Pénteken felkerült oldalunkra egy Sziget-videó, melyen Schobert Norbi és Rubint Réka ismertetik véleményüket a rendezvényről. A felvétel óriási port kavart, mivel a fitneszházaspár véleménye szerint nagyjából minden Szigetlakó mocskos körmű punk. Schoberték csak tegnap reagáltak először az őket ért vádakra. Rubint Réka ma a Mokkában próbálta magyarázni a bizonyítványát, férje pedig egy nyílt levelet tett közzé saját blogján.

Rubint Réka, aki saját állítása szerint egy konzervatív családból származik, a reggeli műsorban azzal a videó készítőit, hogy tendeciózusan” vágták meg az anyagot, és emiatt tűnhetett úgy, hogy rosszul van a szigetlakóktól, pedig őt csak a kosz és a sár taszította. Az

Update bocsánat

Schobert Norbi nem a televízió nyilvánosságát választotta, ő inkább saját blogján próbált válaszolni az őt kritizáló, és - saját szavait idézve - egyenesen fitnessfasiszta neokonzervatívnak tituláló embereknek. A nyílt levelet három képpel indítja. A fotókon sárban fetrengő, pucér punkokat láthatunk, majd az erős felütés után jön a magyarázkodás: bár Norbi "sajnálja a történteket", nem hajlandó bocsánatot kérni, szerinte ugyanis személyesen nem sértett meg senkit, csak véleményt nyilvánított, ezt pedig ugye szabad.

Kit érdekel?

A fitnesszedző, aki legszívesebben egy gazdag ügyvédhez adná hozzá a lányát és sportos, koktélos, medencés aquaparkos, zöldfüves, bombacsajos, izmoscsávós, MTV Beach-jellegű Szigeten érezné jól magát, ezután kifejti, nem tartja magát sznobnak, és nem érdekli, ha mások nem értékelik a magyar nép egészségért tett erőfeszítéseit. „Egyszerűen másképp gondolkodom, mint a többi ember, s ennek a szakmámhoz sincs köze. Sőt, ahhoz sem, hogy valaki fogy-e a módszeremmel, vagy tornázik-e a filmjeimre. Sőt, a munkám haszna ellenére még antipatikus ember is lehetek. Hányan használtok windows-t, és mit tudtok Bill Gates világképéről? Tök mindegy.”

Ráadást akarunk!

A dagi gyerekből izomemberré serdült celeb ezután még egyet rúg azokba, akiktől elvileg bocsánatot kellene kérnie „A por, a sár, a részeg hányás, a narkó, a cukorhegy, az igénytelen koszos ember és a taraj-piercing-ragya kombi nem jön be. A zene, a kultúra, a koncert igen! Aki személyesen ez utóbbi felsorolásba tartozónak érzi magát, az megsértődhet. Nem érdekel. Aki nem tartozik bele a felsorolt körbe, az pedig jogtalanul kapja fel a vizet.” Schobert itt már érzi, hogy ebből megint baj lesz, és kissé sután visszakozik: „Mellesleg, ha egy taraj-ganaj-karika-drog-kosz ember megszólítana, nem beszélnék másképp vele, mint akit szeretek. Neki is bármiben szívesen segítenék, ha kéri.” A fitneszjézus végkonklúziója: „Szerintem mindenkinek igaza van. Nekik is, nekünk is.”

Reakció-ellenreakció

Mondanunk sem kell, hogy az Update-termékek atyja ezzel a levéllel sem lopta be magát az emberek szívébe. A bejegyzésre egy nap alatt több száz hozzászólás született. Az olvasók ugyan egyetértenek Norbival abban, hogy mindenkinek van joga a szabad véleménynyilvánításhoz, szerintük viszont nem mindegy, hogy az ember ezt milyen formában teszi. A userek leginkább azon lepődtek meg, ahogyan a házaspár lányukról, Laráról beszélt. A blogolók úgy vélik, nekik egy sárban fetrengő punkról soha nem az jutott volna eszükbe, hogy mi lenne, ha megujjazná lányukat. Sőt, nem szeretnék, ha gyermekük Norbi megfogalmazása szerint „egy kisportolt, józan, szexi, tanult miniszoknyás csajszi”, lefordítva egy vérbeli cicababa lenne. A legtöbb „szigetelő” pedig ismételten kikéri magának, hogy Schoberték szerint ők igénytelen, tanulatlan, alkoholista, drogos és szexmániás bunkók. A házaspár mentségére legyen mondva, ők már az elején kijelentették, hogy egy jó nagy adag előítélettel teli lépték rá a K-hídra.