Madonna&Guy Ritchie válási saga: anya, kezdődik!

2008.10.17. 16:25
Bár tegnap már biztosították a közvéleményt arról, hogy a pénzen nem fognak összeveszni, Madonna és Guy Ritchie válásában azért még lesznek izgalmas pillanatok. A pénzen kívül ugyanis össze lehet veszni a gyerekeken is, és már megkezdődött a beszólogatás is.

Miután a pár szerdán sokkolta a világot válási hírével, csütörtökön biztosított mindenkit, hogy mindezt pénzügyi viták és lehúzás nélkül fogják meglépni. Péntekre tehát ismét dráma jut: csúnya harc van kibontakozóban a gyerekek elhelyezéséről, és megkezdődtek a beszólós üzengetések.

Ha sikerült jól rekonstruálnunk, a harcot Madonna kezdte, aki a bejelentést követő első nyilvános szereplését, bostoni koncertjét beszólással indította: „Ez így van jól – nem sajnálom. Ezt a dalt pedig az érzelmileg visszamaradottaknak küldöm. Biztos ti is ismertek ilyeneket, de Isten a megmondhatója, hogy én tutira” – konferálta fel Miles Away című számát, ami egy pár érzelmi eltávolodásáról szól, és már a nyári válási pletykáknál előszeretettel értelmezték úgy, mint a saját kapcsolatáról szóló vallomást.

Ilyen alaphangulatban nehéz lehet együttműködőnek lenni a gyerekek elhelyezéséről szóló eljárásban, ami nem lesz egyszerű, mivel nem pár utcányi távolságról van szó. Az énekesnő ugyanis idejének nagyobb részét már tavasszal vásárolt New York-i apartmanjában tölti, míg Ritchie közös angliai otthonukból kiköltözött ugyan, de továbbra is Angliában, Londonban és Whiltshire-ben tervezi élni az életét. Mindez rendben volna, ha nem kellene dönteni arról, hol éljen ezentúl a 12 éves Lourdes, a 8 éves Rocco és a 3 éves David– közülük Lourdes Madonna előző kapcsolatából származik, Rocco Ritchie-vel közös vér szerinti gyermek, Davidet pedig közösen fogadták örökbe.

A Daily Mail információi szerint „Madonna New York kozmopolita környezetében akarja felnevelni a gyerekeket, míg Guy Londonban és Wiltshire-ben, angol magániskolában látja biztosítottnak a megfelelő neveltetésüket. Az is kiakasztja, hogy ő vagy a szülei nem láthatnák a fiát, Roccót. Ő a vér szerinti gyereke, a szíve csücske”.

A People által megszólaltatott szakértő szerint az angol jogban Madonnának jó esélye van rá, hogy magával vihesse a gyerekeket. Madonna az utóbbi hónapokban egyre több időt töltött New Yorkban vásárolt lakásában, és szintén a költözés mellett szól, hogy Lourdes biológiai apja, Carlos Leon – az énekesnő korábbi személyi edzője – New Yorkban él. Az angol jog szerint az énekesnőnek minden esélye meglesz arra, hogy a gyerekeket is New Yorkba költöztethesse, mert az angol bíróság a gyerekelhelyezési perben többnyire az anya javára dönt – véli Vanessa Lloyd Platt, londoni válóperes ügyvéd. Az énekesnő kérvényezheti azt is, hogy a gyerekek elhelyezéséről ne angol, hanem amerikai bíróság döntsön: „Erre is megvan az esélye, mivel életének nagy részét Amerikában élte le” – mondja Lloyd Platt.

Ha igaz, hogy Ritchie-nek a három gyerek közül igazából a vér szerinti fia a legfontosabb, persze indítványozhatja, hogy Rocco vele maradjon, azonban nem valószínű, hogy a bíróság a gyerekek megosztása mellett döntene. „Itt nem szeretjük elválasztani a testvéreket egymástól, és a bíróságok általában az anya javára döntenek. A felügyeleti jog helyett pedig általában láthatást szabályozzák” – mondta el az angol szokásjogról a válóperes ügyvéd.

Persze a gyerekviták mellett a két fél állítólagos megjegyzései is alkalmasak lehetnek a helyzet elmérgesítésére. A Daily Mirror szerint például Ritchie a barátainak úgy jellemezte kapcsolatát Madonnával, mint „amiből már rég kiveszett a vidámság. Őt most már csak a saját imidzse érdekli, és imád a világ megmentőjének szerepében tetszelegni. De hát ez hülyeség, ő egy popsztár. Régebben még volt humora és öniróniája, de az utóbbi pár évben már csak pipa tud lenni. Végül már nem is volt olyanunk, hogy „családi élet”, két külön emberré váltunk, akik két külön világban élnek”.

A médiaegyensúly nevében természetesen a Sun is jutott információkhoz, ők Madonna ellenvéleményével álltak elő. Az énekesnő eszerint Ritchie-t vádolja azzal, hogy sose volt hajlandó a saját pénzéhez nyúlni, nem volt hajlandó több időt tölteni vele New Yorkban, és nem osztotta az ő Kabbala iránti elkötelezettségét. Madonnának az is fájt, hogy Ritchie nem akart a hároméves David Banda után még egy gyereket örökbefogadni, valamint hogy féltékeny volt az ő zenei karrierjére, mert ezzel elhalványította az ő filmes munkásságát.

A lap szerint Ritchie neje vádjaira azzal vágott vissza, hogy a Kabbala egy „hülye vallás”, és idézik a rendező egy ismerősét, aki szerint „Guy támogató és érdeklődő magatartása a Kabbala iránti dühbe fordult. Nem hiszi, hogy a Kabbala vallás volna, vagy hogy egyáltalán egyenrangú lehetne a kereszténységgel. Szerinte ez csak hókuszpókusz, és ezzel nagyon kiborította Madonnát”. Mint az már kiderült, a rendező nem tart igényt neje vagyonának arra a részére, amire „törvény szerint jogosult lehetne”, ezt a nagylelkű gesztust viszont árnyalja, ha igaz, amit a Stuff.co.nz – szintén ismerősökre hivatkozva - ír, miszerint Ritchie annak idején aláírt egy házassági szerződést, ami garantál neki egy bizonyos összeget, de korántsem neje vagyonának felét.