horoszkóp

Kire hasonlít Suri Cruise?

2006.09.10. 09:16
Az anyja szerint az apjára, az apja szerint az anyjára, de az ő véleményük számít legkevésbé. A pletykasite-ok úgyis jobban tudják.

Minden szülő számára a saját gyereke a legszebb, szóval valahol érthető Tom Cruise sértődöttsége. Lánya születésekor ugyanis az érzéketlen világ épp a hollywoodi A-listások übermensch-párja, Angelina Jolie és Brad Pitt közös gyerekének első fotójára vadászott: két celeb mégiscsak több mint egy, és Katie Holmes azért sem tévésorozat-sztárként, sem mellbőségben nem egy Lara Croft.

Cruise így sértődötten el is dugta lányát a világ elől, méghozzá alaposan: áprilistól ezidáig senki nem látta. Persze ezzel nem csak azt érte el, hogy az érzéketlen világ pár hét múlva - a Jolie-Pitt hiszti elültével - mégiscsak kezdett kíváncsi lenni a láthatatlan bébire, hanem azt is, hogy a legagyamentebb összeesküvés-elméletek szülessenek arról, miért nem láthatja senki a TomKat-bébit.

Mert nem is létezik.
Mert torzszülött, vagy szimplán csak ronda.
Mert Holmes egész terhessége csak színjáték volt, amivel valójában egy örökbefogadott bébit vezetnek elő a nyilvánosságnak.
Mert a szcientológiai egyház máris rátette a mancsát Suri neveltetésére, és még maga Holmes is csak napi pár órára - a szoptatások idejére - kapja meg a bébit.
Mert Cruise nem csak a méhlepény megevésével fenyegetőzött.

Csakhogy most végre itt vannak az első fotók: a Vanity Fair legújabb számának címlapján Tom Cruise és a szerelmesen hozzásimuló Katie Holmes üdvözült mosollyal tekintenek le a Cruise bőrdzsekijéből előkandikáló babára. A fotót - és az újságban lévő további 22 oldalas mellékletet - Annie Leibowitz, Hollywood első számú sztárfotósa készítette, és a látottak alapján úgy tűnik: Suri létezik, nem is torzszülött, címlapfotózásra bármikor kap kimenőt a szcientológusoktól, és Cruise sem annyira hülye, hogy összekeverte volna a placentával. Persze ha az összeesküvés-elméletek beindultak, pár fotó nem elég arra, hogy leállítsa őket. Lesznek helyettük újabbak.

Az egyik probléma Surival például az, hogy hasonlít a szüleire: a címlapfotón például a homloka felett látszik egy forgó, ami Cruise-nál is megvan, a szemformája pedig kifejezetten Katie Holmes spánieltekintetét idézi. Először Photoshop-trükkre gyanakodtunk, de Annie Leibowitz egyrészt elsőosztályú celeb-portréfotós, aki csak nem égetné magát azzal, hogy hagyja ilyen mértékben manipulálni a képeit, másrészt eddig még csak szcientológiai elkötelezettségéről sem hallottunk, ami által rávehető volna, hogy mégis így tegyen.

Mások sem gondolják, hogy Suri csak Photoshop-trükk eredménye, de ettől Cruise-ék nem továbbra sem lennének boldogok. A manipulált fotóknál mégiscsak vadabb elképzelés ugyanis a manipulált géneké: eszerint Suri valójában Cruise klónozásával keletkezett valami szigorúan titkos szcientológiai laborban.

Gyökeresen eltérő irányzat az, amely szerint Suri egyáltalán nem hasonlít szüleire. Vagyis hasonlít, csak azok nem Cruise és Holmes. Eszerint az elmélet szerint ugyanis Surit örökbefogadták: azért nem láttuk eddig, mert nehéz volt olyan bébit találni, aki hasonlít a színészre és barátnőjére. A Gawker.com pletykablog például egyenesen ázsiai génkészletet vél felfedezni a kislány mandulaszemében, halvány bőrszínében és dús, sötét hajában, bár ha valóban hónapokig keresték a hasonlót, nem sok értelme volna ázsiai gyerekkel lebukni. Az örökbefogadást látják bizonyítva azzal is, hogy a kislány TMZ.com-on megjelentetett születési bizonyítványán április 18. - a szülés hivatalosan bejelentett dátuma - helyett május 8. a kiállítási dátum, ráadásul nem is a szülők ellenjegyezték, csak egy "családi barát", a kórház részéről aláíró orvos pedig sem a szülőszobában nem járt, sem a bébit nem látta. Nyilván ehhez kapcsolódik az a vádpont is, ami szerint a Suriról készült fotókon látható baba nagyobb és idősebb, mint egy öthónapos gyerektől az illendő volna.

Tekintve, hogy Tom Cruise már a Suri születését megelőző egy évet is azzal töltötte, hogy komplett idiótának tüntette fel magát - és vélhetően azóta sem jött rendbe -, érthető, ha gyerekéről sem akarja senki elhinni, hogy normális. Pedig a képeken szereplő bébi igazán helyes kisbaba, és fura szemformája ellenére még az is lehet, hogy valóban természetes úton fogant és kihordott, természetes gyermeke Cruise-nak és Holmesnak.
Ne ne felejtsük el, ő nem tehet semmiről. De az biztos, hogy nem lesz egyszerű a gyerekkora.