Idegen ajándék miatt gyilkolt Jennifer Hudson sógora

2008.12.15. 18:36
William Balfour az ügyészség szerint többször is megfenyegette külön élő nejét, aki szerinte egy másik férfival randevúzott. Miután pedig felesége otthonában felfedezett egy születésnapi ajándékot, amit vélhetően egy másik férfitól kapott, újból heves vita alakult ki köztük. Miután Jennifer Hudson nővére munkába ment, a féltékeny férj visszament a család otthonába, és lelőtte a híresség édesanyját és bátyját, majd sógora autójával elvitte nevelt fiát, akivel később végzett. A férfi egyelőre ártatlannak vallja magát.

Miután vád alá helyezték Jennifer Hudson rokonainak gyilkosát, kiderült, hogy a férfi valószínűleg féltékenységből végzett felesége gyermekével, édesanyjával és bátyjával. Az ügyészség úgy véli, hogy egy ártatlan kis ajándék okozhatta a híresség hozzátartozóinak halálát. Az énekesnő nővére ugyanis október 23-án ünnepelte harmincegyedik születésnapját egy kisebb összejövetel keretében az otthonában. Másnap reggel a lakásban megjelent férje, William Balfour, aki meglátott egy ajándékot, amit szerinte a nő állítólagos barátjától kapott - írja a People. Egy heves vitát követően, körülbelül nyolc után tíz perccel mindketten távoztak, míg a többiek aludtak. A férfi ezután visszatért a házba, és lelőtte felesége édesanyját, Darnell Donersont, valamint bátyját Jasont, ezután magával vitte hétéves nevelt fiát, Julian Kinget, akivel később szintén végzett.

Fenyegetőzött a féltékeny férj

Nem ez az első eset, hogy a féltékeny férj fenyegetőzött - állítja az ügyészség. Október elején Balfour felkereste a nejét a munkahelyén, és azzal vádolta meg, hogy egy másik férfival találkozgat, valamint egyúttal megfenyegette családját is. Az énekesnő nővére nem törődött ezzel, hiszen a férfi már korábban is fenyegetőzött, ám nem cselekedett. A születésnapi partit követő reggelen az ajándék láttán ismét megfenyegette a feleségét. Balfour ügyvédje, Joshua Kutnick mindenesetre továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ügyfele ártatlan. Szerinte a férfi a közte és a felesége között lévő feszültség miatt lett bűnbak. Balfour azzal védekezett, hogy a reggeli vitát követően tömegközlekedéssel utazott haza. Igaz, az ügyészek szerint az ehhez szükséges kártyát aznap nem használták.

William Balfour

Ráadásul a megállók biztonsági kameráinak felvételein sem látható a férfi. A cella adatok is azt bizonyítják, hogy Balfour reggel kilencig a Hudson család házának környékén tartózkodott, vagyis pont azon időszak alatt, amikor Darnell Donersont és Jason Hudsont lelőtték. Az énekesnő édesanyját a nappaliban érte a halálos lövést, míg fiát a saját ágyában. A rendőrség egyik munkatársa elmondta, egyelőre úgy tűnik, hogy Balfour egyedül követte el a tettét. Igaz, korábban azt feltételezték, hogy esetleg egy másik személy vitte el a férfi autóját a tetthelyről, mivel a cella adatok alapján Balfour feltehetően egy másik környéken tartózkodott, amikor éjjel fél egy körül a Robinson Középiskola közelében valaki leparkolja sógora járművét. Ebben az autóban leltek rá a hétéves Julian King holttestére.

Gyűlnek a bizonyítékok

Egyelőre nem tudják pontosan, hogy Balfour mikor ölte meg a gyermeket, akinek a holttestére három nappal nagybátyja és nagyanyja halála után találtak rá. A rendőrség úgy véli, hogy a kisfiút a másik két gyilkosság napján, az autóban lőtték le. A fehér járműtől nem messze később rábukkantak egy fegyverre és a vizsgálatok során kiderült, hogy a Hudson-házban talált töltényhüvelyeket ebből lőtték ki. Az ügyészség szerint a fegyvert, ami az autóhoz hasonlóan szintén Jason Hudsoné volt, Balfour lopta el még tavaly nyáron, és barátnője állítólag látta is nála. Sőt, feltételezések szerint a férfi neki be is vallotta a gyilkosságokat. Saját kocsijában pedig lőpor nyomokat találtak, ami egy újabb bizonyíték a vád képviselői számára.

Nem heverte ki a tragédiát

Az énekesnő rokonait november harmadikán helyezték örök nyugalomra egy zártkörű ceremónia keretében. William Balfour ellen pedig csak egy hónappal később emeltek hivatalosan vádat a hármas gyilkosság miatt. Igaz, a rendőrség az eset után nem sokkal őrizetbe vette a férfit, akit valamivel korábban helyeztek feltételes szabadlábra, miután egy gyilkossági kísérlet miatt ült börtönben. Pár nappal a vádemelés után az a hír járta, hogy Jennifer Hudson ismét dolgozni kezd majd. Új videóklipjének forgatása alatt azonban kiderült, hogy még nem tette túl magát a történteken, így egyelőre nem tudja folytatni a munkát.