Kate Moss varjúkinézetű rockzenész kedvese, Pete Doherty ezúttal megúszta a börtönt, de nagyon jól kell viselkednie, ha továbbra is friss levegőt akar szívni.

Pete Doherty ellen letartóztatási parancsot adtak ki, mivel a rockénekes későn jelent meg a bírósági tárgyalásán. Két és fél órás késéssel felbukkant ugyan, de akkorra már a kerületi bíró, Davinder Lachnar kiadta az elfogatóparancsot. „Ez egy bíróság. 9.30-kor meg kellett volna érkeznie, de nem volt itt.” - érvelt a tapasztalt Lachnar.

Moss kedvese végül kegyeskedett megjelenni a tárgyaláson, ahol a bíró az alábbi választás elé állította: elvonó, vagy börtön. „Először is részt kell vennie az elvonókúrán, és ha vége, majd meglátjuk, hogy milyen intézkedés lenne a legmegfelelőbb számára. De ha megtagadja, hogy visszamenjen az elvonóra, akkor akár azonnal le is tartóztathatom.”- mondta a bíró Pete Doherty-nek. A következő tárgyalást augusztusra tűzték ki.

Doherty-t májusban tartóztatták le London belvárosában, mivel az autójában jelentős mennyiségű drogot találtak. A felhozatal is rendkívül sokszínű volt: crack, kokain, heroin, marihuána és ketamin került elő. A heroinfüggő ifjú titán azóta is próbál lejönni a drogokról, de most már nem csak szupermodell barátnője miatt teszi, hanem a bírói végzés is erre kényszeríti.

A bíró kérdésére, miszerint befejezi-e az elvonót, a Doherty rocksztárosan lazán válaszolt "Nincs választásom, nem? Rehab, vagy börtön. Igazság szerint amúgy is végig akartam csinálni egy elvonót, úgyhogy ez még jobban motivál majd."