Tartós agykárosodása is lehet Palcsónak

2008.11.02. 09:15
Az énekest ugyan hazaengedték a kórházból, de korántsincs jól: nem emlékszik pár perccel azelőtt történt dolgokra, hiába mondják el neki naponta akár többször is. Emellett zsibbad a keze és még mindig nem tudja mozgatni a nyakát. A fizikai felépülést néhány hétre teszik az orvosok, ha azonban a neurológiai tünetek nem múlnak el egy hónapon belül, az akár tartós agykárosodást is jelenthet.

Mint az énekes édesapja a Blikknek elmondta, fiát már kiengedték a Merényi kórházból, ahol a múlt vasárnap hajnalban történt autóbalesete óta kezelték, de látványos javulásról egyelőre nem beszélhetnek. Az énekes a kezét és a nyakát még mindig nem tudja mozgatni, ő sem emlékszik a balesetre, és néha arra sem, mi történt pár perccel azelőtt. Az orvosok szerint ez nem végleges, sok pihenéssel rendbejön.

Nézze meg a Palcsó Tamás balesetéről készült képeket!

A Bors értesülései szerint Palcsónak naponta többször is el kell mesélni, mi történt vele, de pár perc múlva elfelejti. Menedzsere, Tabár István a lapnak elmondta: az énekes csak annyit képes magától felidézni, hogy valami történt vele, de mindent nagyon gyorsan elfelejt, "mintha fekete lyuk tátongana az agyában". Ha pedig emlékei egy hónap múlva se térnek vissza, az akár maradandó agykárosodást is jelenthet.

A neurológiai tünetek mellett fiziológiai problémái is visszamaradtak a balesetből: a bal keze zsibbad, nem tud fogni vele, de az orvosok szerint ez pár héten belül megszűnik.

A Blikknek nyilatkozó Palcsó István azt is elmondta, hogy a kórházból kifelé jövet találkoztak az autót vezető haverral, Párkányi Istvánnal is, de ő nem haragszik rá: "Örülünk, hogy megúszták. Felnőttekről van szó, majd megbeszélik, mi történt".

Palcsó és barátja szombat éjszakai fellépés után vasárnap hajnalban az énekes apjának autójával tartottak Dabas felé, az Ócsai úton, amikor felcsavarodtak egy villanyoszlopra. A későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy az autót vezető Párkányi István ittas volt, ahogy az énekes is. Palcsó ugyan csak utasként volt az autóban, de ettől még őt is felelősségre vonhatják, amiért hagyta a sofőrt részegen vezetni.