Jenna Jameson visszavonul, és ezt videón is bebizonyítjuk. Aztán összefoglaljuk, hogy lett egy félárva szőke lány a tetoválószalonból a pornó királynője.

Jenna Jameson az pornóipar Oscar-díj átadójának számító AVN Awardson a pornószakma krémje előtt jelentette be visszavonulását. Nem okozott osztatlan sikert. Persze önt lehet, hogy nem éri meglepetésként a visszavonulás híre, hiszen a bejelentés után néhány órával már be is számoltunk az esetről, csak akkor még nem volt róla videónk. Most van.

Ha nem értette volna tisztán

A pornó királynője különös beszédében felemlegeti a kezdeteket, amikor 18 évesen belecsöppent a pornóiparba, majd többször is kifejezésre juttatja, mennyire szereti kollégáit, és mennyire hálás, amiért elneveztek róla egy díjat. Majd rátér magánéletére. Hogy mindenki csak találgat, hogy mi van Jennával, hogy miért olyan sovány, vagy mitől annyira őrült, vagy hogy áll a válása. Bevallja, hogy ez az év valóban egy őrült időszak volt számára, de remekül érzi magát, az életében minden csodás és egy gyönyörű férfi vigyázz rá. A gyönyörű férfi egyébként a néha a kamerába vigyorgó UFC (Ultimate Fighting Championship) bajnok, Tito Ortiz.

A 33 éves pornószínésznő felemlegeti a visszavonulásáról felröppent pletykákat, majd nyomatékosítja, amit már mindenki tud: cége, a Club Jenna az egyik legnagyobb ebben az iparban. Nem véletlenül ő a világ leggazdagabb pornósa. Következzék a lényeg. "Az őszinteség a kulcs. Soha, de soha többé nem teszem szét a lábam ennek az iparnak." A felzúduló hurrogásban még megköszöni a támogatást, és közli, hogy szereti a közönséget. Jöhet a díjátadó.

Amit Jenna Jamesonról tudni kell

Bár Jenna Jameson az elmúlt években már nem szerepelt pornóprodukciókban, és úgy tűnik, ez így is marad, ez nem gátolta meg abban, hogy ő legyen 2007 legnézettebb pornósa. A pornós népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy tavaly elrontották punciplasztikáját, kiszedette mellimplantátumát és csontsoványra fogyott, mert kikészítette folyamatban lévő válása. Férje John G "Jay" Grdina pornószínész, rendező, producer és üzletember, akivel 2003-ban házasodtak össze. Közös gyerekük nincs, a pornószínésznő 2004-ben bőrrákja miatt elvetélt. A pornópáros számtalan filmet forgatott együtt, közös vállalkozásukba, az internetes pornóüzletbe 2000-ben fogtak bele. A felfuttatott Club Jennából a pornószínésznő végül kivásárolta a férfit, és saját ruházati céget is alapított. De hogyan jutott idáig?

A pornós története tulajdonképpen egy tetoválással kezdődött. Tizenhét éves korában Las Vegasban egy szívecskét varratott a fenekére, majd összejött a tetoválófiúval. A srác nevelőapja megerőszakolta, saját apja pedig kirúgta otthonról, mert későn ért haza. A lány félárva volt. Édesanyja korán meghalt rákban, onnantól zárkózott apjával és devianciákra fogékony bátyjával nevelkedett. Miután kidobták otthonról Jameson a tetoválósráchoz költözött és sztriptíztáncos lett belőle. A sztriptízklubban szerezte első leszbikus élményét, és lassan rászokott a metamfetaminra. A különlegesen szép, fiatal nőt felfedezték maguknak a fotósok, beszállt a leszbi filmezésbe, majd mikor pasija megcsalta, bosszúból forgatott egy keményebb filmet. Férfiakkal. Ekkor volt húsz éves.

Hosszúra sikeredett önéletrajzi könyvéből kiderül, hogy Jenna Jameson céltudatos, pénzsóvár, függő és magányos lény. Ráadásul nem bírja azokat a pasikat, akik halott házikedvenceiket őrzik a hűtőben. Hogy mit érdemes még tudni róla? Remekül pucol ezüstöt, csirkemenyországról álmodik és rajong Jeanne d'Arc-ért.