Tornóczky Anita műsorvezetői kvalitásairól annyit beszélnek, hogy muszáj nekünk is foglalkoznunk vele. A Mokka nem lett érdekesebb a jelenlétével, de nem is várhatunk csodát attól, ha az unalmas bulvárszereplők még egy haknihelyszínt kapnak. Áttekintjük a műsorvezető pályáját a külkertől a szórakoztató műsorig.

A novemberben megújult Mokka a legkülönbözőbb társaságokban is beszédtéma lett, elképzelhető, hogy pont ez volt a TV2 célja. Csakhogy inkább a Koffeinmentes új műsorvezetőiről vitatkoznak, mint arról, hogy milyen izgalmas témákat vetettek fel. Tornóczky Anitáról annyira sokat hallottunk a napokban, hogy úgy éreztük, muszáj foglalkoznunk vele, és áttekinteni eddigi pályáját, hogy világos legyen, vajon hogyan vezetett szakmai útja a szórakoztató televíziózás felé.

Újabb haknihelyszín

Medgyessy Péter nevelt lányának a riporteri erényeit nem hangsúlyozzák annyira, de az erről szóló fórumokra nem tértünk ki, mert lehetséges, hogy szenvedélyes kritikusai azok, a nála jobbnak vélt képességű riporternők, akik nagy reménnyel indultak a Mokka műsorvezető castingján. Sejthető, hogy Tornóczky Anita nem volt teljesen nyugodt az új munkája miatt, mielőtt belevágott volna az élő műsorvezetésbe, Vietmámba utazott töltekezni. Azzal, hogy érdektelen, nem vádolhatjuk tiszta szívvel, mert maga a műsor is laposabb lett azzal, hogy a meglevők mellé még egy, viszonylag elegáns haknihelyszínt biztosított a hazai bulvárszereplőknek.

Tornóczky maga is kedvelt bulvárszereplő, így akár izgalmas is lehetne, hogy mindkét oldalt képviseli. A Google 25 és félezer találatot jelez a nevére, és persze a lista legfelső pozícióiba a műsorvezetői alkalmasságát firtató cikkek kerültek, és azok a találgatások, hogy vajon meddig marad a magazinműsorban.

És ezt így hogy?

Nézegessen Tornóczky Anitát!

Érdekes, hogy ismertsége ellenére sem találtunk a személyéhez köthető, és említésre méltó rajongói oldalt, sem rajongói blogot, pedig az alanyi jogon jár azoknak is, akik már pózoltak férfimagazinban, márpedig ő ezt nem hagyta ki az életéből. A kaland kedvéért a T Akta első riportjában elhangzott, azonnal elhíresült kérdését is beírtuk a keresőbe: És ezt így hogy? A találatok száma alapján Tornóczy ezzel a mondattal nem írta be magát a médiatörténetbe, de több újságíró kísérletezett már azzal, hogy unalmas interjúkészítés közben kínjában elsüti a kérdést és várja a reakciót.

A műsorvezető három felsőoktatási intézménybe járt az Iwiw-en található adatlapja alapján, a Gazdasági Főiskolára, az ELTÉ-re és a Közgázra. A sajtóban tett nyilatkozatai alapján külkereskedelmi diplomája van és politológiát is tanult. A gazdasági élet és a politika végül is kevésbé vonzotta. Egyetemista évei alatt ismerkedett meg Hajdú Péterrel, akivel egy románc után inkább barátok lettek, és vele együtt kezdte a televíziós pályáját is.

Nem igazán élvezi a kérdezést

Dolgozott az Autóbontóban, a NévShowrban és Hajdú más produkcióiban is, az első önálló műsora a már említett T Akta, amelyiket azért neveztek közszolgálati műsornak, mert társadalmi problémákat igyekezett feltárni, de egyik kritikusa szerint nem igazán szeretett kérdezni ezekről, inkább a megúszásra játszott. Többen ekkor még azt remélték, hogy Tornóczky Anita régi barátja, Friderikusz Sándor ellátja majd megszívlelendő szakmai tanácsokkal. A műsorvezető a T Akta után nem nyúlt társadalmi problémákhoz, legutóbb az ATV Balatoni nyár című szórakoztató és könnyű műsorában bukkant fel, amelyikben az összegyűjtött celebek ügyességét és találékonyságát tesztelték.

A műsorvezető magánélete is kedvelt bulvártéma, annak idején sztárpárnak hívták őt és Steinmetz Barnabást, amíg együtt jártak. Pár éve egy étteremtulajdonos a barátja, de párját csak a keresztnevén, Bélának szólítja, ha erre is kitérnek az újságírók, és részletekbe nem bocsátkozik. Szeretnek írni arról is, hogy nemcsak szép, de remekül snowboardozik is, és arról, hogy szálkásszőrű tacskója, Vöri és németjuhásza, Berta összehaverkodott. Arról is tudunk, hogy nemrég zsírleszívásra jelentkezett egy plasztikai sebésznél, aki eltanácsolta látva, hogy nincs mit leszívnia.

Segítsük-e az önbizalmát

Tavasszal, amikor robogójával balesetet szenvedett, ő maga lepte meg a magyaroktól szokatlan optimizmusával a mielőbbi gyógyulásáért drukkoló nézőket, és akkor kiderült, sokan szeretik. Kedvenc barátja, Hajdú Péter minden jelentősebb bulvármédiumot végiglátogatott és elmesélte, aznap hogy van Tornóczky Anita, akivel azóta is olyan erős a szimbiózis, hogy a műsorvezető Mokka-beli miniszoknyás debütálása idején az első interjúalanya lehetett Hajdú. A beszélgetés nem volt emlékezetes, Hajdú és Sarka Kata ezúttal lángoló szerelmét tárta fel.

Az már sokkal érdekesebb volt, amikor Dr. Csernus az új könyvét népszerűsítendő a műsor vendége volt, és régi, kedves szokásához híven a riportert kezdte boncolgatni. Mint azt megállapította, Tornóczky Anita nem is attól fél, hogy megszivatják hozzá nem olyan közel álló emberek, hanem egyszerűen nincs valami sok önbizalma, és ez komolysággal leplezi. Arra az egy kérdésre mi sem találtuk a választ, hogy a visszajelzésekkel vajon segítsük abban, hogy legyen önbizalma az előtte álló kihívásokhoz, vagy inkább ne.