horoszkóp

Andy Vajna nem szállt ki Etyekwoodból

2008.02.22. 10:33
Kapcsolódó cikkek (1)
A korábbi híreszteléssekkel ellentétben a producer nem szállt ki a Korda Stúdióból, és a menedzsment többi tagjával nem akarják leállítani az építkezést. A mostanában inkább nőügyeiről híres Vajna hozzátette, annyi filmet szeretne Etyeken forgatni, amennyit csak lehet.

A csütörtöki Blikk szerint bajban van az Etyek mellett épülő óriási filmstúdió, és Andy Vajna kiszállt a vállalkozásból. A producer az MTI-nek elmondta, a lap cikkében egyetlen igaz szó sincs. "Nem szálltam ki a Korda Stúdióból" – nyilatkozta a producer.

A lap szerint azért került veszélybe az építkezés, mert az állam nem tudja garantálni a filmkészítők 20 százalékos adókedvezményét. Vajna elismerte, az EU valóban megvétózta a törvényt, pedig ő úgy tudja, majdnem mindegyik uniós országban létezik valamilyen filmgyártási támogatás. "A Korda-csapat most összefogott, hogy segítsen a magyar államnak ezt megoldani" – tette hozzá. Szerinte „Etyekwood” sorsa nemcsak a külföldi filmes bérmunkákból nyerhető jövedelem, hanem a magyar film jövője szempontjából is fontos. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi egy évben tízszeresére nőtt a hazai filmgyártás, egyetlen más szakma sem tudott ilyen növekményt produkálni.

Folyt. köv.

Vajna elmondta, nem áll szándékukban leállítani az építkezést. Sőt, a hat stúdióból az ötödiket nemrégen adták át, a hatodik tervezésének pedig a végső fázisába értek. A producer szavait a Korda Stúdió menedzsmentje is megerősítette az MTI-nek. Vagyis a műtermek építése folyamatos, a komplexum fejlesztése nem állt le, és bizakodóan várják az Európai Unió illetékes bizottsága és a magyar kormány közötti pozitív megállapodást a filmtámogatási rendszerről. "Én a jövőbeni filmjeim nagy részét, azt, amelyiket ott lehet forgatni, remélhetőleg Magyarországon fogom készíteni" – mondta Vajna, aki kihagyott egy évet, mivel úgy érezte, harminc év megfeszített munka után ráfér egy kis pihenés.

Andy Vajna és Tóth Éva

Andy Vajna szerint az sem igaz, hogy a Terminátor 4-et itt akarta forgatni, ugyanis jogokat több mint egy éve eladta. Az új producer végül nem Magyarországot és a szintén felmerült Új-Zélandot, hanem Új-Mexikót választotta, mivel ott találták meg a legjobb forgatási helyszíneket. A producer azt is cáfolta, hogy a 39. Magyar Filmszemle alatt ki sem utazott Etyekre. "Majdnem minden nap kint voltam a Korda Stúdióban, csak amikor a sajtó kilátogatott, már vissza kellett utazzak Los Angelesbe". Andy Vajna egyébként nem csak producerként keresi a kenyerét. Októberben nyitotta meg Budapesten az első magyarországi Byblos üzletet. Állítása szerint az volt a célja, hogy a magyar piacon még kevésbé ismert márkákat, de mindenképpen az olasz divatot hozza el Budapestre.

Nők

A producer az utóbbi pár évben nem annyira üzleti sikerei, inkább híres és kevésbé ismert barátnői révén szerepelt a médiában. Vajna és Dobó Kata nyolcévnyi együttlét után 2006 augusztusában szakított. Ezután többször is felröppent a pletyka, hogy újra egymásra találtak. Legutóbb például akkor, amikor 6. VOXCar díjátadó gálán a producer a színésznő kíséretében jelent meg. Novemberben az a hír járta, hogy csak és kizárólag szakmai alapon meghívta Amerikába Oszter Alexandrát, ahol jobban tudja majd egyengetni az ifjú színésznő karrierjét. Oszter Sándor a lánya Playboyban megjelent fotóihoz hasonlóan ismét hangot adott véleményének. Végül maga a színésznő is cáfolta, hogy Hollywoodba költözik. Andy Vajna pár héttel később a Backstage partin megjelent új barátnőjével, Tóth Éva modellel. A 23 éves lány a Blikk információi szerint korábban Tasnádi Péter barátnője volt. Sajnos kapcsolatuk pár hónap után véget ért, ugyanis a férfit letartóztatták.