Peaches Geldof ájulását a hajfesték okozta - állítja a lány ügynöke, aki szerint szó sem volt drogozásról, a Geldof-lány csak véletlenül belélegezte a hajfestés során felszabadult ammóniát. Hát igen, májusban pedig nyilván nem is drogot rendelt Doherty dealerétől azon a videón, hanem, mondjuk, kiscicát. Kár, hogy a tényeknek picit ellentmond az a tekintélyes drog-bevásárlólista, ami egy pubban maradt utána az asztalon.

Elájult, és csak egy barátjának köszönheti az életét Bob Geldof lánya, akit múlt hétvégén mesterséges lélegeztetéssel és szívmasszázzsal kellett életben tartani a mentők kiérkezéséig - írta kedden a Daily Mail. A lány rosszullétét drog-túladagolásnak gyanították, ügynöke, Andy Varley azonban azt állítja, hogy csak kisebb "háztartási baleset" történt: a Geldof-lány hajfestés közben túl mélyet lélegzett a festékből felszabaduló ammóniából. "Peaches azóta teljesen rendbejött. Este részt vett a Batman premierjén a Leicester Square-en, ma pedig már dolgozik is" - állítja Varley.

Ezt az egyébként roppant valószerű magyarázatot azért kicsit gyengíti a sztori, amivel a mai Sun állt elő. Szerintük ugyanis Peaches Geldof hét végén egy pub asztalán felejtett egy kézzel írt listát, ami leginkább bevásárlólistának tűnik, csak épp tej és kenyér helyett baráti társaságának drogellátmánya szerepel rajta. Az összegyűrt A4-es papíron az alábbi tételek olvashatóak: "Peaches: 30 fontért fű; S Paul & Peaches and Vanessa: harminc fontért fű, 1 adag koksz (a 85 fontosból)".

Képaláírás

Szerepel a listán még egy "Diaz 60 fontért" tétel is, ami a Sun szerint a Diazepam rövidítése: a drogosok ezt a szert általában arra használják, hogy ennek segítségével tudjanak zökkenőmentesen kijönni a felpörgetett állapotból. A Geldof-lány neve mellett szerepel még 2 Viagra is, amit egyébként impotencia elleni tablettaként ismer az átlagfelhasználó.

A listát egy Jayd Kent nevű 25 éves lány juttatta el a laphoz, aki a londoni Old Blue Last bárban előbb magát Peachest szúrta ki, majd társaságuk távozása után ezt találta az asztalukon. Kent szerint a Geldof-lány egy leopárdmintás prémkabátot viselt és több barátjával érkezett. "A lista, úgy tűnik, az aznap éjjel bulizáshoz tervezett drogokat tartalmazza. Vannak köztük nem akármik is".

Bob Geldof műsorvezető lányának sajtósa ugyanakkor rámutatott: "nem igazán van mit spekulálni egy olyan lista alapján, amiről még csak az sem bizonyított, hogy Peaches írta volna". Persze azzal a májusi videofelvétellel együtt, amelyen Peaches épp drogot vásárol Amy Winehouse dealerétől, azért lehet mit spekulálni. Ahogy azt is megnéznénk, ahogy Peaches Geldof milliárdos apuka celebrity-lánykájaként drága és trendi hajszalonok helyett otthon, a fürdőszobában bénázik a hajfestéssel.