A modell hét hónappal azután szakított Tim Steel vágóval, hogy összejött jövendőbeli férjével, Sir Paul McCartney-val. Mills és volt barátja az átmeneti időszak alatt többször is lefeküdt egymással. A vallomás meglehetősen rosszkor jött a zenész nejének, ugyanis hétfőn folytatódik a válóper a londoni felsőbíróságon.

Tim Steel vágó azt állítja, hogy Heather Mills, aki három évig volt a barátnője, azután is találkozgatott vele, miután 1999 augusztusában összejött Sir Paul McCartney-val. A férfi pár hónapig külföldön dolgozott, akkor talált egymásra a modell és a zenész. "Kiderült, hogy ugyanabban a vegetáriánus étterembe, a Hove-ba beszéltük meg a találkát, ahol többször is randiztak. Paul még egy szerelmes sms-t is küldött neki, miközben ettünk" - emlékezett vissza a férfi.

Szex Macca háta mögött

Mills ekkor még nem vallotta be, hogy az érzés kölcsönös, úgy tett mintha McCartney hajtana rá. "Mindketten jót nevettünk ezen, aztán visszamentünk a lakásba, ahol a nővérével, Fionával lakott, és szeretkeztünk egyet. Természetesen most is óriási volt a szex" - mesélte a férfi, aki állítása szerint azelőtt is ágyba bújt Millsszel, mielőtt Paul McCartney-val elrepültek egy romantikus karibi nyaralásra. Végül 2000 februárjában Mills kiadta a vágó útját.

Tim Steel és a modell ennek ellenére továbbra is barátok maradtak, a férfi ugyanis bízott abban, hogy a románc nem tart majd sokáig. "Egy öreg csóka volt, és én jól ismerem Heathert. Csak azért szerette Pault, mert a férfi sokat tehetett érte. Tetszett neki, hogy ő lehet Lady McCartney" - olvasható Steel nyilatkozata a DigitalSpy oldalán.

Folytatódik a válóper

Steelre meglehetősen rossz időpontban tört rá az őszinteségi roham, ugyanis hétfőn kezdődik a házaspár döntő - ötnaposra tervezett - hivatalos válópere a londoni felső bíróságon. Az első napon az ex Beatle-nek számot kell adnia arról, hogy mennyit is keresett legutóbbi világkörüli turnéja alkalmával. Ő ugyanis azt állítja, hogy a koncertkörút hárommillió fontos veszteséget termelt, de Mills szerint, akinek betekintése volt a könyvelésbe, férje milliókat kaszált.

Mivel kirúgta ügyvédjeit, Mills magát fogja képviselni, míg a zenésznek az a Fiona Shackleton lesz segítségére, aki Károly herceg jogi képviselője volt válópere során. Bár mindketten reménykedtek abban, hogy a tárgyalás előtt meg tudnak állapodni, Mills azt állítja, hogy a zenész eddig még nem tett ajánlatot. Múlt szombaton mindenesetre az a hír járta, hogy a modell beéri tízmillióval, igaz korábban 50 millió fontot (18 milliárd forintot) akart férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült vagyonából, emellett ingatlanokra is igényt formált, valamint jogot arra, hogy házasságuk éveiről könyvet írjon.

Harc Picassoért

Az ingatlanokkal kapcsolatos követelést továbbra is fenntartja, szerinte ugyanis csak úgy tudják megoldani a közös gyermekfelügyeletet, ha McCartney londoni és nyugat-sussexi otthona mellett is lesz lakása. Bennfentesek szerint a modell emellett harcba száll több Renoir- és Picasso-képért, valamint egy huszonkétmillió fontot (közel 8 milliárd forintot) érő Beverly Hills-i házért, amelyet állítólag ajándékba kapott. Sőt, szeretné, ha hites ura fizetné a biztonsági szolgálatot, ugyanis többször is halálosan megfenyegették, amióta szakítottak.

Sir Paul McCartney cserében azt szeretné, ha Mills aláírna egy szerződési rendelkezést, melynek értelmében nem beszélhet házasságukról, valamint egy másik iratot, amiben megígéri, hogy nem költözik el Londonból, míg lányuk, Beatrice tizennyolc éves nem lesz. A zenész eközben tovább csapja a szelet Rosanna Arquette-nek. A két celebet rajtakapták, amint múlt hét kedden együtt vacsoráztak, majd csütörtök este újra találkoztak.