18 éves kora óta lovagol, és bár neki nincs állata, lányának van kettő is. „Aki nem lovagol, annak minden ló egyforma. Aki lovagol, rájön, hogy ugyanolyanok, mint az emberek, egyéniségük van, csodálatos lények” – ömlengett.

A celebfodrász a tavalyi vágtára négy hónapot készült, most csak maximum két hónapja lesz, ezalatt nemcsak őt, a lovat is fel kell készíteni a versenyre. Amellett, hogy a Nemzeti Vágta őszi futamára edz, egy brit jótékonysági fodrászshowra is fel kell készülnie.

Hajas László képekben

Látványhaj októberre

„Októberre meghívást kaptam a Royal Albert Hallba, ott lesz egy bemutató. 5000 néző előtt kell egy minishow-t produkálnia mindenkinek, aki meghívást kap. Ez csak négy perc, de ki kell tölteni rendesen tartalommal." Kész koncepciója még nincs, elsőként zenét és témát kell találnia a műsorhoz, utána jön csak minden más, modell- és ruhaválasztás, a látvány kidolgozása.

„Hat modellt lehet vinni, én általában egy látványhajjal készülök, 2009-ben például a változás volt a téma: a modell haja a színpadon nőtt, emelkedett. A látványhaj mellett szép hajvágásokat viszek” – magyarázta Hajas, akitől azt is megtudtuk, minden fodrásznak ajánlott követni a trendeket, bár azok soha nem egyértelműek. Nyáron a divattól függetlenül –vagy épp azt követve– érdemes világosíttatni a hajszínt, mert a napsütéstől úgyis világosodik. Továbbá azt is megtudtuk, hogy főként a celebek tudják alakítani frizuránkat, már ha hajlamosak vagyunk valakit követni.

Egy Ördög Nóri-st kérek!

„Egyre inkább elfogadják a nők a rövid hajat. Ehhez az szükséges, hogy valakik, ismert emberek, hírességek be merjék vállalni a rövid hajat. Például amikor Victoria Beckham levágatta a haját, sokan jöttek vagy most itt van nálunk Liptai Claudia, Ördög Nóri, Tatár Csilla. Így, hogy egy-két ismert tévés sztár le merte vágatni a haját, azok a nők is mernek vágatni, akik eddig tanácstalanok voltak. Volt olyan nap, hogy két olyan vendég is jött, akik azt mondták, Ördög Nóri-s hajat szeretnének” – mondta.

A fodrász vendégköre, mint megtudtuk, épp olyan változatos, mint bárki másé, nemcsak olyanok fordulnak hozzá, akik celebhajat szeretnének, hanem olyanok is, akik az ő stílusát, minőségét szokták meg, ezért ragaszkodnak hozzá. Hajas egyébként meglepően megengedő, frizurák terén csak az ápolatlanság zavarja, nők terén meg csak a túlzott önbizalom és a harsányság, de mint mondta, minden nőben igyekszik meglátni a szépet.