Jenna Jameson műbőr bikiniben kampányol az állatokért

2008.03.11. 21:00
A volt pornószínésznő fekete fehérneműben és parókában pózolt a kamerák előtt, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, műbőrből készült segédeszközökkel is okozhatunk örömet partnerüknek, és magunknak. Jameson egy dokumentumfilmnek köszönhetően lett a természet nagy barátja, és egy héttel később fel is vette a kapcsolatot az egyik legnagyobb állatvédő szervezettel, akik ennek örömére levetkőztették új kampányukban.

Jenna Jameson, aki januárban bejelentette, hogy többet nem szerepel majd pornófilmekben, a világ egyik legnagyobb állatvédő szervezetének kedvéért fehérneműre vetkőzött és fekete parókát öltött. Ő ugyanis a PETA Pleather Yourself kampányának arca. A szervezet így próbálja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az állatok védelme érdekében nem csak a bőrből készült ruhadarabjaikat, de szexuális segédeszközeiket és holmijaikat is cseréljék le bőrhatású, lakk vagy más szintetikus anyagokból előállított termékekre.

Jenna Jameson a fotózáson

„Mindenki, aki ismer, tudja, hogy életem felét ilyen anyagokból készült ruhákban töltöttem. Csodálatos dolognak tartom, hogy a bőrön kívül van más választásunk is. Az az összeállítás, amit viselek a reklámkampányban, nagyon szexi. Ezért az tanácsolom azoknak az embereknek, akik egy kis izgalomra vágynak a hálószobában, hogy próbálják ki a műbőrt” – nyilatkozta a visszavonult pornós a fotózáson készült werkfilmben.

Jameson saját bevallása szerint az Earthlings című dokumentumfilm ébresztette rá arra, hogy mi is folyik a Föld nevű bolygón. „Azt hiszem most megváltozott az életem – mondtam az egyik barátomnak. Egy héttel később már a PETÁ-val tárgyaltam.” A pornócsillag természetesen felajánlotta a fotózás alatt viselt fekete együttest a szervezetnek, amit kisorsolnak azok között, akik április ötödikéig regisztrálnak a PETA honlapján. A kész hirdetést március 10-én leplezték le a Los Angeles-i divathét keretében.

Nézze meg képeinket!

A Sun információi szerint Jamesonhoz hasonlóan számtalan híresség – például Pamela Anderson és Pink is - kipróbálta már a bőrmentes fehérneműket. Arról nem is beszélve, hogy közülük sokan le is vetkőztek a szervezet egy-egy kampánya kedvéért. A csúcsot talán Anderson tartja, de rajta kívül még Jude Law exneje, Sadie Frost, Dita Von Teese, Christina Applegate, Alicia Silverstone, Eva Mendes és Hugh Hefner első számú barátnője, Holly Madison is megszabadult a ruhájától, hogy felhívja a figyelmet a jobb sorsra érdemes állatokra.

Miért ne vegyünk bőrből készült termékeket?

A PETA információi szerint a bőr többsége Kínából és Indiából származik, ahol vagy nincsenek állatvédelemmel kapcsolatos jogszabályok, vagy a hivatalos szervek nem veszik elég komolyan a munkájukat, ennek következtében a húsukért, vagy bőrükért tenyésztett állatok meglehetősen rossz körülmények között élnek. Például túlzsúfolt farmon tengetik az életüket, fájdalomcsillapítók nélkül herélik ki őket, vagy vágják le szarvaikat. A szervezet szerint Indiában ennél is tovább mennek: a szarvasmarhák farkát letörik, szemükbe pedig chili paprikát, vagy dohányt dörzsölnek, hogy felkeljenek, ha úton a mészárszék felé összeesnek az kimerültségtől. Arról nem is beszélve, hogy a házi állatok mellett nagyon sok egzotikus faj, mint például az aligátorok bőrét is felhasználják. A bőripar azonban nem csak az állatokra, hanem az emberekre és a környezetre is veszélyt jelent - olvasható a PETA honlapján. Az állattenyésztéshez rengeteg területre, takarmányra, vízre és fosszilis tüzelőanyagra van szükség, és természetesen rengeteg hulladék keletkezik. Másrészt nem szabad megfeledkeznünk azokról a szennyező, esetleg mérgező vegyszerekről sem, amik segítségével előállítják a végterméket.

Forrás: PETA