horoszkóp

Pete Doherty agya nyitott könyv

2007.06.24. 11:38
Kate Moss szerelmetes dzsankija, Pete Doherty fiatalkori feljegyzései mára közkinccsé váltak. A kíváncsi olvasó végre beleláthat a zenész gondolataiba, amiket véres rajzokkal gazdagított.

Kate Moss retardáltnak tűnő kedvese, a rockénekes Pete Doherty bebizonyította, hogy a művészet majd minden ágában képes alkotni: énekel, ír és fest. Nemrégiben kiadta fiatalkori naplóját, melyet saját, vérrel festett képeivel illusztrált. Feljegyzéseiben többek között ír szerelmi életükről és a droggal kapcsolatos viszonyáról is.

A "The Books of Albion" címen megjelent kiadvány előszavát a szupermodell írta, amiben barátja iránt érzett szerelméről regél. Moss a következőket írja: "Megérintetted a szívem és a lelkem.......Veled a fellegekben járok kedvesem, bizsergek, ha hozzám érsz és csak arra vágyom, hogy a karjaidban tarts."

A feljegyzések a beteg varjúra hasonlító Doherty 20 éves koráig nyúlnak vissza, arra az időszakra, amikor Londonba költözött. Ebben az időben a költészetnek szentelte az idejét és megalapította a Libertines nevű zenekarát, amely pár évvel később kirúgta őt drogos életviteléért.

Esküvői tervek

Naplójából azt is megtudjuk, hogy mit gondolt, amikor megismerkedett Kate Mosszal: "Még soha nem láttam hozzá foghatót egész életemben, csodálatos, ahogy táncol, ahogy a vállait mozgatja a kivágott ruhájában. Tudom, hogy nem vagyok hozzá elég jó, de ha mégis belém szeret, én biztos, hogy sikítani fogok a boldogságtól". Az írásban nem csak a felhőtlen időszakokról olvashatunk, hanem a pár veszekedéseiről is, amik főleg Doherty heroin- és kokainfüggősége körül forogtak.

A herointól elrongyolódott Doherty jelenleg is küzd függőségével , bár a Showbuzznak adott interjújában a riporter hamis állítására - miszerint milyen jól néz ki mostanában -, válaszul elmondta, hogy köszöni szépen, szerinte is, és ez azért lehet, mert "már lejött a barnáról". A rockénekes nem habozott megmutatni a medencecsontja fölé beültetett implantátumot, ami a heroinról való leszokását hivatott elősegíteni. Az egészet - mint elmondta - Kate Moss miatt csinálja, magától nem ment volna elvonóra, de szerelme választás elé állította. Dothery azt tervezi, ha sikerrel jár, megkéri szerelme kezét és végre összeházasodnak még ezen a nyáron.