Vadállat lett Kelemen Anna kutyája

2007.12.12. 11:20
A Bors úgy tudja, a rendőrség tanúként hallgatta ki és megszünteti a playmate elleni eljárást, aki Havas Henrik szerint visszaesett. Eközben az igazságügyi szakértő megállapította, hogy Annácska kutyája, aki októberben súlyosan megsebesített egy idős hölgyet, harci eb keverék.

A Bors információi szerint megszüntetik az eljárást a celeb ellen, akiről Havas Henrik blogjában azt feltételezte, hogy újra kábítószerezik. Kelemen Anna ügyvédje, dr. Magyar György az újságnak megerősítette a Velvetnek múlt pénteken adott információit, miszerint védence végig tanúként szerepelt az ügyben. „Biztos vagyok benne, hogy napokon belül kézhez kapom a megszüntető határozatot. Az ugyanis, hogy valaki azt nyilatkozza, hogy Annácska újra droghoz nyúlt, még nem elég egy eljárás lefolytatásához” – tette hozzá. A lap úgy tudja, hogy az ügyben újabb vizsgálatot nem rendeltek el. A Bors állítólag felkereste Kelemen Annát, aki ugyan többször is felvette telefonját, azonban pár másodperc múlva mindig lecsapta. A rendőrség természetesen kihallgatta az ügy kirobbantóját, Havas Henriket is, aki a Bors szerint „saját ügyvédje szolgálatait is felajánlotta.”

Kelemen Anna megpróbáltatásai ezzel azonban nem értek véget. A Blikk információi szerint ugyanis az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a playmate kutyája, Zeusz, aki októberben megtámadott egy idős nőt, harci ebnek számít. Soós Attila úgy véli, hogy Annácska kedvence hosszúlábú stafforshire terrier és pitbull keveréke. „A nagyon erős arcorri rész, a széles, erős koponya és a kifejezett, fejlett rágóizmok mind azok a jegyek, amelyek a harci kutya keveredést egyértelműen mutatják”– nyilatkozta Soós a lapnak. A kynológus szerint a kutya világossárgás szeme arra utal, hogy „különösen kiszámíthatatlan.”

A szakértő szerint Zeusz nem a tacskója miatt harapta meg a nénit, hanem azért, mert úgy tekintett rá, mint egy gyenge prédára. Akárcsak arra a kétéves kislányra, akit régebben támadott meg. „Miután a kutya a szocializációs gátját már kétszer is áthágta, várható az újabb támadás” – tette hozzá. Soós ezúton figyelmeztette a playmate-et, hogy az ő élete is veszélyben forog. Annácska állítólag óriási hibát követett el azzal, hogy lábbal többször is kielégítette kanos kedvencét, hiszen így az eb „egy idő után szukaként is tekinthet rá, és a torkának ugorhat.

Kelemen Annát november ötödikén az októberi incidens miatt gyanúsítottként hallgatta ki a II. kerületi Rendőrkapitányság. A BRFK sajtóügyeletese, Kormos Endre alezredes szerint amennyiben a celebet bűnösnek találják, egy évig terjedő szabadságvesztést, közérdekű munkát, vagy pénzbüntetést róhatnak ki rá. Magyar György hozzátette, ha az idős nő valóban maradandó sérüléseket szenvedett, ebből akár öt év is lehet. Az állat sorsáról az illetékes önkormányzatnak kell majd dönteni. Egy biztos, ha Zeuszt veszélyes állatnak nyilvánítják, illetve bebizonyosodik, hogy valóban harci kutya, gazdájának szigorú szabályokhoz kell majd igazodnia. A harci ebeket például nem lehet szájkosár és póráz nélkül sétáltatni, ahogy Annácska szokta. A Blikk információi szerint a támadások miatt Zeuszt megfigyelés alá vonják.