A Sex Pistols frontembere sajnálja a Coldplay rajongóit, mivel a zenekar tagjai szerinte anorákos szatírok, akik csak elvétve írnak jó számokat. Szerencsére a közeljövőben talán egy albummal örvendezteti meg a világ punkjait a együttes, amin nyilván hasonlóképp szívből szólnak majd a szerzeményeik. A legújabb Batman-film alkotója eközben elhintette, hogy Heath Ledger Johnny Rottenről mintázta a minden eddiginél sötétebb, kissé anarchista és szadista Jokert.

Egy héttel azután, hogy kiderült, Johnny Rottennek bíróság elé kell állnia, mert megverte egyik asszisztensét, a Sex Pistols énekese ismét kitett magáért. Igaz, ezúttal csak verbálisan bántalmazta legújabb áldozatait, ezúttal a Coldplay és a The Stranglers zenekart – írja a Sun. Az énekes először Gwyneth Paltrow férjét és társait vette kereszttűz alá. „Sajnálom azokat a szerencsétlen barmokat, akik megnézték őket. Semmi humoruk nincsen. Pár éve találkoztam velük. Köszöntem nekik, majd rájöttem, hogy csak egy pár fickó anorákban. Úgy néztek ki, mint egy csapat mutogatós bácsi„ – nyilatkozta a punk legenda, aki azt azért elismerte, hogy van egy-két jó dallam a számaikban. Nem mellékes információ, hogy a Coldplay negyedik albuma, Viva La Vida vezeti az angol lemezeladási listákat.

Johnny Rotten, azaz John Lydon

Rotten – valódi nevén John Lydon - ezután a The Stranglers zenekarnak is odamondott egyet, a banda tagjai ugyanis nemrég azzal heccelték, hogy a nemrég újra koncertező Sex Pistols évtizedek óta abból él, hogy egyetlen egy albumuk, az 1977-es Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols dalait adják elő. „Úgy tűnik, hogy már nincs pénzük parókára, és ezért húznak le. Nekünk csak egy lemezt kellett csinálnunk. Ők viszont harminc albumot adtak ki, amit akár egy lemezbe is bele lehett volna sűríteni. Óvakodjanak a kevésbé tehetséges emberektől. Irigykednek, mert hülyék. Süket duma az egész, nincs semmi tartalom a fickók mögött.” A Stranglers szavai mégis szöget üthettek Rotten fejébe, ugyanis elhintette, hogy a közeljövőben talán újra stúdióba vonulnak a zenekar megmaradt tagjaival, hogy elkészítsenek egy új lemezt. „Stimmelni kell a zenének, a témának és a hozzáállásnak. Mindennek szívből kell jönnie” – örvendeztette meg az újságírókat a zenész egy egész eredeti bölcsességgel, miután szombaton a Sex Pistols fellépett a Isle of Wight fesztiválon.

Ezzel párhuzamosan a legújabb Batman film rendezője, Chris Nolan bejelentette, hogy Heath Ledger a Sex Pistols frontemberéről mintázta meg Jokert. Nolan és a gonosztevőt alakító színész állítólag sokat beszélt arról, hogy milyen negatív vonatkozásai vannak Johnny Rotten személyiségének „Meg akartuk mutatni, hogy milyen zavaros egy olyan személy, aki kedvtelésből kínoz másokat” – nyilatkozta a Batman: A sötét lovag alkotója a Sci Fi Wire munkatársainak. Bennfentesek szerint egyébként a sötét karakter megformálása rossz hatással volt a színészre. Ezt később Ledger is beismerte, de mégsem fordult szakemberhez, hiába kérték erre kollégái. Egyelőre nem tudni, hogy ennek bármi köze is lett volna az ausztrál híresség tragikus halálához, de a főszerepet alakító Christian Bale szerint ezek a feltételezések nem állják meg a helyüket.