Ozzy Osbourne nem érti az iraki háborút, ennek ellenére sok ihletet merít a sérült katonák látványából. A mostanában szintén drogelvonóra járt sztár a szakértők mellett fia segítségét kérte a leszokásban.

„Többről van szó, mint arról, hogy nem értem a háborút. Ha te az egyik oldalon vagy, én pedig a másikon, és téged is megölnek meg engem is, akkor mindketten vesztettünk” – fejtette ki kissé zavarosan a véleményét az USA jelenlegi egyik legnagyobb problémájáról az énekes. Lehet, hogy a mostanában nagy megmondóvá előlépett Jessica Simpson tanácsát kéne kérnie, akkor talán fel tudná fogni, hogy mi folyik Amerikában lassan hat éve.

A rajongóknak nem kell azonban attól tartaniuk, hogy a Black Sabbath énekese – Osbourne megfogalmazásában – "a Hyde Parkban dekkoló kibaszott zöldek" közé állna.

A valóságshow-jával is elhíresült énekes művészi szempontból viszont üdvözli a háborút, mert ő saját bevallása szerint nem az a típusú zenész, akit a könnyed témák meg tudnának ihletni: "Nem tudok olyanokat írni, hogy’Sharon, hiányzol’, meg hogy ’Hohó, micsoda csodás nap’, amikor az a sok katona mind megsérült”.

A fia segített neki

Osbourne komolyan veszi azt, hogy lassan két éve leszokott az alkoholról és a drogokról. Talán a fentihez hasonló nyilatkozatok után döbbent rá, hogy nem csak mások nem értik azt, amit mond, de az is lehet, hogy a térdei tanácsolták neki. A leszokásban segítségére volt a most huszonkét éves fia, Jack, aki korábban szintén komoly drogproblémákkal küszködött. „Imádom a fiút. Az összes gyerekemet szeretem. Csak azért nyúlt a drogokhoz, mert amikor a show-t csináltuk nem tudta kezelni a dolgot. Csak tizennégy volt. Nem volt rá felkészülve, teljesen kiborította a dolog. A fiam már négy éve tiszta, aminek nagyon örülök” – mondta az Osbourne család legidősebb tagja fia drogos életvitelével kapcsolatban. Szerintünk az egyre inkább egy nőre hasonlító énekes legalább olyan megértő, mint Lily Allen papája, aki magyarországi házat vett a fél osztályt leszopó kislányának, vagy Lindsay Lohané, aki maga is tapasztalatból tudja, milyen alkesznak lenni.