horoszkóp

Heath Ledger talán mégis drogozott

2008.01.31. 23:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Bár a színész halálát valószínűleg nem gyógyszer vagy drog okozta, egyre valószínűbb, hogy az ő életéből sem maradhattak ki a tiltott szerek. A legfrissebb fejlemény egy 2005-ös házibuliban készült videó, ami most került elő. A teljes filmet egyelőre kegyeleti okokból nem mutatják be.

Bár a múlt héten elhunyt 28 éves színész halálának okaként egyelőre szívleállást gyanítanak, már halálakor felröppentek olyan hírek, hogy súlyos drogproblémákkal is küzdött. A színész sajtósa folyamatosan tagadja a függőségeket és elvonókúrákat, egy most előkerült felvétel alapján azonban nem kizárt, hogy a pletykáknak van alapja.

Az Entertainment Tonight és az Insider birtokába jutott, 2005-ben készült szalagot eredetileg a holnap esti adásban tervezték leadni, de kegyeleti okokból elálltak ettől, és csak egy erősen vágott ajánlót tettek közzé – írja a National Nine News ausztrál oldal. A felételen Ledger egy hollywoodi hotel egyik szobájában tartott partin arról beszél, hogy mennyi marihuanát szívott, és hogy inkább vissza kellene mennie a szobájába menyasszonyához és akkor három hónapos kislányához. Eközben jól látható, amint más bulizók egy asztalról egyik csík kokaint a másik után szippantják fel.

Ezzel az erősen megvágott verzióval reklámozta másnapi adását a The Insider című műsor, amelyben a teljes felvételt bemutatták volna. „Heath Ledger iránti tiszteletünkből azonban úgy döntöttünk, az Entertainment Tonight és az Insider eláll a felvétel sugárzásától” – írja az ET honlapján a hivatalos sajtóközlemény.

A felvételen Ledger elismeri: „Húsz éven át napi 5 jointot szívtam”, és aggódva jegyzi meg, hogy „nem szabadna itt lennem, a barátnőm jól le fog cseszni”. Michelle Williamstől, akkori menyasszonyától három hónappal korábban született meg Matilda Rose nevű kislánya, a felvétel idején Williams a babával pár emelettel feljebb, a szobájukban aludt.

A tévében leadott részleteken Ledgert nem látjuk drogot fogyasztani, mindössze egy sörösüveggel a kezében látható, míg mások az egyik asztalról kokaincsíkokat szippantanak. Robert Penfold, a National Nine News riportere azonban azt állítja, ez a teljes videónak csak egy erősen megvágott változata.

A felvétel akkor került elő, mikor Ledger New York-i sajtósa, Mara Buxbaum tagadta, hogy a színész 2006-ban heroin-, kokain- és alkoholfüggősége miatt bejelentkezett volna egy elvonókúrára.

A US Weekly értesülései szerint a szalag pár héttel azután készült, hogy Williams a 2006-os Túl a barátságon című filmjükért kapott Oscar díj-jelölésük után bevitte Ledgert a malibui Promises rehabközpontba. Ledger akkor állítólag mégse jelentkezett be, inkább meggyőzte menyasszonyát, hogy magától leáll. Meg nem nevezett források szerint ehhez szigorúan titokban tartva privát tanácsadókat is igénybevett.

Ledger sajtósa az egész sztori „förtelmes” és „szörnyű”: „Ez egy teljesen kitalált történet, csak egy a sok hazugság közül. Hagyjuk a családot méltósággal gyászolni”.

Feldolgozni a sztárlétet

Nem érzek semmilyen fizikai fájdalmat. Az ember megtanul ezzel együtt élni. Nehéz a világ szeme láttára felnőni, extra érzékennyé válsz, de már belefáradtam, hogy ezen dühöngjek. Ráadásul mióta megszületett a kislányom, nem én vagyok a legfontosabb. A színjátszás számomra munka, rengeteg más remek dolog van a világon, amiben az ember elmélyülhet. Sokan a sztárlét fogságába esnek, de az egy igazi szerződés az ördöggel. Remélem, mindig ki tudom majd kerülni. - mondta a színész az egyik utolsó, éppen a Népszabadságnak adott interjújában.