horoszkóp

Beismerte tettét Oláh Ibolya zaklatója

2008.04.11. 16:15
Az énekesnőt nyolc hónapon keresztül zaklatta egy balatonfüredi férfi. Az illetőt akkor sikerült elkapni, amikor éppen Oláh Ibolya kocsijának ablakát próbálta betörni. A rajongó beismerte a rongálás vétségét, a zaklatás miatt azonban nem vonják felelősségre, mivel a székesfehérvári rendőrség az ügyben megszüntette az eljárást. Ráadásul a férfi január óta nem térítette meg a híresség kárát.

Eljárás indult azon balatonfüredi férfi ellen, aki január 23-án este, fél kilenc körül megrongálta az énekesnő autóját, ami az egyik székesfehérvári színház előtt állt – adta hírül a Bors. Oláh Ibolya társaival az Aida című darab előadásának szünetében vette észre, hogy valaki éppen betöri a kocsi ablakát. A férfit végül a polgárőrök segítségével fogták el. „Legnagyobb meglepetésemre egy számomra ismerős ember volt a korábbi rajongói körömből. Szeretett volna velem szorosabb baráti kapcsolatot kialakítani, én pedig elutasítottam. Ezt nem tudta elfelejteni, és megtorolta” – nyilatkozta a lapnak a Megasztár első szériájának versenyzője.

A férfi közel nyolc hónapon keresztül zaklatta rajongásának tárgyát. Az énekesnő elmondta, többször érezte, hogy valaki követi őt az utcán, volt, hogy mocskolódó plakátok tűntek fel a városban, és nem ez volt az első alkalom, hogy autóját megrongálták. „Többször tettem feljelentést a károkozások alkalmával, de sajnos a rendőrség tehetetlen volt, nagyon nehéz az ilyen eseteket felderíteni” – panaszkodott Oláh Ibolya, akinek végül mégis sikerült fülöncsípnie fanatikus rajongóját. A férfi ugyan a rongálás vétségét elismerte, zaklatás miatt nem sikerült felelősségre vonni. Az énekesnő ugyan tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, és a nyomozás is elindult, de az eljárást végül megszüntette a székesfehérvári rendőrség – tudta meg a Bors a kapitányság szóvivőjétől. A zaklatás egyébként január elsejétől minősül önálló bűncselekménynek.

A zaklatás bűncselekmény

176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(3) Aki a zaklatást

a) volt házastársa vagy volt élettársa,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mivel nincs autója, Oláh Ibolyát az incidens óta barátai fuvarozzák, az illető pedig még mindig nem térítette meg a kárát, ami több százezer forintra rúg. A Bors szerint a nyolc hónapos tortúra megviselte a híresség egészségét, aki ennek ellenére nem akarja elárulni zaklatója nevét. Az énekesnő egyébként a rámenős rajongók nélkül is rosszul tűri a hírnévvel járó kellemetlenségeket. Januárban például hisztizve távozott a Casting minden című film bemutatójáról. Oláh Ibolyánál állítólag azért szakadt el a cérna, mert egész nap interjúkat kellett adnia, és elfáradt.