A Hilton csemete és a család is megkezdte a visszaszámlálást. Apuka TV-interjút szervez, anyuka partit rendez, hogy megünnepeljék kislányuk hazatérését a boldog családi fészekbe.

Paris Hiltont kedden kiengedik a Lynwood börtönből, miután majdnem három és fél hétig hűsölt a rácsok mögött - tudjuk meg a Showbuzzból. A rajongók kezdhetnek sátrat verni a börtön bejáratánál, és Paris Hilton barnítószalonja is teljes készültségben vonulhat ki, hátha beigazolódott legrosszabb sejtésük , és Hilton odabennt elvesztette bronzszínét.

Hilton a börtönbevonuláskor

A szabadonbocsátás napját pénteken jelentette be a Los Angeles-i Rendőrfőkapitányság. Hogy pontosan hány órakor engedik ki, nem közölték, úgyhogy a jelenlegi állás szerint egész nap ott kell dekkolnia annak, aki szeretné látni, amint Hilton bőrét megérinti az első napsugár. A hírt alátámasztja Luis Castro főkapitány helyettes tömör és velős nyilatkozata: "Nincs még meghatározva az időpont." Hozzátette, nincs tudomása semmilyen részletről vagy különleges megállapodásról, ami Hilton szabadon engedésével kapcsolatos.

A huszonhat éves Hilton - akit azért ítéltek börtönre, mert bevont jogosítvánnyal száguldozott - sok rémséget élt át a rácsok mögött. Büntetését jó magaviselet miatt 23 napra mérsékelték az eredeti 45-ről, ráadásul már ki is engedték egyszer és háziőrizetbe helyezték. Azonban a bíró nem értett egyet a döntéssel, úgyhogy visszadugta a zokogó milliomost a Lynwood falai közé, ahol jelenleg is büntetését tölti. A háziőrizetet elrendelő rendőrtisztet azzal vádolják, hogy alaptalanul részesítette kivételes bánásmódban Hiltont, amikor elrendelte a szabadon engedését. Szegény most izzadhat a szőke lány miatt, mert tárgyalás lesz az ügyből - pont aznap amikor Paris Hiltont kiengedik.

A rendőrfőkapitány szerint egyébként olyan nagy figyelem övezte Paris Hilton ügyét, hogy végül sokkal több időt töltött rács mögött, mint egy átlagpolgár hasonló körülmények között.

Tiszta haszon

Egy biztos: Hilton - legalábbis ami a pénzt illeti - sokat fog nyerni az ügyön. A börtönben írt naplóért és levelekért kapkodni fognak, újságok vetekszenek azért, hogy összehozzanak vele egy interjút amiben elmeséli viszontagságait, és már egy televíziós interjút is megszerveztek Hiltonnak.

Az ABC News televíziós csatorna a Showbuzz értesülései szerint már megegyezett a Hilton családdal, hogy 100 000 dollárt fizet az exkluzív interjúért és a többi sztorival kapcsolatos anyagért. A szabadulása utáni legelső interjút azonban a CNN kaparintotta meg, ahol Hilton a "Larry King Live"-ban ad élőben interjút szerdán este kilenckor. A Showbuzz értesülései szerint az NBC-t azonban hidegen hagyta a dolog és visszautasította a Hilton család ajánlatát, mert csillagászati összegeket kértek volna a beszélgetésért. Allison Gollust, az NBC szóvivője kijelentette: "Soha nem fizettünk az interjúkért, és nem is fogunk."

Hilton szabadulásából fegyenctársai is ki akarják sajtolni amit lehet: máris gyűjtik az evőeszközöket, törülközőt és a narancssárga fegyencruhát, amit a hotellánc örököse viselt a sitten, hogy aztán jó pénzért túladjanak rajta . Ha elég leleményesek nem mossák el a villákat, és akkor történelmi jelentőségű rántotta darabok születhetnek az akció nyomán. Ki tudja, ha akad egy-két kitartó börtönlakó lehet, hogy egyszer ugyanúgy el tudja árverezni, mint Elvis Presley üres gyógyszeres dobozát.

A jóságos Paris Hilton

A Hilton család mindeközben nem csak megszervezett interjúkkal várja haza a tékozló kislányt, mamája állítólag már lelkesen keresi a szponzorokat a "Welcome Home" partira. Megadják majd a módját, Las Vegasban a Caesars Palace Hotelben akarják rendezni. Arra azonban biztos nem számítanak, hogy mi van akkor, ha lányuk tényleg megvilágosodott a sitten és fittyet hányva a díszes vendégseregre és a roskadozó asztalokra csak egy tál lencsét kér majd egy pohár vízzel, esetleg egy sarkot, ahol megpihenhet utána. Ez a gondolat korántsem irreális, mert a cnn.com szerint a Barbara Waltersnak adott telefonos interjújában elmondta: "Meg akarok változni. Isten adott nekem egy új lehetőséget."

Hilton viszont mindenekelőtt enni akar. Mint azt a szabadulása előtti utolsó interjúban kifejtetette. Sokat. Után meg nyilván inni, de azt nem mondta.