A sztriptíztáncos mindössze egy hetet bírt ki a Skandináv-félszigeten. Drága a kenyér és hülyén szolgálják fel a whisky-kólát, úgyhogy inkább hazajött.

Egy teljes hét – mindössze eddig bírta Norvégiában Alexandra Diamond, aki október végén azzal a tervvel állt elő, hogy a magyar mentalitás és a sok csalódás miatt a Skandináv-félszigetre menekül, és ott keres magának valami munkát.

Nem fehér embernek való

„Norvégia nem fehér embernek való” – jelentette ki a nemrég gyógyult sztriptíztáncos, akit ismerősei szállásoltak el pár napos kintlétének ideje alatt. „Az még csak hagyján, hogy az időjárástól rögtön depresszióssá válik az ember, de a pénzét se tudja igazán kiélvezni. Egy teljesen átlagos hipermarketben vettem egy kenyeret, két liter tejet és 12 darab tojást, mindezért közel nyolcezer forintot hagytam ott. Egy kiló csirkemell ötezer forint. Úgy éreztem magam, mint Alíz Csodaországban, vagy egy másik bolygón.”

„Azt felejtsd el, hogy bemész egy élelmiszerboltba, és veszel alkoholt” – folytatta Diamond. „Az alkoholoknak külön bolt jut Norvégiában. Viszont, ha egy szórakozóhelyen whisky-kólát kérsz, külön pohárba kapod a whiskyt és külön pohárba a kólát. Maradjon csak ott, aki ezeket bírja, én köszöntem szépen, hazajöttem, aztán majd megyek Olaszországba meg Svájcba a barátnőimhez. Ott már ismerem a terepet, soha többé nem megyek ismeretlen helyre, az biztos.”

Alexandra Diamond hozzátette, addig itthon nem fog unatkozni, fellép az Erotika Expón, majd decemberben az AIDS-gála műsorvezetője lesz volt pasijával, Müller Attilával.