Bár a DNS-teszt eredménye már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra került, a színész csak most ismerte el hivatalosan: Mel B kislányának ő az apja. Azt azonban változatlanul fenntartja, hogy neki esze ágában se volt gyereket vállalni az énekesnőtől.

Eddie Murphy nyilvános sajtóközleményben ismerte be, igen, valóban ő az apja az egykori Spice Girl, Melanie Brown kislányának. Az ezt igazoló DNS-teszt eredménye ugyan már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra került, a színésznek azonban valamiért csak akkor támadt hirtelen közléskényszere, amikor kiderült: múlt szerdán Brown beadta az apasági keresetet ellene.

Kénytelen elismerni

A színész sajtósa útján egy nappal később sietve közzétette, hogy „kész alávetni magát apai kötelezettségeinek”. Azt azonban tagadja, hogy a kislány megszületését közösen döntéssel határozták volna el. Brown és sztárügyvédnője, Gloria Allred kedden tartott sajtótájékozatójukon azt állították, az apasági keresetet azért indították, mert Murphy eddig egyetlen penny gyerektartást nem fizetett. Az énekesnő emellett azért is fontosnak tartja hivatalosan elismertetni az apaságot, mert „Angel Irisnek tudnia kell, nem véletlenül született, hanem mindketten akartuk”.

A színész ezzel szemben most a közleményben azt állítja, bizonyos összeget már eddig is fizetett, azt pedig nem ismeri el, hogy ő is akarta volna a gyereket. „Mr. Murphy és Ms. Brown csak nagyon rövid ideig jártak együtt, és semmiféle közös terveik nem voltak. Elismeri az apaságot, és fizeti a gyermek után járó költségeket, ahogy a terhesség és a szülés költségeit is megtérítette” – állítja a sajtóközlemény, ami azt is érzékelteti, hogy Murphy nem kíván a számára nyilvánvalóan kínos témával ennél részletesebben foglalkozni. „Az ügyet a továbbiakban magánügyként kezeli és nem óhajt továbbiakat hozzáfűzni”.

A jellemes megoldások embere

A színésznek minden oka megvan rá, hogy cikisnek érezze, ahogy viselkedett: amellett, hogy tavaly még csak nem is szemtől szemben mondta meg az akkor öthónapos terhes énekesnőnek, hogy szakít vele, azt is sokáig tagadta, hogy tőle volna a gyerek. Mindezt még azzal is fokozta, hogy azóta sem hajlandó magyarázatot adni viselkedésére: semmilyen módon nem hajlandó kommunikálni az énekesnővel, még a kislány születése után sem jelentkezett. Jellemes megoldásával nemrég ki is érdemelte a világ legszemetebb pasija címet a Onepoll.com internetes szavazásán.

A szakításon is hamar túltette magát: két héttel később már Tracy Edmonds producerrel jelent meg egy díjátadón. Az új barátnő a FemaleFirstnek elmondta: az ő kapcsolatuknak semmi köze a szakításhoz, csak utána kezdődött, és a jelenlegi apasági pereskedés sem tudja elrontani: „Ez a Melanie Brown-dolog semmiféle befolyással nincs a mi kettőnk boldogságára. Az a kapcsolat akkor már rég véget ért. Mindent tudok a dologról és Eddie mellett állok”. A színész ezt a lojalitást múlt héten egy eljegyzési gyűrűvel díjazta.

Az ellenségem ellensége jóbarátom

Mel B ezzel szemben úgy tűnik, Murphy elvált nejével lép szövetségre: a két ex csütörtökön együtt ebédelt, és szemtanúk szerint igen egy hullámhosszon voltak. Nicole Murphytől a színész egy évvel azelőtt vált el, hogy összejött volna Brownnal, a házasságból öt közös gyerek származik. Az exnej és Brown a londoni Ivy nevű étteremben találkozott Brown négyhónapos csecsemője és Murphy legkisebb, Bella Zahra nevű lánya társaságában, és jókedvűen nevetgélve osztották meg közös tapasztalataikat. Mindketten csúcsformát hoztak, testhezálló ruhákban feszítettek és szívesen pózoltak a fotósoknak, állítja egy szemtanú a People magazinnak, aki szerint „igazán jóbarátnőknek tűntek”. Az exnej még dajkálgatta is kicsit a síró Angel Irist, amikor a mama épp a mosdóba ment, távozáskor pedig puszival búcsúztak.