Évek óta pletykák tárgya, hogy Travolta meleg-e vagy inkább homofób, annyiban mindenesetre egyetért a két tábor, hogy az ki van zárva, hogy semleges legyen. Most legújabb filmje, a Hairspray kapcsán lángoltak fel a viták, de filmsztár már öreg róka, akit cseppet sem érdekelnek a pletykák.

John Travolta nem hajlandó foglalkozni a szexuális beálítottságát taglaló pletykákkal. Annak ellenére, hogy házas, és gyerekei is vannak, azt pletykálják róla, hogy inkább a saját neméhez vonzódik. Travolta elmondta: "Sok ember terjeszti rólam ezt már évek óta. Ha ezekre mind odafigyeltem volna, akkor semmire nem jutottam volna az életben. Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget ezeknek a dolgoknak, és hagyom, hogy lecsengjen az egész."

"Már megvádoltak azzal is, hogy homofób vagyok. Ez sem igaz. Mindig is az volt az álláspontom, hogy a hírnévnek ára van - fizetségként tűrnöd kell a pletykákat". A homofób vádak alapja lehet persze az is, hogy Travolta köztudottan a szcientológia híve, ez a vallás pedig rendkívül elutasító a melegekkel szemben.

Travolta igazán hiteles női szerepben

Travolta körül már régóta keringenek a pletykák, régebben egy fotó is bejárta a sajtót amin szájoncsókol egy férfit . Legújabb zenés táncos filmjében, a Hairspray-ben egy baltimore-i családanyaként tarka kartonruhában díszeleg. A filmben szereplő színésztársa, Elijah Kelley áradozott arról, hogy Travolta milyen meggyőzően tud nőt alakítani. "John amúgy is csodálatos, de nőnek öltözve egyszerűen lenyűgöző tud lenni. A forgatáson teljesen átalakul. John Travolta eltűnik és csak egy nőt látsz magad előtt." - írja a Femalefirst.

Két tűz között

A film csak újabb támadási felületet jelentett, egyesek megint homofóbiával vádolják, mások a filmet megcáfolhatatlan bizonyítéknak tekintik arra nézve, hogy Travolta meleg. Angliában a melegek elfogadásáért küzdő aktivisták a film bojkottját tervezik, hacsak nem bizonyosodik be, hogy a színész nem homofób. A másik táborhoz tartozók szerint - akik leleményesen Gayspray-nek becézik a filmet - a "buzi szerep" illik a színészhez, de Travolta ezt is visszautasítja: "Semmi buzis nincs ebben a filmben. Nem egy meleg férfit játszom benne." A meleg voltát feszegető vélemények nyilván nem képesek eltekinteni attól a ténytől, hogy a film 1988-as eredeti, John Waters rendezte verziójában ugyanezt a szerepet a híres-hírhedt transzvesztita, Divine játszotta.