Hat évet kaphat Lindsay Lohan

2007.07.25. 14:49
Miután tegnap megint elkapták ittas vezetésért, Lindsay Lohan súlyos vádakkal találhatja magát szemben. A szülők vegyesen fogadták a legújabb híreket, a Madame Tussaud's azonnal reagált a letartóztatásra, és a piás-drogos autósüldözés részleteiről is kiderült néhány újabb adalék.

Lindsay Lohant amerikai idő szerint kedd hajnalban kapták el a rendőrök ittas vezetés miatt. Három hónap alatt a színésznőnek ez volt a második ilyen esete - először májusban ittasan összetörte a kocsiját, majd el is hagyta a helyszínt -, ráadásul most némi kokaint is találtak nála, ezért kifejezetten komoly büntetésre számíthat. Az Access Hollywood megkereste a színésznőt, aki egyelőre tagad: "Ártatlan vagyok... az a drog nem az enyém".

Évek a rács mögött

A TMZ.com utánajárt, hogy az egyes büntetési tételekért mennyi időre kerülhet valaki rács mögé az USA-ban. Lohant a májusi afférja miatt összesen hat dologgal vádolhatják, ezért valószínűleg nehéz lesz elmaszatolni egy kis börtönbüntetést.

Májusról van egy ittas vezetés és egy helyszín elhagyása, mielőtt kiérnek a rendőrök tétel, ezek egyenként hat hónapot érnek. A mostani ittas vezetéssel rosszabbul járhat, mert amennyiben a májusiért megbüntetik, úgy visszaesőként a mostaniért már egy év börtön jár majd. A legkomolyabb tétel a listán a kokainbirtoklás, ami már a bűncselekmény kategóriába esik és három évre lehet ezért a rács mögé kerülni.

Van még egy Hilton-féle bevont jogsis vezetés, ami szintén egy év munkaszünetet jelent. Itt meg kell jegyeznünk, hogy kicsi az esély, hogy ezért 1 évet kapna, mert Hiltonnál is kijárták, hogy csak 45 nap legyen a kiszabott büntetés, melyből végül csak 23 napot kellett letöltenie.

Ha vele is szigorúan fognak eljárni, akkor rákenhetik még azt is, hogy drogot vitt egy rehabilitációs klinikára, de az ügyvédek szerint ennek kicsi az esélye, mert nem lehet bebizonyítani, hogy Lohan mikor és főleg hova mászkált el a kokainnal a zsebében.

Legrosszabb esetben tehát akár 6 év és két hónap is várhat Lohanre valamelyik luxusbörtönben. A TMZ szerint ilyen súlyos büntetés azért néz ki valószínűnek, mert Amerikában a bírók szeretik, ha valakit egyszerre több dologért is el lehet ítélni.

Autósüldözés

A hajnali autósüldözés további részletei is bonyolódnak. A Beverly Hills-i rendőrség hadnagya, Alex Padilla szerint a 911-et az Escalade márkájú kocsit vezető hölgy - egyébként a színésznő pár órával korábban felmondott személyi asszisztensének anyja - hívta, aki megijedt a nyomába szegődött autótól – írja a Showbuzz. "Lohan üldözni kezdte kocsijával a hölgy autóját. Hogy miért, azt nem tudjuk. Az anya ijedt volt, nem tudta, milyen helyzetbe került pontosan, ezért a biztonság kedvéért kihívta a rendőrséget" – tájékoztatott Padilla. A rendőr elmondása szerint a nő nem tudta, hogy Lohan hajt mögötte, és amikor egy parkolóba értek, ahol megálltak heves vitába keveredtek egymással. A színésznő az Access Hollywood kérdéseire válaszolva természetesen teljesen más irányból közelítette meg a történetet: "Majdnem elütött a kocsijával az asszisztensem, Tarin mamája". A TMZ úgy tudja, hogy a Denali márkájú autót vezető Lohan és az exasszisztens mamája által vezetett Escalade-on kívül egy harmadik autót is láttak a szemtanúk, ami nem szállt be az üldözésbe, de követte azt, majd eltűnt. Mivel fotók azóta sem jelentek meg az esetről, nagy valószínűséggel kizárható, hogy a harmadik autóban paparazzók ültek volna.

Az ügyvéd elnéző

A véralkoholszint
A véralkoholszint az alkohol milligrammban mért mennyisége 100 milliliter vízben. Íme a tünetek:
0,3-0,5 ‰ - Jókedv, gyengülő egyensúly
0,5-0,7 ‰ - A reflexek és az önuralom gyengülése, bőbeszédűség, téves helyzetfelismerés
0,7-2,0 ‰ - Fájdalomküszöb és az egyensúlyérzék csökkenése, helytelen felfogóképesség
2,0-3,0 ‰ - Szóalkotási nehézségek, járás és mozdulatok szembetűnő károsodása
3,0-4,0 ‰ - Vérnyomás és testsúly csökkenése, ami ájuláshoz vezethet
4,0+ ‰ - Kalap, kabát. Ájulás, kóma, véredények károsodása

A komoly bajba került színésznő ügyvédje, Blair Berk ügyvédekhez méltó módon siklott át nyilatkozatában a kínos részleteken, meg azon, hogy Lohan 1,3 ezrelékes véralkoholszintje nem az általa leírt szalonspicc kategória: "A függőség egy szörnyű és gonosz kór. Miután Lindsayt hazaengedték, egy bokapánttal ellenőrizték és biztosították a józanságát napról napra. Ezalatt az idő alatt rendszeresen megkaptam a pontos eredményeket az ellenőrzést végző cégektől. Sajnos tegnap arról értesítettek, hogy Lindsay egy kicsit visszaesett. A pántot most levették. Biztonságban van, kiengedték az őrizetből és orvosi ellátásban részesül”.

Vegyes családi fogadtatás

Lindsay Lohan szülei elváltak, reakciójuk erősen különbözik egymástól. Mamája, Dina a The Insidernek adott interjújában állt ki lánya mellett: "Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk Lindsayt, és nem adom fel - ő a lányom és szeretem őt. [...] Elegem van már ebből, a gyerekeim, a családom, az utcán leskelődő fotósok miatt a saját házunk rabjai vagyunk. Lindsay most biztonságban van, és tudatosan tervezzük kidolgozni a következő lépést". A People megkereste Michael Lohant, Lindsay apját, aki márciusban szabadult két év után, és lánya új ügyétől teljesen kikészült: "Teljesen feldúl ez az egész, megöl, szétszakít".

A művészvilág válasza

Lindsay Lohan tegnap a Jay Leno Show-ban szerepelt volna, mivel a héten lesz az új thrillerjének a bemutatója, amiben egy sztriptíztáncost játszik. A letartóztatás miatt azonban lemondta a részvételt, amit a show szerkesztői azzal hidaltak át, hogy Rob Schneiderrel helyettesítették: a komikus női ruhába öltözött és Lohan helyett Lohanként hozta a kicsit szétesett, alkoholproblémákkal küszködő sztárocskát.


A produkció második része itt látható.

A TMZ.com szerint az aktualitásokra és a párhuzamokra figyelő Madame Tussauds panoptikum New York-i telephelyén rabruhába öltöztette a Lindsay Lohanről készült figurát, ezzel megelőlegezve neki a sittet. A múzeum hasonlóan cselekedett akkor is, amikor Paris Hiltonról kiderült, hogy börtönbe kell vonulnia.

Miután Lohant tegnap 25.000 dolláros óvadék fejében szabadlábra helyezték, azonnal egy meg nem nevezett rehabilitációs klinikára távozott, és jelenleg is ott tartózkodik. Családja szerint ez nem a malibui Promises klinika, ahol az elmúlt egy hónapban kezelték, de további felvilágosítást nem adnak. A színésznő tárgyalását mind ebben, mind a májusi ügyében augusztus 24-re tűzték ki.