A modell újságcikkekkel és ügyesen megvágott videókkal próbálja bebizonyítani, hogy Nagy-Britanniában közutálatnak örvend, ami miatt jelentősen megcsappantak anyagi forrásai, ráadásul élete is veszélyben forog. Mills és McCartney válópere még jó esetben még négy napig tart. Részletek viszont csak akkor tudhatunk meg a megállapodásokról, ha a fellebbviteli bírósághoz kerül az ügy, vagy valamelyikük fecsegni fog.

Tegnap délelőtt megkezdődött Heather Mills és Paul McCartney öt naposra tervezett hivatalos válópere, alig egy nappal azután, hogy kiderült, a modell kapcsolatuk elején továbbra is találkozgatott és lefeküdt a zenész elődjével, Tim Steellel. Bár a tárgyalás zárt ajtók mögött folyt, kiszivárgott, hogy Heather Mills két videót is bemutatott a meghallgatás során. Az egyikkel azt próbálta bizonyítani, hogy mennyire szerették egymást a Beatles basszusgitárosával, a másikkal pedig azt, hogy a botrányok

Klikk!

Az egyik szünet alatt Mills egyik embere betolt egy vetítőgépet a tárgyalóterembe, hogy a modell bemutathassa a Hunting Heather (Heather nyomában) című két perces filmecskét, amit Ben Amigoni készített. A videóval a celeb azt próbálta bizonyítani, hogy a lesifotósk folyamatosan a nyomában vannak, és igenis szüksége van a 24 órás biztonsági szolgálatra, amit természetesen Sir Paul McCartney-nak kell finanszíroznia. A filmben bemutatnak egy balesetet is, amit állítólag az egyik fotós okozott tavaly, aki Millsről és kislányáról, Beatrice-ról szeretett volna képet készíteni kelet-sussexi otthonuk előtt.

A Daily Mail információi szerint a koccanást nem a paparazzó okozta, ráadásul Amigoni és Mills a hatás kedvéért egy-két filmes trükköt is bevetett. "Ben Amigoni látta, hogy mi történt a kávézó előtt, és kirohant a kamerájával. Balesetek mindig történnek, ráadásul ebben az esetben nem is a szóban forgó fotós volt a hibás. A másik fél elismerte, hogy ő a felelős, és kifizette a javításokat is. Érdekes, hogy úgy vágták össze a videót, mintha Heather majdnem egy szörnyű baleset részese lett volna... Azt szeretné, hogy úgy tűnjön, mintha ő lenne a következő Diana hercegnő. Csodálkozom, hogy alagút nem szerepelt a filmben" - nyilatkozta egy fotós.

Millst mindenki utálja

Mills emellett az is be akarta bizonyítani Justice Bennett bírónak, hogy a szakítás miatt közutálat tárgya lett, és ez kihatott anyagi helyzetére is, ugyanis mostanában alig kap munkát. "Hónapok óta készül erre. Több mappányi újságcikket gyűjtött össze. Azt is megemlítette, hogy halálosan megfenyegették a Beatles rajongói. Azzal próbált érvelni, hogy a britek gyűlölni fogják, amíg világ a világ. Nyilván megemlíti majd, hogy Paulnak emiatt kárpótolnia kell- élete végéig" - olvasható egy bennfentes nyilatkozata a Daily Mail oldalán.

Egyes információk szerint a tárgyalás során megvitatták azt a nyilatkozatot is, amit Heather Millsnek kell aláírna. Amennyiben ezt megteszi, soha többet nem beszélhet arról, hogy miért ment tönkre a házassága. Az ötlet természetesen Paul McCartney-tól származik, mivel Mills pár hónapja felvetette, hogy esetleg filmet forgatéletéről. Állítólag arról is szó esett, hogy a zenésznek ki kell fizetnie Mills volt ügyvédjét, Mishcon de Reyát.

Szigorúan titkos

Úgy tűnik, hogy a zenész megtarthatja St. John's Wood-i, londoni, skóciai, New York-i és Los Angeles-i házait. Ami kislányukat, Beatrice-t illeti, valószínűleg közös felügyeletben egyeznek meg. Híresztelések szerint Sir Paul McCartney ötvenmillió fontot (tizennyolc milliárd forintot) ajánlott feleségének, aki viszont ennek az összegnek a dupláját akarja megkaparintani, de olyan pletyka is szányra kelt, hogy beéri tízmillióval. Amennyiben véget ér a tárgyalássorozat, a nyilvánosság csak akkor tudhatja meg a részleteket, ha a fellebbviteli bíróságra kerül az ügy, vagy ha egyikük úgy dönt, hogy beszél a megállapodásról.