horoszkóp

Kelemen Anna kutyája maradandó sérülést okozott

2008.01.26. 14:27
Nehezen gyógyul az a nyugdíjas asszony, akit tavaly októberben támadott meg Kelemen Anna kutyája. A fejlemények miatt a playmate-et már maradandó sérülést okozó testi sértéssel gyanúsítják.

Kelemen Annát maradandó fogyatékosságot okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A tettéért kiszabható maximális büntetés a Blikk tudósítása szerint hét és fél év. A súlyos testi sértést persze nem a playmate, hanem kutyája Zeusz követte el, amikor tavaly októberben rátámadt tulajdonosa idős szomszédjára és szétmarcangolta a nyugdíjas alkarját. S. Istvánné Zsuzsa azóta feljelentette a playmate-et, átesett három műtéten, és mint a Blikknek elmondta, alig mer kimenni az utcára, mert fél a kutyáktól.

Kelemen Annát már novemberben kihallgatták a rendőrök, akkor még csak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanújával. Azóta viszont elkészült az orvos szakértői vizsgálat eredménye is, amely megállapította, hogy a nyugdíjas maradandó sérüléseket szenvedett. A segítségnyújtás elmulasztása, úgy következhetett be, hogy a playmate állítólag annyira megijedt a támadáskor, hogy kizárólag sikongatni volt ereje. Azóta sem kereste fel az asszonyt, viszont írt neki egy képeslapot.

Az igazságügyi szakértő decemberben megállapította, hogy Zeusz harci ebnek számít. A szakértő szerint Zeusz nem a tacskója miatt harapta meg a nyugdíjas asszonyt, hanem azért, mert úgy tekintett rá, mint egy gyenge prédára. Akárcsak arra a kétéves kislányra, akit régebben támadott meg. A férfi szerint további támadások is várhatók, ráadásul a playmate sincs biztonságban, hiszen azzal hogy lábbal többször is kielégítette az állatot az eb egy idő után szukaként is tekinthet rá.

Hogy a kutyát valóban veszélyesnek kell-e tekinteni azt az állatszakértők döntik el. A kutyát korábban ketten is megpróbálták megvizsgálni, de a playmate nem működött együtt velük, volt, hogy be sem engedte őket a lakásba. Most, egy harmadik delikvens végül sikerrel járt. Az állatot szerdán vizsgálta meg, a hivatalos szakvéleményét jövő hétre készíti el.