Metzker Vikit Hugh Hefner fogadja

2008.09.01. 15:10
Mielőtt a Playboy magazin atyja meghívta volna a modellt a fotózásra, Metzker Viki képzőművészettel, versenytánccal, énekléssel, Gazdasági Főiskolával és szépségversenyekkel is próbálkozott. Szerinte azért nem jött össze egyik sem, mert egyszerre túl sok dologgal akart foglalkozni. Most azonban lehetősége nyílik külföldön is bizonyítania és kamatoztatnia tehetségét.

Dundika után Metzker Vikit hívta meg magához a Playboy magazin atyja, Hugh Hefner, hogy töltsön a Playboy-házban két hetet, amíg az amerikai magazinnak fotózzák. A lány óriási megtiszteltetésnek tartja a meghívást és már nagyon várja, hogy repülőre ülhessen.

A playmate-et a Viva TV új műsorának, a Felelsz vagy Mersz forgatásán tudtuk szóra bírni, de végül nem nagyon kellet kérlelni, beszélt ő magától. Metzker Viki 2007-ben lett a év playmate-je, de jelenleg lemezlovasként tevékenykedik. A lánynak sokáig a tervei között szerepelt a Képzőművészeti Főiskola, mert tanárjai szerint ügyesen rajzolt, ám egy sikertelen felvételi után inkább a modellkedést választotta.

A playmate ügyesen fogja a ceruzát

A lánynak szülei, barátai is sokat mondogatták régebben, hogy menjen és kamatoztassa Isten adta kinézetét. Metzker Viki három nagyobb szépségversenyen is elindult, de egyik alkalommal sem ért el helyezést, legfeljebb csak valamiféle különdíjat vagy dicséretet. A CKM magazin főszerkesztője, Pantl Péter világosította fel a lányt, hogy nem szépségkirálynő típus, inkább erotikus modellnek felelne meg. Ez után jutott arra az elhatározásra, hogy megműtteti melleit és jelentkezik a playmate választásra. „Ha megnézzük, Amerikában is mindig szőke lányt választanak a magazin élére, és nekem sokan mondták, hogy olyan amerikai típusú szépség vagyok.”

A playmate arra a kérdésünkre, hogy mennyire volt ez önigazolás, amikor jelentkezett erre a versenyre, azt válaszolta, hogy egyáltalán nem ezért jelentkezett. Egyszerűen sokan bíztatták, hogy induljon el a versenyen. Szerinte a playmate-ség az nem egy olyan dolog, amit az ember egyszer csak megun és többet nem csinálja. A magazin kiválasztotta arra a szerepre, hogy egy évig képviselje őket, és ő ezt szívesen meg is tette, hiszen nagyon sokat köszönhet nekik. Ők segítették a karrierjét és inkább most modellkedik, mint 29-30 évesen, mert akkorra már családot és gyereket szeretne. „Ha az ember egyszer kikerül az iskolapadból, akkor nagyon nehéz visszaülni, és a diszkózás vagy a modellkedés nem egy olyan dolog, amit bármikor csinálhat az ember. Valamilyen szinten korhoz kötött.”

Nem érdekli a gazdaság

Metzker Viki playmate-ről érdemes azt tudni, hogy tínédzser korában sokat rajzolt és festett és éppen ez az elfoglaltság vezette arra az elhatározásra, hogy jelentkezzen a Képzőművészeti Főiskolára. Ezzel egy időben jelentkezett a Gazdasági Főiskolára is, ahova ugyan felvették, de nem igazán érdekelte. „Próbáltam keresni magamat ebben az egész dologban. Akkor én még latintáncoltam is, csak a térdeim nem bírták és ezért abba kellett hagynom. Aztán volt az éneklés, amit szintén megpróbáltam, de sajnos hárman lányok nem tudtuk összeegyeztetni. Nagyon sok mindent csináltam egyszerre és nem tudtam egy dologra koncentrálni. Most pedig próbálok és úgy érzem, hogy most sikerül is. Nagyon sok időmet elveszi az éjszakai élet, de nem panaszkodom.”

Érdekes, mikor megkérdeztük, hogy ki a kedvenc festője, Picassót mondta elsőnek. Majd a playmate elkezdte magyarázni, hogy nem szereti a bonyolult dolgokat, amiket meg kell fejteni. Inkább az elvont, új dimenziókat feltáró dolgok érdeklik, mint a megmagyarázhatatlanok. Valahogy furcsa „magam ellen beszélés” lett a vége ennek a mondatnak. Ha belegondolunk, Picasso képeit nem éppen a hétköznapi egyszerűség jellemzi és ha megállunk egy képe előtt, nem kiáltunk föl egy másodperc után, hogy „Á, de jó”.

A kedvenc festő után következett az újabb kérdés - mi a véleménye a modellnek a minimalizmusról -, a választ azonban azzal hárította el, hogy ő soha nem járt a képzőre, csak szeretett volna. Csupán egy előkészítő tanfolyamot végzett el, ahol leginkább a dolog gyakorlati és nem elméleti része volt terítéken. „Engem igazából a dizájn része érdekelt. A festészet is egy ága a képzőművészetnek, de én képgrafikára jelentkeztem. Ez azt jelenti, hogy például ott borítókat tervez az ember, vagy divat irányban megy tovább.”