A Valóvilág legutóbb kiesett játékosa több róla keringő hírt cáfol: nem igaz például, hogy a szülei adták örökbe – saját maga választotta inkább az intézetet tizennégy évesen. Néma Annamária a Velvetnek elmondta, az ajtaja máig is nyitva áll a szüleinek, de ő biztosan nem fogja a társaságukat keresni. Kislányáról hallgat.

„Nagyon furcsa még nekem ez az egész, az, hogy úton-útfélen odajönnek hozzám – de megpróbálok mindenkit távoli haverként, barátként kezelni. Mindezt persze kellő távolságtartással, hogy ne érezze senki, hogy haverok lehetünk attól, mert tudja a nevemet” – mesélte a Velvetnek VV Annamária, aki vasárnap maradt alul a Valóvilág párbajában Verával szemben. Az exjátékos hozzátette, élvezi egyébként a szituációt, mindemellett hihetetlennek is tűnik neki, hogy egy műsor ennyire ismertté tette.

"Nem pedofil az apám!"

„Egyelőre nem nagyon tudtam visszanézni a felvételeket, de nem hiszem, hogy meglepetéssel szolgálna majd bármilyen információ is. Nem hiszem, hogy csalódni fogok bárkiben, hiszen szerintem jó ismertük egymást, én tisztában voltam azzal, hogy Peti ugyanúgy dumál majd az én hátam mögött is, tisztában voltam azzal is, hogy ki a barát és ki az ellenség (akiket szerettem amúgy, az Seherezádé, Kinga Csabi és Fecó volt). A barátokkal kommunikáltam, a többiekkel viszont lényegében csak vegetáltam.”

Annamária a lehetőséggel élve több hírt is cáfolt a beszélgetés alatt: „Engem soha nem adtak be a szüleim intézetbe” – jelentette ki. „Saját magam költöztem be tizennégy éves koromban. Az apám se volt soha pedofil és nem is vert engem. Amikor kijöttem a villából csak néztem nagy szemekkel, és arra gondoltam, hogy úristen, ha nekem tényleg ilyen színes lett volna az életem, akkor biztosan nem jelentkeztem volna a valóságshowba, mert attól féltem volna, hogy ezek kiderülnek” – magyarázta.

Az ajtó nyitva

Visszatérve az állami gondozásra, Annamária azért választotta inkább az intézetet a családja helyett, mert egyszerűen nem működött a kommunikáció közöttük. „Ha ők á-t mondtak, én maximálisan a b-t szerettem volna – egy idő után úgy döntöttem, inkább hanyagoljuk egymást, mert ennek így nincs értelme. Apámat egyáltalán nem bírtam már elviselni. Tájékozódtam a lehetőségekről (tizennégy éves kortól kérvényezni lehet az állami gondozásba vételt), elintéztem és elköszöntem. Akkorra már volt munkám is, úgyhogy szinte csak a papírforma szerint laktam ott, egyébként mindenfelé kóvályogtam. Ebben az időszakban leginkább a nővérem állt mellettem.”

A Fura kategóriában beszavazott lány elismerte, hamar fel kellett nőnie, de egyébként sem volt soha az a fajta kislány, aki alig várta, hogy babázhasson, hanem az a fajta volt, aki alig várta, hogy dolgozhasson. „Amióta téma ez a sajtóban, azóta téma újra nálam is a család, de igazából nem érdekel a dolog. Az ajtóm nyitva áll, bármikor jöhetnek, de én biztosan nem fogok rohangálni utánuk. Mindig is úgy éreztem, hogy a nővérem az, aki foglalkozott velem anyaként. A szüleim három műszakban dolgoztak, és ha akartak se tudtak volna velem lenni. Nem arról van szó, hogy nem szerettek, hanem, sajnos egyszerűen nem volt rám idő” – magyarázta Annamária, akiről az a hír is járja, hogy 2008-ban örökbe adta három éves kislányát. A kiesett játékos erről a dologról viszont nem kívánt nyilatkozni.