horoszkóp

'A Megasztárban a mélységet akarták megmutatni'

2005.06.21. 11:01
Bartók Krisztián bulizenét vett fel, Nagy Edmond a világszínvonalat tűzte ki célul, Szabó Leslie zenei tudásának sokszínűségét szeretné bemutatni, Galambos Dorina pedig a személyiségét a vadóc rockertől a plázalányig. Tavasszal és nyár elején újabb lemezek jelentek meg a Megasztár első szériájából ismert énekesektől.

"Nem hiszem, hogy túl sok komoly dolgot vártak volna tőlem" - kezdett bele lemezkészítésének történetébe Bartók Krisztián, a Megasztár első szériájának vigaszágából ismert énekes, akinek nemrég jelent meg 1x1 Forradalom című első lemeze.

Azt az adást látta

Tekintse meg képeinket!
"Az volt a szerencsém, hogy a lemezkiadóm tulajdonosa a tehetségkutatónak épp azt az egy adását látta, amelyikben én is szerepeltem. Az elképzeléseink nagyrészt egyeztek. A Megasztár döntősei közül többen a komolyabb arcukat szerették volna megmutatni a lemezükön, mert minden bizonnyal ezt várta tőlük a közönség. Én azt vállaltam, hogy bulizenét csinálok" - mondta Bartók Krisztián, aki a nyolcvanas évek diszkózenéjének rajongója és véleménye szerint ezt a stílust nemigen képviselik itthon.

Az énekes kis híján egy éven keresztül dolgozott a lemezén amellett, hogy a zenéjéhez hasonlóan a nyolcvanas évek stílusában, rózsaszín-fekete bútorokkal berendezett fodrászüzletet nyitott, és a Kommunikációs Főiskola utolsó évfolyamát végezte. Bartók Krisztián korábban arról beszélt lapunknak, nem a Megasztár első hullámának idején szeretne lemezt megjelentetni. Miután véget ért a tehetségkutató, a döntősök a nyári turnéra készültek, majd Tóth Vera, Oláh Ibolya és Gáspár Laci ősszel dobta piacra a lemezét, amelyeken javarészt saját dalok szerepeltek. Bartók Krisztián több feldolgozást jelentett meg, de a dalok szövegét ő írta.

Szabó Leslie koncepciója

Szabó Leslie is saját dalokat jelentett meg "Van hova, van miért" című első albumán. Az énekes a Megasztár előtt többek közt a Roy&Ádám, és Szekeres Adrienn dalszövegírója volt. "Azóta már kevesebbet dolgozom más előadóknak, a saját dalaimra koncentrálok" - mondta lapunknak Szabó Leslie, aki profi zenészként került a tehetségkutatóba, és ennek megfelelően határozott elképzelése volt az első lemezéről.

"A Megasztárból saját dalokat éneklő gitáros srácként emlékeztek rám, így ezt az oldalamat domborítottam ki. Instrumentális szerzeményeket válogattunk, amelyeknek szövegvilága is elmélyültebb" - tette hozzá az énekes, aki egy szezonnal a megjelenés után, június 17.-én tartja lemezbemutató koncertjét. "Ezután sűrű nyár kezdődik. Koncertekre hívtak, emelett dolgozom az új lemezemen is. Sok dalom összegyűlt az elmúlt években, az a kérdés, hogy a második lemezre mi ne kerüljön rá. Annyi biztos, hogy az elsőhöz képest ez sokkal pörgősebb anyag lesz. És nem utolsósorban augusztusban lesz az esküvőm, azt is nagyon várom már" - mondta Szabó Leslie.

Nagy Edmond és a világszínvonal

Klikk a képre!
Nagy Edmond nősülési szándékai is ismertek, a lemeze egyelőre nem, néhány hét múlva jelenik csak meg. "Gyakran kérdezik tőlem, miért csak most jövök ki a dalokkal, amikor én voltam az első, aki a Megasztárból lemezajánlatot kapott. Nos, azt szerettem volna, ha az első lemezem egy érett kiadvány lenne" - mondta Nagy Edmond. Az énekes egyébként Pierrot-val dolgozott, aki a tehetségkutató producereként a döntők során az énekesek dalait kiválasztotta, és ezúttal is ő ajánlotta a dalokat Nagy Edmond számára.

"Vannak világslágerek és vannak kevésbé ismert dalok, és egy saját szerzemény" - sorolta az énekes, aki egyelőre nem közölhette a lemez címét. Annyit azonban elmondott, hogy egyik dalán a Megasztár műsorvezetője, Görög Zita is közreműködik. "A hazai könnyűzene krémjével volt lehetőségem dolgozni. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de ez világszínvonalú lemez lett" - mondta Nagy Edmond.

Galambos Dorina felettes énje

Galambos Dorina hasonlóan elégedett a nemrég megjelent Játékország című lemezével, amelyről lapunknak korábban elmondta, a dalokban a személyiségének több oldalát is meg tudta mutatni. "Az egyik énem egy vadóc rocker, aki imádja a zenekarát. A másik énem romantikus, aki imádja Barnabást, és folyton kényezteti. A harmadik pedig egy plázacica, aki mindig szép akar lenni, és szeret a bevásárlóközpontban lófrálni" - mondta Galambos Dorina a műfaji sokszínűságre is törekedve.

Mujahid Zoltán ezzel szemben egy műfajt, a jazzt tartja szem előtt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakos hallgatója a héten mutatja be Első vallomás című lemezét. A Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera pedig többek közt azért váltott producert az első lemezének készítése előtt, hogy az inkább saját ízlését tükrözze. Az Ébren álmodom című album ezért Pierrot kiadója helyett a Sony gondozásában jelent meg, és az énekesnő már a második lemezét tervezi, amelyről először idén áprilisban beszélt a kiadójával. "A producerem szabad kezet adna nekem a második anyagnál, eldönthetem, kivel szeretnék dolgozni. Óriási szerencsém van, ez ritka Magyarországon"- mondta lapunknak Tóth Veronika.

Az első hullám
A Megasztár első szériájának legnépszerűbb énekesei, Tóth Veronika, Oláh Ibolya és az Év férfihangjaként is aposztrofált Gáspár Laci körülbelül egyidőben, tavaly ősszel jelentette meg bemutatkozó lemezét. Nem sokkal később Gáspár Laci és Oláh Ibolya platinalemezt kaptak, vagyis kiadványukból több mint 30 ezer darab kelt el a hazai boltokban. Gáspár Laci emelett megkapta a 2004-es év felfedezettjének járó Fonogram-díjat, a Megasztár második helyezettje pedig ősszel ismét stúdióba vonul, hogy az Egy sima, egy fordított sikerét követően felvegye a második lemezt. Tóth Veronika Ébren álmodom című lemezéből az előbbiekhez képest kevesebb kelt el, az énekesnő aranylemezt kapott.