horoszkóp

Hilary Swank ismét a fiús külsőt kedveli

2008.04.01. 13:54
A színésznő levágatta haját, hogy minél jobban hasonlítson a híres női pilótára, Amelia Earhartra, akit következő filmjében kell majd megformálnia. Swank egyébként két Oscar-díjat is bezsebelt, amikor egy-egy szerep kedvéért megváltoztatta a külsejét. Fél évvel ezelőtt pedig egy rákbetegeket segítő kampány miatt egyezett bele, hogy Oprah Winfrey lenyisszantsa hosszú tincseit.

Hilary Swank a róla készült legújabb fotókon rövid, vörös hajjal látható. Az X17online információi szerint egy szerep miatt kellett befesteni és levágni a haját. Az Oscar-díjas színésznő következő filmjében ugyanis Amelia Earhartot, az egyik leghíresebb női pilótát alakítja majd, aki a hölgyek közül először repülte át egyedül az Atlanti-óceánt. Hogy Swank minél jobban hasonlítson Earhartra, a fogai közt lévő kis hézagot is el kell tüntetni, vagy talán már el is tűntették –írja a X17online.com. Az oldal szerint az elvált színésznő egy jóval komolyabb szerepre is készül, hiszen láthatóan nagyon élvezi annak a kisfiúnak a társaságát, aki szintén szerepel a képeken.

Oscar-díjas bébi

Ilyen volt, ilyen lett!

A celeb egyébként eddig mindig óriási sikert aratott, amikor egy-egy szerep kedvéért drasztikusan változtatott a külsején. 1999-ben A fiúk nem sírnak című filmben például egy olyan transzszexuális fiatalt kellett alakítania, aki ugyan női nemi szervekkel született, de férfiként szeretett volna élni. Hogy minél hitelesebben tudja megformálni a valós személyről, Brandon Teenáról mintázott karaktert, egy hónapig fiúként próbált élni, állítólag még a szomszédjai is azt hitték, hogy fivére az, aki rendszeresen meglátogatja őt lakásában. Swank egy kötéssel szorította le mellét, és nadrágját pedig zoknikkal tömte ki, akárcsak Brandon. Ezért a szerepért egy legjobb színésznőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták őt. 2004-ben mutatták be a Millió dolláros bébi című filmet, amiben Swanknek egy amatőr női boxoló bőrébe kellett belebújnia. Maggie Fitzgerald szerepe miatt ugyan nem kellett elmaszkíroznia magát, viszont rövid idő leforgása alatt közel nyolc kilónyi izmot fejlesztett, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy mindenre elszánt sportoló. Ez a film szintén egy arany szobrocskát ért a színésznőnek.

Rövidre vágva

Swank tavaly pedig egy jóval nemesebb cél érdekében döntött úgy, hogy szakít régi külsejével, pontosabban megszabadul hosszú fürtjeitől – adta hírül a USA Today. A jótékony celeb ugyanis felajánlotta haját a Pantene Beautiful Lengths kezdeményezésnek, melynek az a célja, hogy parókákat készítsenek azoknak a rákbeteg nőknek, akiknek a kezelés miatt kihullott a hajuk. Hllary Swanket Oprah Winfrey vette kezelésbe saját műsorában. „Nagyon sok, számomra kedves embert – családtagjaimat és barátaimat – is érinti ez a kérdés. Hálás vagyok, amiért én kitűnő egészségnek örvendek. Így próbálok visszaadni valamit azoknak, akik nem ilyen szerencsések” – nyilatkozta Swank a nyilvános vágás után. A celeb, aki a vitaminok megszállottja, állítása szerint hat hónapig növesztette a haját, és gondosan ápolta, hogy minél tökéletesebb alapanyag legyen.