Munkát nem, de kapcsolatokat szerzett az Egyesült Arab Emírségekben töltött két év alatt Karsai Zita, ezek révén tud most kimenni Frankfurtba, ahol show-t fog koreografálni. Az egykori megatáncos Dubajban hagyta a férjét, akitől két hónapnál tovább sosincs külön, ennyi távollétet pedig még elviselhetőnek tart, sőt, kell is, Catherine Zeta-Jones is megmondta.

Dohányzás közben hívtuk el interjúzni Karsai Zitát a vodkásüveg-kiszabadító eseményen, más celebekkel ellentétben ő azonban ekkor sem tette le a cigarettát. Felmerült bennünk, hogy esetleg a reklámarca az elektromos változatnak, amit szív, de csalatkoznunk kellett. „Á, nem lehetek a reklámarca, nem engednék” – kezdte, majd elmagyarázta, hogy a szerkezetet már sok európai országban betiltották, szerinte a cigarettalobbi tehet róla. „Nekem semmi más nem segített, 15 éve dohányzom, hiányzik a kezemből a reggeli kávénál, vagy az esti berúgásoknál. Csak valami pótlék kellett” – mondta.

The show must go on

Az egykori megatáncos két évvel ezelőtt költözött Dubajba olimpikon férjével, Margl Tamással, ám most újra Magyarországon van, mint kiderült, azért, mert Németország és Dubaj mellett itt is koreografál show-kat. Mindig oda megy, ahonnan a legjobb ajánlatot kapja. „Ha itt lesz jobb lehetőség, akkor nem vállalom el a dubaji melót. Valójában a dubaji referenciám egyenlő a nullával, viszont a kapcsolati tőkét tudom használni, mert sok kint a német, így lett most a németországi munkám” – magyarázta.

Aztán elmesélte, hogy Dubajba érkezése után rögtön megismerkedett egy brit férfival, meg egy német lánnyal, mindkettőjükkel dolgozott, félig-meddig ők voltak a menedzserei. Nadjáról, a német lányról még az is kiderül, hogy inkább airshow-kat csinál, és régen táncos volt. “Nadja megadta egy kölni koreográfus számát, és kaptam is tőle munkát Frankfurtban. Ez csak így megy, ha az utcáról sétálok be, kutya meg nem hallgat.”

It's showtime

A 32 éves Karsai tévéműsorokat és egyéb, általa show-nak nevezett eseményeket koreografál, de színházban inkább a táncosok között látná magát vissza, semmint koreográfusként.  “Tudom, miben vagyok jó. Egy zenés darabot megkoreografálni, azért az egy külön szakma, azt is meg kell tanulni.”

Egyedül jött Magyarországra, de emiatt nem izgatja magát, mert két hónapnál többet soha nem tölt külön a férjétől, aki májusig az Egyesült Arab Emírségekben látja el edzői teendőit. „Az én szerződéseim általában egy hónapra szólnak, amint lemegy a show, jöhetek haza. Inkább ide fogok jönni, de ha tehetem, én látogatom meg a Tomit Dubajban, hiszen neki egy héten csak két szabadnapja lesz. Maximum két hónapot leszek távol, szerintem ez nem ezen múlik. Már négy éve vagyunk együtt, túl vagyunk ezeken a dolgokon, és kicsit azért nem árt külön lenni. Catherina Zeta-Jones is megmondta, hogy a hosszú házasság titka a külön fürdőszoba, egyszerűen nem jó összezárva lenni a férjeddel a nap huszonnégy órájában. Kell, hogy legyen tere mindkettőtöknek” – vélekedett.

Show me love

Karsai szerint a hazai helyzet változatlan, neki sem jobb, sem rosszabb nem lett. Nagyjából ismeri a celebeket, így ezen a fronton sem történt különösebb változás, igaz nem tartja túl soknak azt a két évet, amit távol volt. A gyerekkérdés kipipálása nem szerepel legközelebbi tervei között, szerinte ugyanis harmincöt évesen kell szülni, addig meg még van három éve, utána viszont már nem biztos, hogy szeretne, azt már későinek találja. A dubaji luxusprosti-botrányról már július közepén elmondta, amit tudott, vagyis amit nem tudott – állítása szerint ugyanis hiába élt kint két évig, egyáltalán nem hallott arról, hogy magyar lányok dolgoztak volna ott prostituáltként.