A hét lúzere címért változatos teljesítménnyel vannak versenyben hazai és külföldi kedvenceink. A Stáb tagjai például nem utazhatnak Amerikába, Hujber Ferencet bűnösnek találták, a Nagy fogyás háza táján pedig még mindig nem vették észre, hogy a műsor véget ért, de Fekete Pákó is feldobta a hetünket formabontó ötletével. A külföldi mezőnyt Heather Mills, Jane Fonda, Jordan és Lily Allen képviseli.

Az elmúlt hétre visszatekitve igazán sokszínűnek tűnik a felhozatal. Külföld és belföld egyaránt hozta a formáját, bár talán hazai versenyzőinknek ezúttal erősebb hete volt.

Vízumügyek, műbalhék és a "dobó mozdulat"

Nem kapott amerikai vízumot Tóth Gabi, Anti Fitness Tomi és Mark. A Stáb című műsor szereplőit az Amerikai Nagykövetségen kiszúró feljelentőnk szerint az énekesek állítólag direkt feltűnően viselkedtek. A menedzser később azt mondta, koncertről szó sem lett volna, Tóth Gabiék csak magánemberként akartak az USA-ba utazni. Ez most nem jött össze. Hogy ez lúzerség, vagy sem, ön dönti el.

Ha lenne csapatverseny a heti lúzerségért vívott küzdelemben, a Nagy fogyás-produkció egésze nyugodtan kiérdemelhetné a győztes címet. Az természetesen becsülendő, hogy a versenyzők lefogytak és egészségesebbek lettek, az viszont az már nem, hogy a műsor kezdete óta folyamatos a műbalhé a fogyókúra-show körül: volt minden, doppingvádaktól kezdve szexbotrányig. Olvasóinkhoz hasonlóan reménykedtünk, hogy a döntő után a Nagy fogyás-botrányokról szóló híreknek is vége szakad, de eddig úgy tűnik, tévedtünk. A kérdést már múlt héten is feltettük, de most végre kattinthat is: A Nagy fogyás úgy lúzerség, ahogy van?

Nem kaptak vízumot

A héten folytatódott a kamerahajigálásért rongálással vádolt Hujber Ferenc ügye is, akit a bíróság bűnösnek talált és egy év próbaidőre bocsátott, amiért szándékosan ledobta a Mamut bevásárlóközpont negyedik emeletéről a juj.hu videokameráját. Hujber a tárgyaláson azzal próbált érvelni, hogy az általa bemutatott dobó mozdulattal csak rá akart ijeszteni a riporterekre, de a kamera kicsúszott a kezéből. A színész még nem döntötte el, hogy fellebbez-e az ítélet ellen.

Fekete Pákó ezen a héten a blogjában közzétett felhívás miatt érdemelte ki a listánkon való szereplést: Magyarország önjelölt fasza ugyanis terjeszkedni kíván: ázsiai párját keresi, akivel megoszthatná didikirályságát, hogy együtt szórakoztassák a nevetésre vágyó magyar népet. Ha ön jobb kedvre derülne Pákó ázsiai kollégájától, most ne szavazzon a nigériai énekesre. De ha úgy gondolja, Pákóból egy is elég, akkor nyugodtan klikkeljen.

Válóper, "p" petűs szó, villantás és a befuccsolt műsor

A külföldi mezőny teljesítményét mi most kevésbé érezzük erősnek, persze az is lehet, hogy az ingerküszöbünk emelkedik egyre inkább.

A heti villantás

Heather Mills ténykedése azonban mindenképpen átlépi ezt a képzeletbeli határt. A modellnek nehéz hete volt: expasija, a vágó Tim Steel éppen Mills és Paul McCartney döntő válóperének kezdete előtt gondolta úgy, be kell vallania, hogy kapcsolatuk még akkor is javában tartott, amikor Mills és az egykori Beatles-tag már összejöttek. Anglia botrányválóperének, amelyben Mills most még kamuvideókat is bevetett, még mindig nincs vége: az eredetileg ötnaposra tervezett döntő per a jövő héten folytatódik. Különböző források szerint Mills 70 és 100 millió font közötti összeget követelt férje vagyonából, McCartney viszont csak 10 millió fontot fizetett volna exnejének. A jól értesültek szerint McCartney most már akár 30 milliót is feláldozna azért, hogy végre megszabaduljon Millstől. Aki a válóper után egészen biztosan elhagyja Angliát.

Jane Fondát és az NBC-t szintén kollektív lúzer-díjra ítélnénk. Az aerobikkirálynő egy élő reggeli műsorban beszélt a Vagina Monológokról, miközben kicsúszott a száján a - könyv és a darab tematikájához elég erősen kapcsolódó - pina szó. Kérdés, hogy mire számított a műsorvezetőnő, amikor, éppen a február elejétől márciusig tartó V-nap apropóján, arról a darabról kérdezte a színésznőt, amely, többek között, a bizonyos "p" betűs szó méltóságáról szól és a nők elleni erőszak ellen tiltakozik. Az NBC később bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg megsértett Jane Fonda "nyelvbotlása".

Futottak még kategóriába tartozik Katie Price Jordan, aki egy mellbimbóvillantással próbálta felhívni a figyelmet a mellkisebbítés után gyógyuló sebeire és új könyvére, vagy Anglia másik kedvence, az énekesnő Lily Allen, akinek beszélgetős műsora indult a BBC hármas csatornáján. Allen nagyon készült a műsorra, de a rajongói közül verbuvált nézők egy része még a felvétel vége előtt távozott. Az ok: Lily Allen nem énekelt. Hát igen, ez nem meglepő, ha az ember egy chat-showt vezet. Mi azért szurkolunk neki. Ha ön nem, kattintson rá.