horoszkóp

Angelina Jolie megúszott egy emberrablást

2007.03.12. 14:25
A színésznő, akiről mostanság inkább örökbefogadási akciói - és az ezt elítélő vélemények - kapcsán lehet hallani, a napokban bevallotta: nemrég emberrablók célpontja volt.

Brad Pitt a hírek szerint igencsak aggódik Jolie emberjogi elkötelezettsége miatt: a színésznő ugyanis az elmúlt évben az ENSZ jószolgálati nagyköveteként többet utazott, mint amennyi időt hollywoodi otthonukban töltött. Pedig ez valamivel biztonságosabb hely, mint India, Kambodzsa, vagy Etiópia.

A News of the Worldnek adott interjújában Jolie most egy olyan történetről számolt be, amit eddig igyekeztek titokban tartani, és ami alapján Pitt aggodalmai jogosnak tűnnek: "Egy kicsi faluban voltunk, azt nem szeretném elárulni, hol és kivel, de kiderült, hogy néhány gengszter azt tervezi, elrabolnak és majd óriási váltságdíjat követelnek értem. Az egész az utolsó pillanatban derült ki, de szerencsére el tudtunk menekülni".

Kitartóan kitart

Az emberrablók fenyegetése ellenére Jolie továbbra is elkötelezett missziójának, és esze ágában sincs feladni, hogy meglátogassa az akár veszélyes övezetnek minősülő országokat is. "Nem akarok valamiféle hollywoodi Teréz anya lenni. Ott akarok segíteni, ahol a szegénység és a pusztulás van. Braddel nagyon szeretjük egymást, és ezek az utazások csak még közelebb hoztak bennünket egymáshoz. A gond csak ott van, amikor ezek a dolgok a gyerekeinket is érintik".

Lara Croftbol lett Teréz anya

Jolie most először árulta el: filmes karrierjének köszönheti, hogy rátalált arra a missziójára, ami az anyaság után a második legfontosabb dolog az életében: "Lara Croft szerepe nélkül soha nem jutottam volna el Kambodzsába, és soha nem szembesültem volna azzal az ordító szegénységgel, ami ott van. Forgatni mentünk, de amit ott láttam, nagyon sokban megváltoztatott. Én, a tipikus amerikai széplány sokkot kaptam, amikor látnom kellett, hogyan élnek emberek. Ez nagy lépés volt a személyiségfejlődésemben".

A színésnő azóta ENSZ jószolgálati nagykövetként 2001 augusztusa óta több mint 20 országban járt, köztük a leghátrányosabb helyzetűekben is. "A hírnevem tette lehetővé, hogy tegyek a világ igazságtalanságai ellen" - fogalmazta meg küldetéstudatát a 31 éves színésznő. "Nem csak beszélni akarok, tevőlegesen is részt kell vennem a harcban. Mióta a világnak közel a felét beutaztam, testközelből láttam, hogy néhol milyen körülmények közt élnek emberek. Nem lakhatok mindeközben luxushotelekben".

Missziói: anyaság és segítés

Két örökbefogadott gyereke, az ötéves Maddox és a kétéves Zahara mellé tavaly született, Brad Pittel közös kislánya, Shiloh Nouvel édesanyjaként Jolie azt állítja, az anyasággal járó felelősség sokat szelidített rajta. "Jóval érettebb vagyok. Megtanultam elfogadni, hogy felelős vagyok magamért, a gyerekeimért és a társamért. Anyává lenni életem legnagyobb eseménye volt, és ettől érzem magam teljesértékű nőnek. Sokáig elveszve, cél nélkül éltem, de most már sokkal inkább két lábbal állok a földön.

Ennek jegyében ezután sem akar összeházasodni Pittel - bár állítólag ezt ígérte haldokló anyjának -, de további gyerekek örökbefogadását tervezik, mert szeretnének nekik "biztonságos és szerető családot biztosítani". Ez anyja januári halála óta fokozottan foglalkoztatja a színésznőt: "Ő sokkal jobban odafigyelt arra, mi történik velünk, mint az anyák legtöbbje. Mindig elmondtam neki a problémáimat".

Most, hogy már maga is anya és megállapodott Pitt mellett, szó sincs egykori rögeszméiről, a rosszlány-imidzsről, a halálról való fantáziálgatásokról, az egykori késgyűjteményről és a vérrel töltött fiolákról, de ezt egyáltalán nem bánja. "Mindig is a szélsőértékek szerint éltem. Nem tudom, volt-e bármilyen kiváltó oka, ami ilyenné alakított, de szexelni például 14 évesen kezdtem, és ettől kezdve már nem voltam kislány. Onnantól már egy pózoló kölyök voltam. Ha adhatnék egy tanácsot azoknak a kislányoknak, akik most kerülnek a filmiparba, azt mondanám: ne a karrierjüket tartsák a legfontosabbnak. Ha csak a munkán keresztül tudod megvalósítani magad, rá fogsz menni. A moziipar próbál befolyásolni - engem is letérített a helyes ösvényről egy jó időre, de én visszataláltam".