Hazudozó hozta hírbe Eva Longoria férjét

2008.01.10. 16:27
Nem létezik a francia topmodell, aki azt állította, hogy vele csalta meg Eva Longoriát a férje. Van ugyan egy nő, akit Alexandra Paressantnak hívnak, és azt állította, ő a szerető: csakhogy egyáltalán nem bombázó szupermodell, és sose találkozott Longoria férjével. Viszont nem először hazudik.

Nem sokkal azután, hogy Alexandra Paressant francia topmodell azt állította, vele csalta meg Eva Longoriát a férje, gyanússá vált, hogy senki – még a sztorival előálló x17online.com sem – találkozott még vele személyesen. Dana Kennedy, a The Huffington Post újságírónője – régebben az ABC News, Fox News és MSNBC hírügynökségek munkatársa – nyomozni kezdett a rejtélyes francia topmodell után. Mint kiderült: bár Paressant létezik, de korántsem szupermodell; nem először állítja, hogy híres pasi szeretője; és hogy anyja szerint is hajlamos kitalálni dolgokat.

Longoria, a férje, és az egyre rejtélyesebb harmadik

Alexandra Paressant francia szupermodell először 2006-ban tűnt fel a lapokban, amikor azt állította, ő a brazil futballsztár, Ronaldinho barátnője, és hogy a focista megszegte a világbajnokság előtti bulitilalmat, mert vele partizgatott hajnalig. Ronaldinho azonnal tagadta még azt is, hogy egyáltalán ismerné a lányt, és állítólag be is perelte rágalmazásért.

A lány ezután 2007 decemberének közepén jelent meg újra az újságokban: ekkor állt elő a sztorival, miszerint Eva Longoria és a kosaras Tony Parker júliusi esküvőjén megismerkedett a vőlegénnyel, majd párheti smsezgetés után le is feküdtek. Parker – Ronaldinhóhoz hasonlóan – azonnal cáfolta, hogy valaha is találkozott volna Paressant-nal, és 20 millió dollárra perelte a sztorit nyilvánosságra hozó x17online.com hírügynökséget.

Paressant Hana Nitsch német modell képeit használta

Az újságírónő először telefonon beszélt Paressant-nal, aki ugyanazokat ismételte el neki, amiket az X17-nek: hogy az esküvőn Parker kezdett szemezni vele, hogy közös barátjuk, Thierry Henry focista mutatta be őket egymásnak, és hogy pár heti smsezgetés után először a párizsi Parc Hyatt hotelben feküdtek le egymással. Paressant azt állította, szakításuk után azért hozta nyilvánosságra a sztorit, mert Parkerről kiderült, megcsalta őt legjobb barátnőjével, egy Ornella Irie nevű modellel, sőt azt akarta, szexeljenek hármasban. „Bosszúból tettem” – ismerte be a telefonbeszélgetés során Kennedynek, aki ekkor még hitt neki. Igazolásul a vonal másik végén lévő nő elfaxolta neki személyi igazolványának másolatát is.

Később azonban, amikor a lány nem volt hajlandó személyes találkozóra, az újságírónő gyanút fogott, és utánanézett a lány Myspace oldalán szereplő adatainak. A képekről Paressant azt állította, hogy Victoria’s Secret- és Dolce & Gabbana-kampányokhoz készültek, nagynevű modellügynökségeket említett, mint munkaadóit, és egy rakás celebritás szerepelt az ismerősei közt.

Ehhez képest Kennedy szerint a weboldal fotógyűjteményét egymáshoz nagyon hasonlító fotómodellek képeiből válogatták össze, de főleg egy Hana Nitsche nevű német modell szerepel rajtuk. A lány valóban nagyon hasonlít az x17online által közzétett fotókhoz - melyeken állítólag Paressant szerepel.

Az újságírónő megkereste a referenciaként említett modellügynökségeket, akik e-maileket és hívásokat kaptak ugyan Paressanttól, de senki nem találkozott vele személyesen. A korábban hírbehozott Ronaldinho ügyvédjénél is érdeklődött, aki elmondta, Paressant nem ismerte a futballistát, csak addig terjesztett különféle fórumokon álnéven bejelentkezve álhíreket arról, hogy a focista „és francia szupemodell barátnője, Alexandra Paressant” épp mit csinál –, míg mindenki tényként kezdte kezelni a közlést.

Kennedy megkapta Paressanttól a Parkerral való szakításért állítólag felelős barátnő, Ornella Irie számát is, a vonal másik végén azonban szerinte ugyanaz a női hang jelentkezett, aki korábban Alexandra Paressantként nyilatkozott neki. Az is kiderült, hogy egy kis francia újság, a So Foot a Ronaldinhoval való állítólagos kapcsolata miatt már korábban lenyomozta a lányt: kiderítették, hogy Burgundiában, a Le Creusot nevű városkában született, és eljutottak szüleihez és régi ismerőseihez. Még saját anyja is azt állította róla: „Alexandra mindig is hajlamos volt rá, hogy kitaláljon dolgokat”.

Kennedynek Paressant egy régi barátnője, Marie-Caroline Arnoldo nyilatkozott, aki szerint „Alexandra sose volt boldog a bőrében. Sose érezte elég csinosnak magát. Sokszor viselkedett zavartan, mintha úgy érezné, valójában nem is létezik”. A lány megerősítette azt is, hogy az igazolványmásolaton nem Paressant fotója szerepel, és a MySpace-fotók sem barátnőjét ábrázolják. „Nem csúnya, de teljesen átlagos. Egyértelműen nem modelltípus”.

Amikor az újságírónő (telefonon) szembesítette a bizonyítékokkal Paressant-t, a lány mindent tagadott, barátnője nyilatkozatát pedig azzal intézte el: „Marie-Caroline utál engem”. Paressant ezek után is visszautasította a személyes találkozót: „Nem érek rá. A karrieremmel vagyok elfoglalva”.