horoszkóp

Konta Barbara öthónapos kislányával ingázik majd Szibériába

nsz
2009.03.14. 15:35
A polgári életvitelt folytató legszebb mellű magyar híresség egy három hónapos kislány boldog anyukája, bár most kicsit megnehezítette az életét, hogy focista férje Szibériába igazolt. Mivel a baba még nagyon kicsi, csak néhány hónap múlva mennek párja után, de nem költöznek ki, ősszel és télen biztosan Magyarországon lesznek a nagy hidegek miatt. Tervben van egy újabb gyerek is, de egyelőre várat magára a "kis focista", aki lehet, hogy nővéréhez hasonlóan imádja majd a hajszárító hangját.

Konta Barbara már hat éve nincs képernyőn, mégis nagy utána az érdeklődés, ami - állítja - jól esik neki, bár az okot nem tudja. Úgy véli, talán foglalkoztatja az embereket a visszavonulása, amiben köszöni, remekül érzi magát. A terhesség előtti alakján csak plusz öt kiló van, a házimunkával és a kislányával kapcsolatos teendőkben pedig az édesanyja segíti, mert férje, Németh Norbert, akihez 2007-ben ment feleségül, a szibériai Tom Tomszk futballcsapathoz igazolt. Már 12 napja nem találkoztak, és leghamarabb is csak talán 2-3 hét múlva látogathat haza a párja néhány napra. A szerződése 3 évre szól, így ők is mennek majd utána, de csak tavasszal és nyáron.

Hirtelen jött szerződés

Tavaly decemberben adott életet első gyermekének Konta Barbara, aki nem sajnáltatja magát, de egy kicsit megnehezíti az életét, hogy 27 éves férje épp most szerződött át a szibériai Tom Tomszk focicsapathoz. Bár nincs egyedül - egy kétgenerációs házban laknak, fölöttük az édesanyja -, megviseli a távolság. Állítja, kapcsolatuk során ez az első, hogy ilyen sokat vannak külön, pedig még csak 12 nap telt el. "Már évek óta tudtuk, hogy szeretne külföldre szerződni, és már voltak korábban is lehetőségek, de nem elég jók. Arra számítottam, hogy nyártól esetleg kiszerződik valahova, de azt, hogy ez már most bekövetkezik, nem tudtuk"- mondta a Velvetnek Konta, aki annyira szereti a kiszámíthatóságot, hogy korábban azt is kijelentette, két év után tudnia kell párjának, mit akar tőle, éa ha nem tud dönteni, inkább ne húzzák egymás idejét.


Nagyobb térképre váltás

Az egykor sorozatszínészként funkcionáló Konta is kiutazik majd lányával férje után, de csak hónapok múlva, ha a gyerek nagyobb lesz. Mert azért valljuk be, nem a legideálisabb egy három hónapos gyerekkel nyakunkba venni a világot. Na, nem mintha két hónap múlva sokkal jobb lenne. "Én a picivel még nem fogok utána menni, mert még nagyon kicsi, így várunk 1-2 hónapot. Terveim szerint azért kéthavonta hazalátogatunk majd 1-2 hétre. Nem az az igazi kiköltözés ez, inkább ingázásba fogunk kezdeni, télen ugyanis biztosan itthon leszünk a nagy hidegek miatt" - mondta Konta, aki utaztatási referensként biztosan megbarátkozott már az idegen nyelvekkel.

Fontos a pénz

Focista férjét jelenleg hároméves szerződés köti Szibériába, de az egykori képernyős szerint az sem jelent semmit, bármikor megveheti egy másik csapat. Ez persze nem baj, ha jó áron kel el, és jó pénzt kap - Konta Barbara bárhová utazik férje után még vagy 6-7 évig. Az ex-sorozatszínésznő ugyanis egy évtizednél is kevesebb időt jósolt focista férjének, legalábbis a karriert tekintve. Céljuk jelenleg az, hogy anyagilag megalapozzák későbbi, Magyarhonban tervezett jövőjüket. A kiutazásig édesanyja segít Kontának az unokával kapcsolatos teendőkben, a szülésnél is ő volt bent, a kismama ugyanis közölte, nem akar apás szülést, lehet az bármennyire trendi.

Nem menő az apás szülés

"Nem volt kérdés nálunk, hogy ki legyen bent velem a szülőszobában, mert már a legelején tisztáztuk, hogy én nem szeretnék apás szülést. Apa meg mondta, hogy oké, nincs ezzel gond. Ez mostanában nagyon divatos, szinte mindegyik szülés így zajlik. Nálam is furcsállta az elején a szülésznő meg a főorvos, hogy más opciót választottam. Én egyszerűen azt gondolom, hogy apának nem ott a helye. Neki az a dolga, hogy engem támogasson, és mindenben segítsen. Ott bent semmit sem tudott volna segíteni. Csupán még rosszabbul érezte volna magát. Szerencsére azonban nem is erőszakoskodott, hogy ő minden áron be akar jönni" - mondta lapunknak Konta, aki Rubint Réka kedvenc becéző szavához, az "Apácskához" kísértetiesen hasonló, ám kevésbé cifra - apa - kifejezéssel emlegeti férjét. Konta Barbarát egyébként igen korán, már a negyedik hónapban megszívatta gyermeke.

Mégsem kis focista

"A környezetünkben mindenki száz százalékig biztos volt benne, hogy kisfiunk lesz. Mindenki mondta: 'ó, persze, biztos kisfiú, kis focista' - hát mi más lehetne nekünk, mint kisfiú. Akkor ezt a tényt el is fogadtuk, és örültünk, mert a párom egyébként is nagyon szeretett volna egy fiút. Négy hónap után azonban teljes megdöbbenésünkre közölték, hogy ő márpedig egészen biztosan kislány. Én hihetetlenül örültem, talán épp azért, mert mindenki annyira hangoztatta, hogy kisfiunk lesz" - mondta Konta, akinek férje kicsit csalódott lett a hír hallatán. "A párom is örült, de neki egy picit több idő kellett hozzá, hogy igazán boldog legyen. Csak annyit mondott utána, hogy jó, akkor kell egy kisfiú is mellé" - osztotta meg velünk gyerekvállalási terveit Konta, aki a gyermek megfoganási dátumát még nem tudja belőni, de annyi biztos, hogy nem 1-2 éven belül kerül rá sor.

Az egykori képernyős úgy véli, lánygyermeke, Németh Franciska rettentő aktív. Szemléltetés gyanánt megosztotta velünk, hogy három hónapos kislányában két fiú veszett el, ráadásul a személyisége sem semmi. Ha már minden kötél szakad, csak egy tárgy nyugtatja meg.

A hajszárító másra is jó

"Nyilván a legnagyobb megnyugvást anya karjában találja meg, de van egy praktikám, amin a férjem nagyon sokat nevet. Franci imádja a hajszárító hangját. Nincs olyan sírás vagy hiszti, amit ne hallgattatna el a hajszárító. Erre egyébként úgy jöttem rá, hogy egyszer lebukta a rugdalózóját egy kicsit, valahol fönt a nyakánál. Nem szerettem volna átöltöztetni, mert nagyon utál öltözködni. Akkor gondoltam - praktikus anyuka -, hogy kicsit meghajszárítózom ott a rugdalózót, hogy ne kelljen levenni, de nedves se legyen. Aztán amikor beindítottam, csoda történt: éreztem, ahogy elernyed és megnyugszik az egész gyerek" - osztotta meg velünk praktikáját a Barátok közt egyszer volt Esztere, aki egykori sorozatbeli énjéhez képest jócskán felszedte magára a kilókat. Már csak plusz öt van a legszebb mellű magyar celebnek választott asszonyon.

"17 kilóval mentem be a kórházba, és amikor hazajöttem, 13-mal könnyebb voltam. Aztán ugye elkezdődött a tejtermelés, én meg elkezdtem fogyni, ugyanis nem volt étvágyam az első három hétben. Nagyon vékony voltam, mindenki elkezdett izgulni, hogy úristen, mi lesz, ha ez így marad. Azért mindenkit megnyugtatok, hogy ez már nem így van. Ez az első hónap volt, utána lett étvágyam, és muszáj is ennem a szoptatás miatt."

Sportoljon, de ne az élen

A focistafeleségtől mindenképpen meg kellett tudnunk, vágyik-e arra, hogy elsőszülött leánya sportoló legyen. Mint kiderült, - bár férje élsportoló - nem feltétlenül szeretné, ha a jó húsban levő gyermeke a lemondásokkal teli sportolói világot választaná. "Mindkét családban jelen van a sport - ugye apa is sportoló -, úgyhogy egészen biztosan nem lesz közömbös a foci iránt. Ahhoz azonban egyáltalán nem ragaszkodnék, hogy apa nyomdokaiba lépjen, főleg nem élsportolóként. Ám ha úgy alakul, akkor sem baj, majd úgyis kiderül pár év múlva, hogy mit szeretne, meg mi az, amiben igazán kitűnik."

Az egyébként utazási irodában dolgozó focistafeleség - a hitelt törlesztő Gombos Edinával szemben- még nem tudja, mikor tér vissza a szülési szabadságból munkahelyére, ahol tulajdonjoggal is bír. Azt azonban nyomatékosan kifejtette, nem szeretné elveszíteni a munkáját, mert nagyon szereti, ám a babázást sem hagyná ki, hiszen még csak nemrég lett édesanya.